Bodrum Müzik Festivali’nde Bir Kuzey Rüzgarı: Vikingur Ólafsson

Müzik tutkunlarının heyecanla beklediği 14. Bodrum Müzik Festivali 4 Ağustos’ta kapılarını açıyor. Festivalin en son konseri İzlandalı piyanist Víkingur Ólafsson performansı ile sona erecek.

Beş gün boyunca birbirinden değerli ulusal ve uluslararası sanatçıyı konuk edecek festivalin en son konseri bu yıl kuzeyli sanatçı ile yapılacak. Tam bir 21. Yüzyıl sanatçılı olarak adlandırılan İzlandalı piyanist Víkingur Ólafsson, Deutsche Grammophon’dan çıkan Philip Glass: Piano Works albümünden bir seçkiyle, 8 Ağustos Çarşamba akşamı The Marmara Bodrum’un eşsiz manzarasında müzikseverlerle buluşacak.

Doğuş Grubu kurucu destekçiliğinin yanı sıra, DenizBank’ın desteği, Turkcell’in ana sahne sponsorluğu, Audi ve D-Marin katkılarıyla düzenlenen 14. Bodrum Müzik Festivali, 4 Ağustos – 8 Ağustos 2018 tarihleri arasında Bodrumlulara ve misafirlerine benzersiz bir müzik şöleni sunacak.


Vikingur Ólafsson

Sanat Yönetmenliğini Tuğçe Tez’in üstlendiği Bodrum Müzik Festivali’nin bu yılki kapanış konseri kuzeyli bir müzik dâhisine emanet. New York Times tarafından “İzlanda’nın Glenn Gould’u” olarak nitelendirilen piyanist Víkingur Ólafsson, geçtiğimiz yaz İstanbul Müzik Festivali’nde izleyicilere büyüleyici bir Bach Goldberg Varyasyonları dinlettirdikten sonra, bu yaz Bodrum Müzik Festivali’nin yeni serisi olan Gece Konserleri’nde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Ólafsson, 20. yüzyılın en çok tanınan ve konuşulan bestecisi Philip Glass’ın 80. yaşı için Deutsche Grammophon’dan çıkan Philip Glass: Piano Works albümünden bir seçkiyle, 8 Ağustos Çarşamba 23.15’te The Marmara Bodrum’da müzikseverlerle buluşacak.

Halen İsveç’te Vinterfest ve kurucusu olduğu, ödüllü Reykjavík Midsummer Music Festival festivallerinin sanat yönetmenliğini yapan Ólafsson, gerçek bir 21. yüzyıl sanatçısı olarak tanımlanıyor. Tutkulu bir müzikalite, etkileyici virtüözite ve entelektüel meraktan oluşan nadir bir kombinasyona sahip Ólafsson; 2016 yılında uluslararası müzik sahnesini aydınlatmadan önce ülkesindeki tüm büyük ödülleri kucakladı. Falcon Nişanı’nın yanı sıra, İzlanda Müzik Ödülleri ve İzlanda İyimserlik Ödülleri’nde “Yılın Müzisyeni” dahil olmak üzere dört ödül aldı.

2016’da Deutsche Grammophon’un seçkin bir sanatçısı olmak üzere yayımcı ile anlaşan Ólafsson’ın Philip Glass’ın etütlerinden oluşan CD kaydı Ocak 2017’de raflarda yerini aldı ve bu albümle Gramophone tarafından “nefes kesen parlaklıkta bir piyanist” olarak nitelendirildi. Sanatçı, bundan önce kendi plak şirketi Dirrindí’den üç albüm daha yayımlamıştı. Ólafsson’ın bir sonraki albüm çalışması ise, Bach’ın piyano eserlerini kapsayacak ve bu albüm Eylül ayında dinleyicilerle buluşacak.


Festival, sanatın farklı dallarıyla genişledi

2005 yılından bu yana yapılan ve dünyada bir marinada gerçekleştirilen ilk festival olma özelliği taşıyan Bodrum Müzik Festivali kapsamında; bugüne kadar 4 bini aşkın müzisyen 121 konserde 200.000’den fazla müzikseverle buluştu. Türkiye’de bugüne kadar açık havada kurulmuş ikinci en büyük sahneye sahip festivalde yaklaşık 600 kişi görev alıyor.

Festival’de Doğuş Grubu’nun; 900’ü aşkın üniversite öğrencisinin çalışmalarına alan yaratan sosyal sorumluluk projesi “Sanata Bi Yer” platformuna ait işlerden bir seçki festival kapsamında D-Marin Turgutreis Marina’da sergilenecek.

Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi koleksiyonundan farklı dönemlere ait Bodrum temalı bir fotoğraf seçkisi de yine festival kapsamında The Marmara Bodrum’da 30 Eylül’e kadar sanatseverlerle buluşacak.

Bilet gelirleri Tohum Otizm Vakfı’na


14. Bodrum Müzik Festivali’nin festivalin biletleri mobilet.com ve mobilet iOS uygulaması üzerinden alınabiliyor. Tüm bilet gelirleri Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanan festivalde bu sene Gülsin Onay’ın vereceği konserin bilet gelirleri de Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne aktarılacak.

16. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, dünyaca ünlü Zorba ile açılacak


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.