Türkçe ezan tartışması CHP’lileri birbirine düşürdü

CHP’li Öztürk Yılmaz ve Gürsel Erol izinsiz televizyon programına çıkmaları nedeniyle CHP Disiplin Kuruluna sevk edildi. Öztürk Yılmaz, televizyonda Türkçe ezan konusunu tartışmıştı.

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ile Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, izinsiz televizyon programına çıkarak grup içi yönetmeliğe uymamaları nedeniyle Grup Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Öztürk Yılmaz’ın o televizyon programında “Ezan Türkçe okunsun” sözleri tartışma yaratmıştı.


CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, ezanın Türkçe okunmasını istedi.

Didem Arslan Yılmaz’ın moderatörlüğündeki Türkiye’nin Nabzı programına CHP Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, uluslararası hukukçular Prof. Bahadır Erdem, Doç. Selman Öğüt, akademisyenler Prof. Ahmet Kasım Han, Prof. Yaşar Hacısalihoğlu ve Doç. Kürşad Zorlu konuk oldu.

Programda, CHP’li Yılmaz’ın, “Ezan Türkçe okusun ben anlayım. Kur’an okunsun. Benim dilim her tarafta konuşulsun” sözleri tartışma yarattı.

Öztürk yılmaz ve Gürsel Erol CHP disiplin kuruluna sevk edildi

Öztürk yılmaz ve Gürsel Erol CHP disiplin kuruluna sevk edildi türkçe ezan

CHP TBMM Grup Yönetim Kurulu, Öztürk Yılmaz ve Gürsel Erol’un CHP TBMM Grup Disiplin Kurulu’na gönderilmesini kararlaştırdı. İki ismin de CHP’nin ilgili grup başkanvekillerine bilgi vermeden televizyon programlarına katıldığı ve bu nedenle haklarında disiplin işlemi başlatıldığı öğrenildi.


CHP’den açıklama:

CHP Grup Yönetim Kurulu, bugün (08.11.2018 Perşembe) olağanüstü toplanmıştır. Toplantıda, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın; CHP Tüzüğü ve Grup İç Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca ‘kesin çıkarma cezası’ ile ‘önlemli olarak’ cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oybirliğiyle karar verilmiştir.

Abdüllatif Şener’den açıklama: Ezanın Türkçe okunması CHP’nin verdiği oylarla 1950’de kapatılmıştır

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Vaktiyle Türkiye’de Türkçe ezan tartışmaları olmuştur ancak 1950 yılında CHP’nin de verdiği oylarla Türkçe ezan tartışması kapatılmıştır. Bunun zaman zaman tekrar birileri tarafından gündeme getirilmesi yanlıştır. Dinin temel prensiplerine aykırı şeyler söylemek siyasetçinin üslubu olamaz.” dedi.

Abdüllatif Şener: Türkçe ezan tartışması CHP tarafından kapatılmıştır

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın “Türkçe ezan okunması” yönündeki çağrısıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Şener, şöyle konuştu:

“Türkiye’de ibadetlerin, ibadetlere çağrının nasıl yapılacağı bellidir. Vaktiyle Türkiye’de Türkçe ezan tartışmaları olmuştur ancak 1950 yılında CHP’nin de verdiği oylarla Türkçe ezan tartışması kapatılmıştır. Bunun zaman zaman tekrar birileri tarafından gündeme getirilmesi yanlıştır. Siyasetçiler de bu tür konularda konuşurken, değerlendirme yaparken dikkatli olmak zorundadır. Dinin temel prensiplerine aykırı şeyler söylemek siyasetçinin üslubu olamaz.”


Şener, CHP’de İstanbul için yerel seçimlerde kendisinin de aday olacak isimler arasında geçtiğine ilişkin soru üzerine, “CHP’nin, bu seçimlerden başta büyükşehirler olmak üzere başarıyla çıkacağını düşünüyorum. Başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir gibi kentleri CHP’nin alacağını düşünüyorum. Böyle bir noktada kulis ortamında olmayı etik bulmam. Bu konuda karar verecek olan Sayın Genel Başkan ve parti yönetimidir. Vakti gelmeden önce bazı şeyleri söylemek iyi değildir.” yanıtını verdi.

Türkiye’de anadilde ibadet konusu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.