Yaşlanma karşıtı mucize besinler listesi

Yaşlanma; vücudun fiziksel, kimyasal ve biyolojik süreçlerinden kaynaklanan iç ve dış strese tepki verme yetisindeki azalmadır. Deri yaşlanması ise yapısal bozulmalarla deri görüntüsünü etkileyen karmaşık bir süreçtir. Bazı besinler yaşlanmayı erteleyebiliyor. İşte o mucize besinler…

yaşlanma karşıtı yaşlanmayı geciktiren besinler yiyecekler
Yaşlanma karşıtı mucize besinler listesi

Yaşlanma karşıtı mucize besinler listesi:

Su

Su, yaşlanmayı geciktirmede en etkili unsurdur. Günlük tüketilmesi gereken su miktarı kilo başına 30 mililitredir. (60 kg bir birey günlük 60×30=1800 ml su tüketmelidir.)

Sarımsak

Sarımsak, kalp sağlığını koruyup, kolesterolü dengede tutarak, tansiyonu düzenler. En güçlü antioksindanlardan olup serbest radikalleri azaltarak yaşlanmayı önler. Çiğ ve dövülerek tüketildiğinde maksimum etki sağlar. Sarımsak 24 saat içinde vücudumuza neler yapıyor?


Bezelye

Lif ve antioksidan içeriğiyle yaşlanmayı geciktiren etkili bir besindir.

Havuç

Havucun içinde bulunan A vitamini, antioksidan özellikte olup cildinizin canlı görünmesini sağlar.

Yumurta

Kollajen ve elastin içeriğiyle, ciltteki kırışıklıkları önemli ölçüde önleyen bir besindir. Her gün kahvaltıda bir adet yumurta tüketilmesi önerilmektedir.

C vitamini içeren besinler

C vitamini cildi diri tutmakla beraber deri dokusunun gelişmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle sigara kullanan kişilerin bolca C vitamini tüketmesi gerekmektedir. Yüksek miktarda C vitamini içeren besinler; kırmızıbiber, yeşilbiber, brokoli, kivi, çilek, turunçgillerdir. Kilo vermek isteyenler mutlaka C vitamini desteği almalı!

Balık

Omega 3 içeriğiyle kolesterol seviyesinin düzenlenmesine yardım ederek yaşlanmayı geciktirir. Balık takvimi: Hangi ay hangi balık yenmeli?

Yağlı tohumlar

Fındık, ceviz gibi yağlı tohumlar içerdiği potasyum, E vitamini ve kalsiyum sayesinde yaşlanmayı geciktirici etki gösterir.

Yeşil çay

En etkili antioksidanlardan olan yeşil çay yüksek kateşin içeriğiyle cilt korunmasını sağlamaktadır.

Karpuz & Domates

Cildin likopen ihtiyacı, güçlü bir antioksidan olan karpuz ve domates karşılanabilir.

Kereviz de yaşlanmayı geciktiriyor!

Kerevizin potasyum, sodyum ve su içeriğiyle kırışıklık engelleyici özelliği bulunmaktadır.


Yaşlanma doğal bir süreçtir. Dengeli beslenme, besin çeşitliliği ve porsiyon kontrolü sağlık açısından önemlidir. Yaşlanmayı geciktirmek için alınan bu besinler porsiyon kontrolüne dikkat edilerek tüketilmelidir.

Yaşlanmayı geciktiren ve hastalıklardan koruyan anti-aging besinler hangileri?