Pico: Lazer ile dövme sildirme nasıl yapılır?

Son zamanların yükselen trendi olan dövmeler, kişilerde zamanla değişen duygu ve düşünceler nedeniyle taşıdığı anlamı bazen kaybedebiliyor. Pico: Yeni dövme sildirme teknolojisi…

Pico: Lazer ile dövme sildirme nasıl yapılır?

Pico: Lazer ile dövme sildirme nasıl yapılır?

Değişen ilgi alanları ve alışkanlıklar, yeni bir iş hayatı veya yaşanan pişmanlıklar gibi birçok neden dövme sildirmenin gerekçesi olabiliyor. İlişki dönemlerinde ise aşkı simgelemek adına yapılan dövmeler, yaşanan ayrılıklar sonrasında silinmek istenen ilk dövmelerin başında geliyor. Biten ilişkilerin izlerini silmek isteyen ve çare arayanların yardımına ise yeni kalıcı dövme sildirme teknolojisi yetişiyor.


Dövme yaptırmaya olan ilgi her geçen yıl hızla yaygınlaşmaya devam ediyor.

Kişilerle özdeşleşen, özel anlamlar taşıyan, duygu ve düşüncelerin çeşitli şekillerle vücuda işlenmesine olanak sağlayan dövmeler, zamanla vazgeçilmez bir tutku haline gelebiliyor. Bazen ise duygu ve düşüncedeki değişiklikler, var olan dövmenin anlamını kaybettirebiliyor ve bu durumda dövmeyi sildirmek acil bir ihtiyaç haline gelebiliyor.

Değişen ilgi alanları ve alışkanlıklar, yeni bir iş hayatı veya yaşanan pişmanlıklar gibi birçok neden dövme sildirmenin gerekçesi olabiliyor. En çok sildirilmek istenen dövmelerse ilişki dönemlerinde aşkı simgelemek adına yapılan ancak yaşanan ayrılıklar sonrasında silinmek istenen dövmelerden oluşuyor.

Biten ilişki sonrası isim şeklinde vücuda yazılan dövmeleri kalıcı olarak sildirmek isteyen çiftlerin, dövme sildirme şikayeti ile gelenler arasında ilk sırada yer aldığını belirten Estetik Koçu ve Medikal Pigmentasyon Uzmanı Didem Özkan, Türkiye’de yeni uygulanan Pico teknolojisi ile artık istenmeyen dövmelerden ve biten ilişkilerin izlerinden kalıcı olarak kurtulmanın mümkün hale geldiğini söyledi.

Vücudundaki isimleri silmek isteyenlerin ise işlem sırasında yaşamaktan korktuğu acı ve korku nedeniyle sildirme işlemini yapmaktan çekindiğini belirten Didem Özkan;


“Dövmelerinden kurtulmak isteyenlerin başında ilişkisi bitenler ve ilişki döneminde vücuduna yazdırdığı isimleri silmek isteyenler ilk sırada geliyor. Ancak sildirme işlemlerinde korku ve acı yaşayacağını düşünerek istemediği dövmesini vücudunda taşımak zorunda kalabiliyorlar. Ya da leke veya iz kalacağından korkabiliyor.

Eski teknolojilerden aynı zamanda çok uzun seanslar ve dolayısıyla yüksek maliyetler söz konusu. Ancak Avrupa ülkelerinde ve Amerika’da uygulanmaya başlanan Pico teknolojisi, herhangi bir acı veya iz bırakmadan sadece 3 seansta artık istenmeyen dövmelerden sizi kurtarabiliyor. Bu yeni teknoloji korkmadan, endişe etmeden dövmelerini sildirmek isteyenlerin de işini oldukça kolaylaştırdı.” dedi.

Pico teknolojisi ile istenmeyen dövmelere veda edebilirsiniz

Kalıcı dövmelerden kurtulmayı sağlayan Pico teknolojisi hakkında bilgiler paylaşan Didem Özkan, şunları söyledi: “Son teknoloji olarak bilenen Nano yerine geçen Pico teknolojisi ile saniyenin trilyonda biri gibi kısa bir sürede işlem yapabiliyor.

Cilde zarar vermeden boya pigmenti yok ediliyor. Pico teknolojisi ile kalıcı renkli dövmelerinizden de rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Kullanılan cihazların teknolojik yapısı ve uygulama şeklinden dolayı deriye herhangi bir zarar vermez, herhangi bir yıpranma yapmaz.

Teknoloji sayesinde dövmeyi oluşturan boyaya direkt işlem yaparak boya partiküllerini parçalanıyor. Ortalama 3-4 seans içerisinde kalıcı dövmelere veda edebiliyorsunuz. Diğer kalıcı dövme sildirme uygulamalarına nazaran 4 kat daha hızlı sonuca ulaşan uygulama sayesinde dövmelerden çok daha kısa ve çok daha sağlıklı şekilde kurtulmak mümkün.”

Kadınlar daha çok dövme sildiriyor


Kadınların erkeklere göre daha fazla dövme sildirdiğini belirten Didem Özkan, kadınların dövme seçiminde popüler ve estetik dövmelere daha çok ilgi duyduğunu, vücuduna uygun olmasına önem verdiğini ve yaptırdıktan bir süre sonra beğenmediklerinde ise sildirme işlemine daha hızlı karar verebildiklerini söyledi. Özkan, kadınlara göre erkeklerin dövmeyi sildirme konusunda daha kararsız davrandıklarını da sözlerine ekledi.

Dövme sildirmek için ne yapmalı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.