Etik Nedir tiyatro oyunu Şişli Blackout Sahnesi’nde

Etik kavramını sorgulamaya hazır mısınız? Gökhan Erarslan’ın yazıp yönettiği “Etik Nedir” adlı tiyatro oyunu, bir akademisyenin son dersine odaklanıyor…

Etik Nedir tiyatro oyunu Şişli Blackout Sahnesi’nde

Yazar ve yönetmen Gökhan Erarslan ile Devlet Tiyatrosu sanatçılarından, oyuncu ve yönetmen Tolga Çiftçi, yeni tiyatro sezonunda, “Etik Nedir” adlı oyunla bir araya geliyor.

Market, Paşa Paşa Tiyatro yahut Ahmet Vefik Paşa, Komik-i Şehir Naşit Bey gibi oyunlarıyla tanınan Gökhan Erarslan’ın 2017 yılında yazdığı “Etik Nedir” adını taşıyan tiyatro metninden sahneye koyduğu tek kişilik oyunda yer alan isim, televizyon seyircisinin de Arka Sokaklar ve Cesur Yürek dizilerindeki oyunculuğu ile tanıdığı Tolga Çiftçi…


Bir akademisyenin son dersine odaklanan oyunda, gündelik hayattan aile kurumuna, politikadan kadın-erkek ilişkilerine kadar pek çok konu ‘etik’ kavramı üzerinden tartışmaya açılıyor. Bu bir hesaplaşma oyunu; “Etik Nedir” çok konuşulan ama neredeyse hiç görülmeyen bir kavram olan etik kavramının üzerinden toplumsal hayatta görmezden geldiğimiz pek çok hadisenin izini sürerek, sert bir eleştiriyi sahneye taşıyor.

Oyunun prömiyeri 30 Ekim Salı akşamı saat 20.30’da Şişli Blackout Sahnesi’nde yapılacak.

Oyunun Kasım ayında da sahnelenmeye devam edecek. tiyatroseverler, 6 Kasım Salı günü saat 20.30’da, 13 Kasım Salı günü saat 20.30 ve 20 Kasım saat 20.30’da Blackout Sahnesi’nde, 30 Kasım saat 20.30’da ise Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde oyunu izleyebilir.

Etik Nedir tiyatro oyunu Oyuncu Tolga Çiftçi

Etik Nedir tiyatro oyunu künyesi:

Oyuncu: Tolga Çiftçi

Yazar / Yönetmen: Gökhan Erarslan

Yönetmen Yardımcısı: Ezgi Erarslan

Sahne / Kostüm Tasarım: Serkan Kavurt

Işık Tasarımı: Kamer Karabektaş

Müzik: Emrah Can Yaylı

Işık Operatörü: İsmail Nadir Bilgili

Ses & Efekt Operatörü: Ozan Hüyükpınar


Video & Animasyon: Tarkan Öztürk

Fotoğraf: Doğukan Köse

Asistanlar: Kemal Ağar, Arif Afkan, Mahir Bektaş, Enes Akyar, Dicle Şengül

Seanslar:

30.10.2018 Salı / 20:30
BlackOut Şişli Sahnesi / İstanbul

06.11.2018 Salı / 20:30
BlackOut Şişli Sahnesi / İstanbul

13.11.2018 Salı / 20:30
BlackOut Şişli Sahnesi / İstanbul

Yönetmen Gökhan Erarslan kimdir?

1982 yılında İstanbul’da doğdu. Türk oyun yazarı ve tiyatro yönetmenidir. 2005 senesinde British Council- Oyun Yaz Projesi’ne seçildi ve bir yıl süreyle work-shoplara katılarak yazarlık atölyelerinde bulundu.

2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık ve Dramaturgi Anasanat Dalı’nı kazanarak başladığı lisans eğitimini 2010 yılında bölüm birinciliği ile tamamladı.

Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi içinde yer aldı. Yönetmenlik Atölyesi’nde Yücel Erten’den reji eğitimi aldı. TRT için belgeseller ve çeşitli program ile dizilerde metin yazarlığı yapmasının yanı sıra seslendirme de yapmaktadır. Pek çok eğitim kurumunda yazarlık, tiyatro tarihi, metin çözümleme vb. dersleri vermektedir.

Oyunları Devlet Tiyatroları, İstanbul Şehir Tiyatrosu, Sadri Alışık Tiyatrosu gibi önemli tiyatrolar tarafından sahnelenmiş ve pek çok defa ‘yılın oyun yazarı ödülü’ ile onurlandırılmıştır.


Sahnelenen bazı oyunları: Market, Paşa Paşa Tiyatro yahut Ahmet Vefik Paşa, Komik-i Şehir Naşit Bey, Cahide Sonku Müzikali, Vakti Geldi, Sonbaharı Beklerken.

Dali’nin Kadınları: Dünyaca ünlü, efsane kadınlar tiyatro sahnesinde!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.