İş Bankası CHP hisseleri hazineye mi devrediliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de İş Bankası’ndaki CHP hisseleri ile ilgili açıklama yaptı. Bahçeli, “Bir yasa teklifi gelirse destek veririz” ifadelerini kullandı.

iş bankası CHP hisseleri hazineye mi devrediliyor?

Bahçeli, İş Bankası CHP hisseleri konusuyla ilgili şöyle konuştu:

“19 Eylül 2018 tarihinde partimizi takip eden gazeteci arkadaşlarımızla bir yemek vesilesiyle bir araya gelmiştik. Bu kapsamda İş Bankası ile ilgili yapılan tartışmalar üzerine de görüşlerimizi açık seçik ifade etmiştik. Demiştim ki, CHP nin Atatürk ün mirası diye nitelendirilen payını Türk milletine iade etmesi gerekir, Atatürk’ün gerçek varisi Türk milletidir.

“Meclis’e gelirse destek vereceğiz”

Sayın Cumhurbaşkanı’nın Macaristan dönüşü gazetecilere yaptığı açıklama doğrultusunda, şayet İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine ve Türk Milleti’ne devri hususunda bir kanun teklifi Meclis’e gelirse biz gereğini yapacağız ve desteğimizi vereceğiz. Tekrardan ifade ediyorum; Gazi Mustafa kemal atatürk’ün gerçek varisi büyük Türk Milleti’dir.”


Erdoğan: CHP’nin İş Bankası hisseleri Hazine’ye devredilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İş Bankası’ndaki CHP hisseleri konusunda “CHP hisselerinin Hazine’ye devri için düzenleme yapacağız” dedi.

Erdoğan’ın yaptığı açıklama şöyle:

“Mesele İş Bankası değil. Mesele, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetidir. Kılıçdaroğlu, ‘Oradan bizim kasamıza giren para yok ki’ diyor. Ben ‘Senin kasana para giriyor’ demiyorum ki. Mahkeme kararıyla, Türk Dil Kurumu’na ve Türk Tarih Kurumu’na belirli bir temettü geliri aktarılıyor. Ama orada yönetim kuruluna CHP niye dört adam koyuyor?

Efendim, yönetim kurulundaymışlar ama hiçbir inisiyatifleri yokmuş. Yönetim kuruluna gireceksin, ama hiçbir inisiyatifin olmayacak. Böyle bir saçmalık olur mu? Şayet inisiyatifleri yoksa o dört kişiyi çeksinler o zaman.

Biz diyoruz ki: Buradaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti neyse bu vasiyetin Hazine’ye devrini gerçekleştirelim. Çünkü bu şahıslara ait bir hak değildir. CHP’nin hakkı hiç değildir. MHP’li arkadaşlarla birlikte yapılacak bir yasal düzenlemeyle bu işin yoluna koyulabileceği kanaatindeyim.”

CHP’den İş Bankası’ndaki CHP hisseleri devri açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İş Bankası CHP hisseleri konusundaki açıklamasına değindi.

Özgür Özel şöyle konuştu:

“Cumhuriyetin tüm değerleriyle, kurucularıyla kavga eden, İkinci Cumhurbaşkanı’na her fırsatta dil uzatan, onun üzerinden Atatürk ile hesaplaşan birisi, bir yandan da İş Bankası hisselerine kafayı takmış durumda” diyen Özel, “Bunu yapabilir, bu bir tenezzül meselesidir. En son Kenan Evren tenezzül etmiştir. Her dönem darbeciler bu tenezzülü yapar.”

Özel, Atatürk’ün vasiyetini göstererek, İş Bankası hisselerinin CHP tarafından temsil edilmesini, paranın Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumuna bırakılmasını istediğini kaydetti.

“İsmet Paşa’ya neden düşmansın?”

Vasiyetin 5. maddesinde 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün çocuklarının yüksek tahsilleri için ihtiyaç duyulan yardımın yapılacağının yer aldığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sen Atatürk’ün vasiyetine bu kadar hassassan, bu vasiyette adı geçen, çocuklarını kendi evlatları gibi gözettiği İsmet Paşa’ya niye düşmansın? İsmet Paşa’nın evlatlarına, torunlarına, şahsına etmediğin laf, üretmediğin sahte delil yok, ‘vasiyete uyacağım’ diyor. Uyacaksan, Atatürk’ün manevi evlatlarıyla ilgili ağzına alınmayacak lafları söyleyen ‘akitleri’ sustur.

Atatürk’ün vasiyetinin bir kısmını biz, bir kısmını Erdoğan uyguluyor. Biz Yönetim Kurulu üyesi veriyor, hisseleri düzgünce temsil ediyoruz, parayı da TTK ve TDK gönderiyoruz. Biz vasiyete uyuyoruz. Peki sen uyuyor musun? Sayıştay raporu, ‘TDK 2017’de İş Bankası’ndan 146 milyon lira para aldı. Hesaplarında 1,5 milyar TL var. Bu paranın son yıl sadece 18,5 milyonunu harcamış.’ diyor. 1,5 milyar para var, Atatürk bırakmış.


Bu paraları Türk dilini geliştirmek, Türk tarihini incelemek, Türk dilini yaygınlaştırmak için kullanmıyor, paraları Varlık Fonu’ndaki bankalara likidite olarak koyuyor. Şimdi, resmen çökecek. Bu parayı, o kuruma da vermeyecek. Bütün hesabı bu. Atamadığı 4 koltuk var, ‘o koltuğa da ben atama yapacağım’ diyor. MHP ile birlikte düzenleme yapılabileceğini söylemiş. Vasiyet özel hukuktur. Özel hukuku genel hukuk kuralları aşamaz.

Buna karşı kanun çıkaramazsın. Anayasa, yasa ve ahlaka aykırı iştir. Buna tenezzül ederlerse bildikleri ve akıllarına gelmedik bütün yöntemlerle itiraz ederiz, direniriz, şaşırtırız, pişman ederiz ama günü geldiğinde de tarihin çöplüğünde bu tenezzülünle yerini alırsın.”

İnönü tartışması

Erdoğan’ın önce İsmet İnönü’nün elinde ABD bayrağı olduğunu söylediğini, dün ise “Tek bayrak demedim.” ifadesini kullandığını anlatan Özel, İnönü’nün elindeki Türk bayrağını “ak trollerin kararttığını” söyledi.

Özel, bunun, “reise sahte delil üretmek için yapıldığını” ileri sürerek, “İsmet Paşa’nın elinden o Türk bayrağını Yunan ordusu alamadı, yedi cihan alamadı, Lozan’da alamadılar, İsmet Paşa’nın elinden Türk bayrağını ak troller reis için aldı. Türk bayrağının üstünü karartacak kadar utanmazca yöntemlere başvurmak, olsa olsa eski ortak, eski çırak FETÖ’den alınmış akıldır. FETÖ’cül yöntemler bunlar.” dedi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a tepki

Meclisin çalışmadığını, Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın “sadece geçiş üstünlüğüne sahip kanun tekliflerini komisyonlara sevk ettiğini” savundu.

Tekliflerin üzerine sarayın mührünün vurulduğunu öne süren Özel, “AK Parti Grup Başkanı, grup başkanvekilleri, genel başkan yardımcıları ya da Binali Bey’in imzası varsa, bunlar makbul milletvekillerinin kanun teklifleridir, komisyonlara yönlendirilir, hızla kanunlaşır. Milletvekillerinin kanun teklifleri, Kapıkule sınır kapısında kilometrelerce kuyruk oluşturan TIR’lar gibi bekletilirken öbür şeritten geçiş üstünlüğüne haiz kanun teklifleri geliyor” diye konuştu.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş Hakkındaki Kanun Teklifi’nin dün TBMM Genel Kurulu’nda yasalaştığını anımsatan Özel, “arada hatırı sayılır damat olunca Meclisin yemek arası bile vermediğini” belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, 40 gün önce Kalkınma Bankası’nı ağzına aldığında 5 lira olan hisselerin, bugün 51 liraya çıktığını anlatan Özel, “Berat Bey’in niyetini, Mehmet Muş’un kanun teklifinin ne getireceğini bilenler bire on kazandılar. Vatandaş perişan oldu ama borsada Berat Bey’in işaret fişeğini görenler ve Muş’un yeteneğine inananlar bire on kazandılar.” ifadesini kullandı.

“Yandaşlık maaşa bağlandı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 76 kişilik politika kurulu atadığını hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, açıklamalarına şöyle devam etti:

“İçinde eski rektör, danışman, eski milletvekili, yandaş sanatçı ve jöleli Yiğit Bulut var. Her birine 11 bin lira maaş verecek. Yiğit Bulut, Türk Telekom’dan dünyanın maaşını aldı, batırdı. Yemeye, vatandaşın kanını emmeye doymuyorlar. Eskiden ‘KİT’ler arpalık oldu’ denirdi. Şimdi saray arpanın ambarı olmuş. Bir büyük KİT var, o da arpalık değil, arpa ambarına dönmüş olan saraydır.


Cumhurbaşkanı çağırınca koşa koşa giden bir sanatçı varsa, birlikte ‘selfie’ yaptıranlar varsa, ona yandaş yazı yazanlar varsa, hepsini maaşa bağlıyor. Memlekette yandaşlık, yalakalık maaşa bağlandı. Bunlar çok vatanseverlerse, bu isimlerden hangisi aldığı maaşla geçinemiyorsa, gelsin biz vereceğiz maaşını. Bu isimler para almadan yapsınlar bu danışmanlığı da görelim. Milliyetçilik, vatanseverlik 11 bin lirayla olmaz.”

Cumhurbaşkanlığı Politikalar Kurulu atamalarında sürpriz isimler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.