Cumhurbaşkanlığı Politikalar Kurulu atamalarında sürpriz isimler

Cumhurbaşkanlığı Politikalar Kurulu atamalarında Alev Alatlı, Orhan Gencebay, Murat Bardakçı, İskender Pala gibi sürpriz isimler de yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Politikalar Kurulu atamalarında sürpriz isimler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı politikalar kurulları üyeliklerine yönelik gerçekleştirdiği atamalar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Gerçekleştirilen atamaların tamamı şu şekilde:

Bilim, Teknoloji ve Yenilik Teknolojileri Politikaları Kurulu: Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Mehmet Ali Yalçındağ, Dr. Osman Coşkun, Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı.


Eğitim Politikaları Kurulu: Prof. Dr. Abdullah Atalar, Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Ahmet Gündoğdu, Kemal Şamlıoğlu, Prof. Dr. Ökdem Vardar, Selçuk Pehlivanoğlu, Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Prof. Dr. Umran S. İnan, Prof. Dr. Yavuz Atar.

Ekonomi Politikaları Kurulu: Dr. Cemil Ragıp Ertem, Gülsüm Azeri, Hakan Yurdakul, Doç. Dr. Hatice Karahan, Korkmaz Karaca, Mehmet Ali Akben, Meltem Taylan Aydın, Nihat Zeybekci, Prof. Dr. Servet Bayındır, Yiğit Bulut.

Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu: Adanan Tanrıverdi, Prof. Dr. Burhanettin Duran, Prof. Dr. Çağrı Erhan, Prof. Dr. Gülnur Aybet, Prof. Dr. H. Beril Dedeoğlu, Doç. Dr. İbrahim Kalın, İlnur Çevik, Dr. İsmail Safi, Doç. Dr. Mehmet Akif Kireçci, Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu Güney, Prof. Dr. Seyit Sertçelik.

Hukuk Politikaları Kurulu: Ayşe Nur Bahçekapılı, Ayşe Türkmenoğlu, Prof. Dr. Burhan Kuzu, Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar, Mehmet Uçum, Mustafa Alkış, Uğur Kızılca.

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu: Alev Alatlı, Havva Sümeyra Şahin, Hülya Soydan, Prof. Dr. İskender Pala, Mehmed Özçay, Murat Bardaçı, Orhan Gencebay, Rasim Özdenören, Prof. Dr. Ümit Meriç.

Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu: Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Dr. Sema Ramazanoğlu, Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, Dr. Ümmü Gülşen Öztürk, Zülfiye Füsun Kümet, Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel.

Sosyal Politikalar Kurulu: Prof. Dr. Edibe Sözen, Dr. İbrahim Altan, Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Dr. Mehmet Güllüoğlu, Dr. Murat Yılmaz, Prof. Dr. Vedat Bilgin, Prof. Dr. Vedat Işıkhan.

Cumhurbaşkanlığı Politikalar Kurulu görev ve yetkileri

Cumhurbaşkanı, kurulların başkanı olacak, kurullar en az üç üyeden oluşacak ve kurul üyeleri Cumhurbaşkanınca atanıyor. Cumhurbaşkanı kurul üyelerinden birini başkanvekili olarak görevlendirilir.

Kurullar, Cumhurbaşkanınca alınacak kararlar ve oluşturulacak politikalarla ilgili öneriler geliştirecek, geliştirilen politika ve strateji önerilerinden Cumhurbaşkanınca uygun görülenler hakkında gerekli çalışmaları yapacak, küresel rekabetin getirdiği ani değişimlere karşı strateji ve politika önerileri geliştirecek.

Görev alanlarına giren konularda kamu kurum ve kuruluşlarına görüş verecek kurullar, görev alanlarına giren konularda Bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar, sivil toplum ve sektör temsilcileri, alanında uzman kişiler ve ilgili diğer ilgililerin görüşünü alarak uygulanan politikaları ve gelişmeleri izleyecek, yapılan çalışmalarla ilgili Cumhurbaşkanına rapor sunacak.

Cumhurbaşkanı programına uygunluk açısından, bakanlıklar ile kurum ve kuruluşların uygulamalarını izleyecek ve Cumhurbaşkanına rapor sunacak kurullar, bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar, sivil toplum ve sektör temsilcileri, alanında uzman kişiler ve ilgili diğer ilgililerin davet edilmesi suretiyle genişletilmiş kurul toplantıları gerçekleştirecek.


Görev alanlarına giren konularda talep, ihtiyaç ve etki analizi yapacak veya yaptıracak kurullar, Cumhurbaşkanınca verilen diğer görevleri de yapacak.

Doğrudan Cumhurbaşkanı ile çalışacaklar

Kurullar, alanlarında doğrudan Cumhurbaşkanı ile çalışacak ve Cumhurbaşkanının talimatlarını yerine getirecek.

Görev alanına giren konularda bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, kamu iktisadi teşebbüsleri ve kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlar ile yakın iş birliği içinde bulunacak kurullar, kendi görev alanlarıyla ilgili olarak her türlü bilgi ve belgeyi ilgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarından talep edebilecek, söz konusu talepler kurum ve kuruluşlarca öncelikle değerlendirilecek.

Kurulların görev alanlarıyla ilgili toplantı ve çalışmalara, bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum ile özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve yerli veya yabancı uzmanlar davet edilebilecek. Kurullar, görev alanlarına giren konularla ilgili olarak çalışma grupları oluşturabilecek, birden fazla kurulun görev alanına giren hususlar genişletilmiş kurul toplantılarında ilgili kurullar tarafından müştereken çalışılacak ve görüşler müştereken oluşturulacak.

Personel ve sekretarya

Kurullarda yeteri kadar personel bulunacak. Kurulda görevlendirilen her türlü personele yapılacak ödemeler Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılanacak. Personel görevlendirme yazıları bilgi ve gereği için Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına gönderilecek.

Her Kurulun sekretarya hizmetleri Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından yerine getirilecek. Kurul personelinin özlük işlemleri Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığınca yürütülecek.

Bütçe

Kurulların giderleri için her yıl Cumhurbaşkanlığı bütçesine yeterli ödenek konulacak. Cumhurbaşkanlığına bağlı kurulların üyelerine, (100.000) gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda her ay ek ödeme yapılabilecek.

Bu ek ödemede, yapılacak işin niteliği, çalışma süresi ve üstlenilen görev dikkate alınarak her bir üye için farklı tutarlar belirlenebilecek. Bu ödemeler hakkında aylıklara ilişkin hükümler uygulanacak ve damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmayacak. Bu ödeme, ilgili mevzuat uyarınca ödenmekte olan zam, tazminat, ödenek, döner sermaye ödemesi, ikramiye, ücret ve her ne ad altında olursa olsun yapılan benzeri ödemelerin hesabında dikkate alınmayacak.

Bilgi toplama ve sır saklama yükümlülüğü

Kurullar, görevleri ile ilgili olarak gerekli olan bilgileri bütün kamu kurum ve kuruluşlarından istemeye yetkili olacak. Kurumlar, kendilerinden bilgi istenen bütün kamu kurum ve kuruluşları bu bilgileri vermekle yükümlü olacak. Bu şekilde elde edilen bilgilerden ticari sır niteliğinde olanların gizliliğine uyulacak.

Kurulların başkan ve üyeleri ile personeli, görevlerini yerine getirmeleri sırasında edindikleri, kamuya, ilgililere ve üçüncü kişilere ait gizlilik taşıyan bilgileri, kişisel verileri, gizlilik taşıyan bilgileri, ticari sırları ve bunlara ait belgeleri, bu konuda mevzuat gereği yetkili kılınan mercilerden başkasına açıklayamayacak, kendilerinin veya üçüncü kişilerin yararına kullanamayacak. Görevlilerin bu yükümlülükleri görevden ayrılmalarından sonra da devam edecek.

Cumhurbaşkanlığı Politikalar Kurulu tam liste:

Buygün yayımlanan 201/196 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Cumhurbaşkanlığı politikalar kurullarının üyeliklerine atama yapıldı.


Yapılan atamalar şöyle:

POLİTİKA KURULU ADI SOYADI
Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL
Prof. Dr. Mehmet ÇELİK
Mehmet Ali YALÇINDAĞ
Dr. Osman COŞKUN
Prof. Dr. Şaban Teoman DURALI
Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Prof Dr. Abdullah ATALAR
Prof. Dr. Ahmet Cevat ACAR
Ahmet GÜNDOĞDU
Kemal ŞAMLIOĞLU
Prof. Dr. Öktem VARDAR
Selçuk PEHLİVANOĞLU
Prof. Dr. Tuncay DÖĞEROĞLU
Prof Dr. Ümran S. İNAN
Prof. Dr. Yavuz ATAR
Ekonomi Politikaları Kurulu Dr. Cemil Ragıp ERTEM
Gülsüm AZERİ
Hakan YURDAKUL
Doç. Dr. Hatice KARAHAN
Korkmaz KARACA
Mehmet Ali AKBEN
Meltem TAYLAN AYDIN
Nihat ZEYBEKCİ
Prof. Dr. Servet BAYINDIR
Yiğit BULUT
Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Adnan TANRIVERDİ
Prof. Dr. Burhanettin DURAN
Prof. Dr. Çağrı ERHAN
Prof. Dr. Gülnur AYBET
Prof. Dr. H. Beril DEDEOĞLU
Doç. Dr. İbrahim KALIN
İlnur ÇEVİK
Dr. İsmail SAFİ
Doç. Dr. Mehmet Akif KİREÇÇİ
Prof. Dr. Mesut Hakkı CAŞIN
Prof Dr. Nurşin ATEŞOĞLU GÜNEY
Prof. Dr. Seyit SERTÇELİK
Hukuk Politikaları Kurulu Ayşe Nur BAHÇEKAPILI
Ayşe TÜRKMENOĞLU
Prof. Dr. Burhan KUZU
Prof. Dr. Hasan Nuri YAŞAR
Mehmet UÇUM
Mustafa AKIŞ
Uğur KIZILCA
Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Alev ALATLI
Havva Hümeyra ŞAHİN
Hülya SOYDAN
Prof. Dr. İskender PALA
Mehmed ÖZÇAY
Murat BARDAKÇI
Orhan GENCEBAY
Rasim ÖZDENÖREN
Prof. Dr. Ümit MERİÇ
Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU
Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR
Dr. Sema RAMAZANOĞLU
Prof. Dr. Serkan TOPALOĞLU
Dr. Ümmü Gülşen ÖZTÜRK
Zülfiye Füsun KÜMET
Prof. Dr. Zümrüt Begüm ÖGEL
Sosyal Politikalar Kurulu Prof. Dr. Edibe SÖZEN
Dr. İbrahim ALTAN
Prof. Dr. Lütfihak ALPKAN
Dr. Mehmet GÜLLÜOĞLU
Dr. Murat YILMAZ
Prof. Dr. Vedat BİLGİN
Prof. Dr. Vedat IŞIKHAN
Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Asım AYKAN
Hayrettin GÜNGÖR
Dr. Hayri BARAÇLI
Prof. Dr. Lütfı AKÇA
Dr. Mehmet KARABAY
Oktay SARAL
Refik TUZCUOĞLU
Prof. Dr. Şükrü KARATEPE
Prof. Dr. Tarkan OKTAY
Tuna KOÇ

Sadece hayati zorunluluk gerektiren ameliyatlar yapılacak


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.