Kalın derili olan kişiler de güzel bir burun sahibi olabilir

Cilt kalınlığı, estetik ameliyatı sonrası elde edilecek sonuçların başlıca belirleyicilerinden olsa da kalın derili kişiler de güzel bir burun sahibi olabilir.

güzel bir burun

Estetik uzmanlarına göre kalın derili olan kişiler de güzel bir burun sahibi olabilir. Ülkemizde ve dünyada en çok yapılan estetik cerrahi operasyonlarda burun ilk sırada yer alıyor. Burun estetiği artık doğal bir burun anlamına geliyor.

İdealdeki dış görünüşe sahip olmak ve insanın kendine güvenini tazelemesi burun estetiğinin artıları arasında dikkat çekiyor.


Memorial Ankara Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ozan Luay Abbas, burun estetiği ve güzel bir burun ile ilgili bilinmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Cilt kalınlığı çok önemli

Hastanın cilt kalınlığı, burun ameliyatı sonrası elde edilecek sonuçların başlıca belirleyicilerindendir. Ameliyat esnasında burnun derisi uygun planda kaldırılmakta ve altında yer alan kıkırdak ve kemiklere şekil verilmektedir.

Bu işlemden sonra derinin yeni oluşturulan iskeletin üzerine adapte olması beklenmektedir. Deri kalınlığı bu uyum sağlama sürecinde önem kazanmakta, farklı kalınlıktaki deriler farklı sürelerde iskeletin üzerine adapte olmaktadır.

İnce deri hemen adapte oluyor

Yeni oluşturulan iskeletin üzerine uyum sağlamak ince deriler için daha kolay olmakta, ince deri alttaki iskeletin detaylarını daha net göstermektedir. Kalın derilerde durum biraz daha farklıdır, bu adaptasyon süreci daha uzundur.

Aynı zamanda kalın deri alttaki keskin çizgiyi ve açılanmaları maskeleyebilmektedir. Kalın derili hastalarda ameliyat sonrası daha fazla ödem olmakta ve gerileme süreci daha uzun sürebilmektedir. Bu sebeplerle birçok kişi iyi sonuç alamayacağı korkusu ile estetik ameliyattan kaçınmaktadır.


Doktor-hasta ilişkisi başarıyı artırıyor

Hastayı tatmin edecek sonuçların elde edilmesinde en önemli nokta, hasta ile ameliyat öncesi uygun ve gerçekçi iletişim kurarak elde edilecek sonuçların artı ve eksisi ile tartışılmasıdır.

Bu hastaların birçoğu aslında durumun farkında olup gerçek dışı vaatler verilmedikçe hekim ile süreç boyunca tam bir uyum halinde olmaktadır. Uygun cerrahi planlama ve kişiye özgü ameliyat teknikleri ile etkileyici sonuçlar almak mümkün olmaktadır.

Kalın burun derisine sahip hastalarda incecik bir burun yapısına sahip olunamasa da genel yüz yapısına uygun, doğal bir sonuç ortaya çıkarılabilmektedir.

Teknikler kişiye özgü

Kalın deriye sahip hastalarda başarılı sonuçlar almak için bazı yöntemler tercih edilmektedir. Bunlar;

  • Kapalı yöntemler
  • Uygun hastalarda kas ve bağ dokularını koruyacak biçimde deri inceltilmesi
  • Uyumu arttırmak için derinin alttaki iskelete iç dikişler ile tespit edilmesi
  • Özellikle kanatlarda kalınlığı belirgin olan hastalarda tabandan doku çıkartılmasıdır.

Bunların dışında A vitamini türevi olan “Isotretinoin” etken maddeli ilaçların kullanılması da bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.


Ancak bu tip ilaçlar teorik olarak deride incelme sağlasalar da yan etki ihtimallerinden dolayı bu amaçla çok nadir kullanılmaktadır.

Erkekler de en az kadınlar kadar estetik konusuna merak sardılar


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.