Fuat Oktay: Ordu sel felaketinde hasarın boyutu medyada gösterildiği gibi değil

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ordu’da yaşanan sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada; hasarın boyutunun medyada gösterildiği gibi çok yüksek olmadığını vurguladı.

Fuat Oktay’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Sıkıntı yaşayan bölgelerimiz ve vatandaşlarımızla devletimizin tüm birimlerimiz olayları yakinen takip ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız da yakinen takip etti. Şu an itibariyle durum şudur. Hasarın boyutu da medyadaki algı boyutundan daha alt seviyelerde. 66 konut, 264 iş yeri ve 60 araç zarar gördü. Hasarın boyutu da çok yüksek gibi gösterilse de çok yüksek değil. Bunu da atlatacağız.

Devletimizin tüm birimleri iş başında. Ulaştırma Bakanlığımız hızla çalışıyor. Yıkılan bu köprüleri yerine getireceğiz. Vatandaşlarımız mağdur edilmeyecektir. İlk andan beri yanlarındaydık, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Herhangi bir mağduriyet yaşanmayacaktır.


Tüm vatandaşlarımızın ihtiyacı karşılanmıştır, ihtiyacı karşılanmayan vatandaşımız kalmamıştır. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah böyle bir afet bir daha yaşanmaz. İklim değişiyor, Türkiye de bu değişimden payını alıyor. Bir zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var. Dere yataklarına inşaat konusunda hassas olmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın, belediyelerimizin ve ilgili birimlerimizin hassas olmasını bekliyoruz.”

ünye ordu sel felaketi

ORDU’DA NELER YAŞANDI?

8 köprü yıkıldı, 500 kişi etkilendi

Şiddetli yağışın sele neden olduğu Ordu’da biri Karadeniz Sahil Yolu’nda olmak üzere 8 köprü yıkıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “100 mahallemizde ciddi hasar var” dedi.

Başkan Yılmaz, “7 ilçemizde 500 bin kişinin yaşadığı alan afetten etkilendi. 1’i yıldırım düşmesiyle yaralanan 7 kişinin tedavisi devam ediyor. Mahsur kalanlar kurtarıldı” diye konuştu.

ordu sel felaketi görüntüler

Rize Muradiye’de 2 Ağustos’taki sel faciasından sonra dün de Doğu Karadeniz’in bir başka kenti Ordu, şiddetli yağışla birlikte sel felaketini yaşadı. Ordu’da metrekareye düşen ortalama 80 kilogram yağışla birlikte Ünye, Fatsa ve Perşembe ilçeleri başta olmak üzere 7 ilçede derelerin taşmasıyla 8 büyük köprü çöktü. Heyelan ve yıldırım düşmesi sonucu 7 kişi yaralandı.


ordu sel felaketi görüntüler

Karadeniz Sahil Yolu çift yönlü trafiğe kapanırken, binlerce araç yollarda, yüzlerce kişi de bulundukları ilçe ve köylerde mahsur kaldı. 500 bin kişinin etkilendiği felakette ilçe merkezlerinde ve köylerde onlarca bina tedbir amacıyla boşaltıldı.

ordu sel felaketi görüntüler

Üreticilerin topladığı tonlarca fındık selle birlikte Karadeniz’e aktı. Mahsur kalanların imdadına yetişen 550 personel, 300 iş makinesiyle kurtarma görevi yaptı.

ünye ordu sel felaketi görüntüler

Mahsur kalanların bir kısmı helikopter ile bir kısmı kepçelerle kurtarıldı. Kurtarılan fındık işçileri spor salonlarına yerleştirildi.

ordu sel felaketi görüntüler

İşçiler kurtarıldı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sel nedeniyle 100’e yakın mahallede ciddi hasar oluştuğunu belirterek şunları söyledi:


“7 ilçemiz, yaklaşık 500 bin nüfusun yaşadığı alan bu afetten etkilendi. Biri Karadeniz Sahil Yolu’nda olmak üzere toplam 8 köprü yıkıldı. 7 ilçemizde afet var. 550 fındık işçisi tahliye edildi. Yağış öncesinde meteorolojinin düzenli olarak uyarıda bulunması dolayısıyla gerekli tedbirleri almış, ekipleri hazırlamıştık. Mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı. 1’i yıldırım isabet etmesi sonucu yaralanan 7 kişinin ise tedavileri  devam ediyor. Tek tesellimiz can kaybı olmaması.”

ordu sel felaketi görüntüler ordu sel felaketi görüntüler ordu sel felaketi görüntüler ordu sel felaketi görüntüler ordu sel felaketi görüntüler ordu sel felaketi görüntüler

Dolar TL rekor düşük seviyede: Yıllık düşüş %50 üstünde


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.