CHP’li Atila Sertel: Bu cambazları TRT’ye kim çıkarıyor?

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Doç. Teyfur Erdoğdu’nun TRT ekranlarında katıldığı programda, “Rüyamda peygamberi, Allah’ı ve Kabe’yi görüyorum” şeklindeki sözleri nedeniyle TRT’yi RTÜK’e şikayet etti.

CHP Atila Sertel: Bu cambazları TRT kim çıkarıyor? teyfur erdoğdu rüyamda allahı çok görüyorum

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Devletin kanalı TRT’de akademisyen adı altında akla gelmedik cambazlıklar yapan isimler yer alıyor. Halkın dini duygularını istismar eden bu kişinin sözlerini yayınlayan TRT’ye ceza verilmeli” dedi.

Sertel, TRT 1’de 31 Ekim Çarşamba günü yayınlanan Gündem Ötesi programının konuğu olan Doçent Erdoğdu’nun “İpe sapa gelmez sözler sarf ettiğini” belirterek ” Bu kişi daha önce de bazı TV programlarındaki sözleriyle tepki çekmişti. Buna rağmen TRT’ye konuk oluyor ve halkın dini duygularını istismar ediyor. TRT yöneticileri bu kişiyi nasıl ekrana çıkarabiliyor? Bu durum tartışmasız yayın ihlalidir” dedi.


CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel

RTÜK’ün ve TRT yönetiminin harekete geçmesini isteyen Sertel “Sol ve gerçekçi düşünen siyasetçiye, sendikacıya, bilim insanlarına ekranlarını kapatan TRT, hastalıklı düşünceye sahip kişileri programa çıkarıyor. CHP’den bir kişiyi bile konuk etmeyen TRT halkın vergileri ile ayakta durmaktadır. Ancak yaptığı programlar ve haberciliği ile halkımızın aklı ile alay etmektedir” açıklaması yaptı.

NE OLMUŞTU?

Doç. Erdoğdu: Rüyamda Allah’ı çok görürüm

TRT’de bir programa katılan Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu yayınında “Ben çok fazla rüyamda peygamberi, Allah’ı ve Kâbe’yi görürüm, bir gün odaya bir geldim Kâbe örtüsü var” dedi.
TRT 1’de yayınlanan “Pelin Çift ile Gündem Ötesi” programına konuk olan Erdoğdu açıklamalarıyla hem izleyicileri hem de programa katılanları şaşırtmıştı.


Erdoğdu, “Ben çok fazla rüyamda peygamberi, Allah’ı ve Kâbe’yi görürüm, bir gün odaya bir geldim Kâbe örtüsü var” dedi. Erdoğdu’nun bu sözlerine program sunucusu Pelin Çift “Allah’ı çok görürüm” yanlış anlaşılacak’ diye kısa süreli tepki gösterdi ama Erdoğdu’nun sözlerini kesmedi. Erdoğdu iddiasını sürdürerek “Allah’ı çok görürüm, Üniversitedeki odaya geldim, Kâbe örtüsünün parçası var masaya bırakılmış” dedi.

Program sunucusu Pelin Çift daha sonra “A-a ne güzel” sözleriyle Erdoğdu’nun sözlerine destekleyen bir tavır sergiledi.

Ayvalık’taki Atatürk silüeti için psikolojik hastalık demişti

Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu daha önce de “Paradolia denilen bir hastalık var. Bulutları Hz. İsa’ya benzetmek, domates’i kestik içinden Haç çıktı. Türkiye’de insanlar Ayvalık’a gidiyorlar, bir dağ var o dağın silueti Mustafa Kemal Atatürk’ü andırıyormuş, bu bir psikolojik hastalık” demişti.


Erdoğdu akademik kariyeri yanında 2012-2017 yılları arasında TRT’de yayımlanan Tarih Atölyesi isimli programın hem yapımcılığını hem sunuculuğunu yaptı. Osmanlı tarihi, tarih felsefesi, tarih yazımı, mimarlık, kavramlar, sosyal medya, estetik ve şehirciliğe yönelik çalışmalar kitap ve makaleler yayınladı, tezler yönetti ve dersler verdi.

Türkiye’de mağara döneminde yaşayan ilginç aile


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.