Türkiye’nin en medyatik şehirleri belli oldu

Medya Takip Merkezi (MTM), Türkiye’nin en medyatik şehirlerini araştırdı.

istanbul

Yapılan araştırmada Türkiye nüfusunun yüzde 18,6’sının yaşadığı megakent İstanbul en medyatik şehir olurken, Turizmin kalbinin attığı illerin başında gelen Antalya, medyada en çok yer alan bir diğer şehir oldu. İşte araştırmanın detayları…

Yılın ilk 9 aylık dönemini kapsayan araştırmada, Türkiye’deki şehirlerin medyada yer alma oranları belirlendi. Adından söz ettiren projeler, nüfus yoğunluğu, yaşam şartları, turizm yatırımları gibi konularla yazılı basın ve internet medyasında yer alan şehirlerin popülerlik yönünden ele alındığı listenin ilk sırasında İstanbul, Antalya ve Adana bulunuyor.


En medyatik şehir: İstanbul

Tarihi 3 bin yıl öncesine uzanan, üç tarafını Marmara Denizi, Boğaziçi ve Haliç’in sardığı, Roma, Bizans, Latin ve Osmanlı’ya başkentlik etmiş, Türkiye’nin incisi ve en kalabalık şehri; İstanbul medyada yer alan haberlerde en çok ismi geçen şehir oldu.

Ocak ayından itibaren büyük projelere ev sahipliği etmesiyle binlerce haberde adı geçen şehir, özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda dünya liderlerinin katılacağı dev bir törenle açılacak olan Yeni Havalimanı projesinin hayata geçirildiği şehir olmasıyla medyada sıkça yer aldı.

15 milyon 29 bin 231 resmi nüfusuyla dünyanın en kalabalık metropolleri arasında bulunan İstanbul, 1 Ocak – 30 Eylül arasında, 1 milyon 258 bin 530 haberde yer aldı.

Turizmin öncü şehri Antalya listenin ikinci sırasında…

antalya satılık ev fiyatları

Turizmde bu yıl rekor üstüne rekor kıran ve Eylül ayı sonu itibariyle 11 milyon 117 bin 460’ın üzerinde turisti ağırlayan Antalya’da, Rus ve İngiliz turistlerdeki artış dikkat çekti.


Kente ilk 9 ayda 4 milyon 134 bin 102 Rus, 531 bin 89 İngiliz turist geldi. Nüfus büyüklüğü bakımından Türkiye’nin 5. büyük kenti olan Antalya, doğal güzellikleri ve sıcak iklimi nedeniyle bu yıl da tatilcilerin ilk tercihleri arasında yer aldı.

Yaz sezonunda haber sayısında artış yaşandığı gözlenen Antalya, MTM’nin verilerine göre 2018 yılının ilk 9 ayında medyada 1 milyon 50 bin 825 haberin konusu oldu.

Kültürel zenginlikleriyle Adana, en popüler şehirler sıralamasında üçüncü sırada…

adana en medyatik şehirler

Çok eski tarihlerden günümüze kadar gelen birikimlerin sonucunda zengin bir kültüre sahip olan Adana, 25.’si düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali ile bu yıl da adından dünya çapında söz ettirdi.

Her yıl Türk sinemacıların yanı sıra Avrupa’dan da yaklaşık 700 konuğu ağırlayan ve yaklaşık 70 bin izleyiciye ulaşan festival medyada sıklıkla yer aldı. Film festivali dışında birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapan Adana, uluslararası üne kavuşmuş şehirlerimizden biri olma özelliği taşıyor.

Medya Takip Merkezi’nin aynı araştırmasına göre, dokuz ay süresince Adana hakkında medyada 1 milyon 36 bin 769 haber yapıldı.


Bursa, İzmir, Mersin, Ankara, Gaziantep, Muğla ve Konya, sırasıyla diğer en medyatik şehirler oldular.

Türkiye sosyal medya kullanımı: Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.