Astroloji: Merkür Terazi burcunda 22 Eylül – 10 Ekim

Astroloji: Merkür Terazi burcunda (22 Eylül – 10 Ekim) ve Mars Kova burcunda (11 Eylül – 16 Kasım 2018) hayatımızı nasıl etkileyecek?

Merkür Terazi burcunda (22 Eylül - 10 Ekim) ve Mars Kova burcunda (11 Eylül - 16 Kasım 2018) 
Astroloji: Merkür Terazi burcunda (22 Eylül – 10 Ekim) ve Mars Kova burcunda (11 Eylül – 16 Kasım 2018)

Astroloji: Merkür Terazi burcunda 22 Eylül – 10 Ekim

İlişkilerde denge ve orta yolu bulmak, küs olduğunuz insanlarla barışmak için ideal bir dönemdir. Fakat kararsızlıklara karşı dikkatli olmalısınız.

İletişim, haberleşme, eğitim, yolculuklar ve ticareti temsil eden Merkür gezegeni Terazi gibi uyumlu dengeli ve sosyal olmayı temsil eden bir burca girdiğinde ilişkileriniz daha nazik, medeni ve pekiştirici, diplomatik ve barışçıl bir enerjiye bürünür.


Bu nedenle tüm ilişkilerde denge yaratmak, ara bulmak, orta yolu aramak için bu atmosferden yararlanmalısınız. Küsleri barıştırabilir, süregelen evlilik ve ortaklıklarda sorunlara çözüm arayabilirsiniz.

İş ve ticari ortaklıklar ve görüşmeler için oldukça verimli geçecek bir zamandır. Diğer yandan Terazi oldukça kararsız bir burç olduğundan alacağınız kararları sizde detaylı ve objektif düşünerek incelemeden vermek istemeyebilirsiniz. Sözlenmek, nişanlanmak, estetik konular, sanatçı yanınızı yansıtan ve edebi alanda etkili çalışmalar, yazışmalar, anlaşmalar yapmak için de oldukça iyi bir süreçtir.

Siz de ilişkilerinizi güçlendirmek için bu transitin kibar, medeni ve hoş tavırlarından, adab-ı muaşeret kurallarını bilip, uygulamaktan, tatlı dilinden yararlanırsanız başarısızlığa uğramazsınız.

Çevrenizde de bol bol bu enerjiyi yansıtan kişilerle bir arada olabilirsiniz. 

Bu dönemde dekorasyon, kozmetik, iç mimari, güzel sanatlar veya moda alanında başarılı olabilmek için harika bir fırsatınız var. Estetik endişesi yüksek, olumlu ve zevkli kişilerle ortak çalışmalar yapabilirsiniz.

Bu dönem karşıt fikirleri ve insanları bir araya getirerek ara buluculuk yapabiliriz bol bol. Özellikle tartışmalarda, iletişimde olabildiğince eşitlik, hak gibi kavramlara da özen göstereceğizdir. Tabii ki bu dönemin olası en kötü sonucu, kararsızlıklardır.

Merkür Terazi burcunda (22 Eylül - 10 Ekim) ve Mars Kova burcunda (11 Eylül - 16 Kasım 2018) 
Astroloji: Merkür Terazi burcunda (22 Eylül – 10 Ekim) ve Mars Kova burcunda (11 Eylül – 16 Kasım 2018)

Hiçbir şeye karar verememe, karar vermekten kaçmaya çalışmak gibi durumlarda gözlemlenebilir.

Kuracağımız her türlü iletişim modelinde empati yapmaya, karşımızdaki insanında ne düşündüğüne, ne karar vermeye çalıştığına daha fazla odaklanmaya çalışacağız.

Merkür’ün hava grubu bir burçta yer alması, ister istemez bir konunun özüne, derinine dalmayı zorlaştırır. Biraz daha yüzeysel olmayı, biraz daha etliye sütlüye dokunmadan bir iletişim moduna büründürebilir bizi. Bu süreçte aklımıza fikrimiz ilişkiler, sevgili durumları, ilişkilerdeki sorunlarda olacaktır.

Okumaktan keyif alacağımız konular, ilişkiler üzerine dedikodular, son trendler, güzellik tüyoları, moda, sanat, edebi konular, insan doğasını, davranışlarını anlamaya yönelik kitaplar üzerine olacaktır. Beğendiğimiz, hoşlandığımız kişilerle çok daha kolay diyaloglar geliştirebileceğiz.

Merkür’ün Terazi burcunda seyrinin bir diğer olası negatif yanı da bizi bir kibarlık budalasına dönüştürmesi olabilir. İletişimde aşırı kibar olmaya çalışmaktan samimiyeti fark etmeden ortadan kaldırabiliriz. Buna dikkat edilmesinde fayda var.

Astroloji: Mars Kova burcunda (11 Eylül – 16 Kasım 2018)

Merkür Terazi burcunda (22 Eylül - 10 Ekim) ve Mars Kova burcunda (11 Eylül - 16 Kasım 2018) 
Astroloji: Merkür Terazi burcunda (22 Eylül – 10 Ekim) ve Mars Kova burcunda (11 Eylül – 16 Kasım 2018)

11 Eylül’de Mars Kova burcuna geçiş yaptı ve 16 Kasım’a kadar bu burçta seyahat edecek. Özellikle özgürlük için çok daha fazla mücadele edeceksiniz. Hem de kendi hayatınızda daha fazla özgürlük alanı kazanmak için bunu yapacaksınız. Hazır olun!

Bu dönem neler olabilir buna göz atalım şimdi biraz. Bunu anlayabilmek için öncelikle marsı akabinde de Kova burcunun astrolojide neleri sembolize ettiklerini iyi bilmemiz gerekiyor.

Mars kısaca güç kullanma, harekete geçebilme, atılganlık, inisiyatifi ele alma, mücadele, risk alabilen, savaşçı bir gezegendir. Gücün ortaya konduğu, enerji sarf edilen ve mücadele edilen koşulları ifade eder.


Malefik yani kötücül olarak nitelendirilen bu gezegen savaşları, düşmanlıkları, silahları, cesaret gerektiren işleri, rekabeti, fiziksel olarak harcanan enerjiyi, kas yapısını, cerrahi müdahaleleri, agresyonu, hızı, cinselliğin dürtüsel taraflarını, öfke, cinayet gibi konuları temsil eder.

Kova sembolizminde yer alan bu konular hız kazanacak:

  • Yeniliklerin ortaya konması; yeni icatlar, buluşlar, insanlığın hayrına yeni icatlar, bilimsel gelişmeler
  • Otorite figürlerinin hiçe sayılması, otoritenin değer kaybetmesi
  • Radyo dalgaları, uydu yayıncılığı, astronomi
  • Astroloji, sıra dışı, marjinal, farklı, değişik gruplar ve insanlar
  • Başkaldırma, asilik, isyankar, grevler, özgürlük ihtiyacı, özgürleşme, fikir savaşları, fikir suçluları, düşünce özgürlüğü, grup çalışmaları, grup aktiviteleri
  • Ekip çalışmaları, dernekler, kulüpler,
  • Metafizik çalışmalar, entelektüel bilgi, bilim teknik konular,
  • Havacılık
  • İletişim sektörü
  • Radikal eylemler, radikal söylemler
  • Beyin fırtınaları
  • Sosyal ağlar, internetle ilgili her türlü iş ve konular, sosyal medya
  • Dostluk, kardeşlik temaları
  • Demode olandan yeni olana geçiş, idealler, idealist olmak

15 Kasım 2018 tarihine kadar olan süreç içinde yeni icatlar, yenilikler, yeni bilimsel gelişmeler Mars etkisi ile hız kazanacaktır. Daha çok bilimsel veya uzayla ilgili yeni gelişmelerle karşılaşabiliriz. Fakat diğer yandan bu gelişmeler olurken bilimsel kazalar, deneysel kazalar, uzayla ilgili teknik büyük arızalarda oluşabilir öte yandan.

İlişkilerde gerginlik artabilir

Merkür Terazi burcunda (22 Eylül - 10 Ekim) ve Mars Kova burcunda (11 Eylül - 16 Kasım 2018) 
Astroloji: Merkür Terazi burcunda (22 Eylül – 10 Ekim) ve Mars Kova burcunda (11 Eylül – 16 Kasım 2018)

Tam da bu süreçte otorite olan ilişkilerimizde de gerginlik kat sayısı çok daha fazla artabilir, otorite ile daha çok zıt düşebiliriz. Bu dönem uydular, haberleşme, internet gibi konularda agresif, engelleyici, zorluk çıkarıcı pozisyonlar oluşabilir. Hayatımızda bizi kısıtlayan koşullara çok daha kolay ve hızlı bir şekilde karşı çıkmaya eğilimimiz oluşacaktır.

Hem kısıtlamaları diğer yandan kuralları yıkmaya eğilimli olacağız. Bu dönem hem bireysel hayatımızda devrimler yaratmak, harekete geçmek için en uygun dönemdir. Zaten asilikleri, iş bırakmaları, statükoyu ret edenleri, isyankar çıkışları, toplu gösterileri bol bol deneyimleyeceğiz.

Özellikle özgürlük için çok daha fazla mücadele edeceğiz.

Hem kendi hayatımızda daha fazla özgürlük alanı kazanmak için bunu yapacağız. Bu süreçte gelenekler, görenekler pek umurumuzda olmaz.

Biraz daha başımıza buyruk bir şekilde yaşamayı, davranmayı tercih edebiliriz pek tabii ki. Tabii ki amaçsız ve plansız başkaldırılar bu süreçte hedefine ulaşmaz bilginiz olsun. Cinsel anlamda da tabularınızı yıkabilir, yapmam dediklerinizi yapabilir, hayatınızda cinsel devrimler yaşayabilirsiniz.

Özellikle özgürlüklerine zarar verecek durumlar oluşabilir. Özgürlük için savaşmak demektir, sizi kısıtlayan ve bağlayan koşullar her ne ise bundan kurtulmak için fırsatlarınız olacaktır 15 Kasım’a kadar.

Kazalara dikkat!

Kazalar çok ani gelişebilir, hayatınızı riske atacak aktivitelerden uzak durmakta fayda var, hız içeren özellikle! Maceralara atılmak için oldukça hevesli olabiliriz, denemediğimiz şeyleri denemek, risk alma fikri hoşumuza gidebilir ve alabiliriz de.

Çevremizde baskı gören, haksızlığa uğrayan birini gördüğümüz anda hızlı bir şekilde tepkimizi ortaya koyacağızdır. İnsan haklarına karşı çok daha hassas olacağımız, haksızlıklar karşısında hızlı eyleme geçip sesimizi çıkartacağızdır. Hayatımızda yapamadığımızı yapmak, devrimler yaratmak, kendimizi özgürleştirmek için rahatça harekete geçebileceğiz.

Astroloji: Merkür Terazi burcunda (22 Eylül - 10 Ekim) ve Mars Kova burcunda (11 Eylül - 16 Kasım 2018) 
Astroloji: Merkür Terazi burcunda (22 Eylül – 10 Ekim) ve Mars Kova burcunda (11 Eylül – 16 Kasım 2018)

Ne yazık ki Mars’ın Kova burcunda temsil ettiği havacılık, uçak, uydu, haberleşme, sosyal ağlar, internet gibi konularda da zorlayıcı, kazaların olduğu, agresyon yaratıcı durumları da tetikleyecektir. Tam da bu süreçte sosyal medya hesaplarınızda neleri ne kadar paylaştığınıza çok daha fazla dikkat edin. Zira Mars Kova burcunda iken toplumda meydana gelen olaylara karşı tepki verirken sakin kalmak çok kolay olmayabilir.Otosansürünüzü dikkatli bir şekilde yapmanızda fayda var.

Türkiye üzerine Astroloji etkileri

Mars Türkiye haritasında 8. ev dediğimiz alana geçiyor ve 15 Kasım 2018 tarihine kadar da bu alanda seyahat edecek. Bu ev vergiler, borçlar, faizler, banka faizleri, ölümler, ölüm oranları, yabancı hisse senedi, borsa, sigortalar, tazminatlar, savaş sonrası kazanılan ganimetlerle ilgilidir.

8. evde seyahat edecek olan Mars ekonomik olarak özellikle sert, stresli, kavgalı, zorlu geçeceğine işaret etmekte. Umuyorum ki 8. evin temsil ettiği konulardan biri olan morglar ve ölümlerle ilgili zorlayıcı durumlar oluşmaz.

Daha önce vefat etmiş kişilerin üzerinden skandallarda olması beklenebilir açıkçası. Sigortacılık, eczaneler, sağlıkla ilgili kuruluşlar, bankacılık sektörü için 15 Kasım’a kadar stresli gelişmelerin olmasını bekleyebiliriz.


Yazar: Astrolog Dinçer Güner sorumgeldi.com

17 – 23 Eylül 2018 haftalık burç yorumları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.