Twitter Lite şimdi Türkiye’de

Her gün dünya çapında pek çok insan haberleri ve gündemi takip etmek için Twitter’ı kullanıyor.

Fakat mobil internet hızının yavaşlığı, internet fiyatlarının yüksek olması ve mobil cihazlardaki gigabyte’ların yetersizliği zaman zaman Twitter kullanımını zorlaştırıyor. Yeni ürünler tasarlarken hangi ürün olursa olsun kullanıcılara mümkün olduğu kadar iyi bir tecrübe yaşatmak istiyoruz.

Bu nedenlerden yola çıkarak geçen sene Twitter Lite uygulamasını Google Play Store’da yayınladık. Twitter Lite; veri kullanımını azaltıyor, daha yavaş olan mobil ağlarda hızlı yükleniyor ve cihazlarda daha az yer kaplıyor. Bugün, Lite’ın 21 ülkeye daha yayıldığını heyecanla duyuruyoruz.


Bu ülkeler arasında Arjantin, Belarus, Dominik Cumhuriyeti, Gana, Guatemala, Honduras, Hindistan, Endonezya, Ürdün, Kenya, Lübnan, Fas, Nikaragua, Paraguay, Romanya, Türkiye, Uganda, Ukrayna, Yemen ve Zimbabve bulunuyor. Artık Lite’a 45 farklı ülkeden Google Play Store aracılığıyla ulaşılabilir.

Twitter Lite’ın Twitter’ı daha kulanışlı kılan özellikleri:

Daha az veri harcar:

Twitter Lite’ın veriye, bant genişliğine ve cihaz kısıtlamalarına sahip kişiler tarafından erişilebilir olduğundan emin olmak istiyoruz. ‘Data Saver’ modunu açarak telefonunuza hangi fotoğraf ve videoların indirileceğini siz seçebiliyorsunuz. İstediğiniz içerikleri ‘İmajı İndirin’ veya ‘Video’yu İndirin’ seçenekleriyle telefonunuza yükleyebiliyorsunuz. Bu fonksiyon sizin uygulamayı kullanırken yaptığınız veri harcamalarını azaltıyor.

2G ve 3G ağları için tasarlanmıştır:

3MB’da Twitter Lite veri kullanımını azaltıyor ve cihazınızda daha az yer kaplıyor. Aynı zamanda yavaş telefon ağlarında hızlı çalışıyor. Uygulamayı 2G veya 3G ağlarında kullanıyorsanız içeriklerin ne kadar hızlı bir şekilde yüklendiğini göreceksiniz. Ne tür bir ağda olursanız olun neler olduğunu görebilmenizi sağlamak istiyoruz!

Yer işaretleri:

Telefonunuzda internetiniz azalıyor ve bir Tweet’i kaydetmek istiyorsanız Bookmarks yani yer işaretleri özelliğimizi kullanabilirsiniz. Önemli bulduğunuz Tweetleri internet bağlantınızın daha kuvvetli veya verinizin daha fazla olduğu bir zaman için uygulamada kaydedebilirsiniz.


Bildirimler:

Bugünden itibaren bildirimleri destekliyor ve sizin dünyada olan her şeyi anında öğrenmenizi sağlıyor.

Gece modu:

Gece modu gün içinde bile timeline’a daha karanlık bir tema vererek gözlerinizin yorulmasını engelliyor.

Threads:

Geçen sene anons ettiğimiz gibi, artık aynı konudaki Tweetleri bir arada görmek mümkün! Composer tuşuna bir artı işareti ekleyerek artık Twitter’da thread yaratmak çok kolay. Bu sayede bağlantılı Tweetlerinizi aynı zamanda yayınlayabilirsiniz.

Mobil cihazlar günümüzde internet kullanımını değiştirmeye devam ederken biz Twitter’ın hala kullanışlı, gündemde ve güvenilir olduğundan emin olmak istiyoruz. Nerede olursanız olun, dünyada olup bitenleri takip etmek için hep Twitter’dan faydalanmanızı istiyoruz.


Biz Twitter Lite uygulamasını başka ülkelere uyarlamak için çalışırken siz Twitter’a akıllı telefonunuzdan veya tablet tarayıcınızdan mobile.twitter.com adresini takip ederek ulaşabilirsiniz. Twitter Lite ile beraber spor, politika, televizyon veya önemsediğiniz herhangi bir konu hakkında anında, tüm verilerinizi harcamadan, bildirim alabilirsiniz.

Twitter satın alınmış takipçi algısının önüne geçmeye çalışıyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.