2019 yılı makyaj trendleri neler?

Çarpıcı makyajlarda imzası olan makyaj sanatçısı Hamiyet Akpınar, 2019 makyaj trendlerini ve ünlüler tarafından en çok tercih edilenleri yorumluyor.

2019 yılı makyaj trendleri neler?
2019 yılı makyaj trendleri neler?

2019 yılı makyaj trendleri neler?

Dünyada Kendall Jenner, Bella Hadid, Kaia Gerberin makyaj trendi öncülüğünü Türkiye’de Sinem Kobal, Burçin Terzioğlu, Hazar Ergüçlü gibi isimler devam ettiriyor.

Yeni sezonun iddialı rengi bordo rujlar, ten makyajındaki naturelleşme, özel günlerde altın ve parlaklık vereb makyajlar fazlasıyla göze çarpıyor.


Yurtdışına açılan makyaj sanatçısı Hamiyet Akpınar, 2019 yılı makyaj trendlerini ve dünyadaki ünlü isimler ile aynı trendleri takip eden Türk ünlüleri değerlendiriyor.

Usta makyaj artistinin, sezon trendini en iyi yansıttığına inandığı ünlüler Kendall Jenner, Bella Hadid, Kaia Gerber, Gigi Hadid, Kim Kardashian, Angelina Jolie ve Jennifer Lopez.

No make-up akımı / makyajsız görünüm

Akpınar, sezonda eş zamanlı birkaç modaya dikkat çekerken, en vazgeçilmezinin “no make-up” make-up, yani makyajsız görünüm veren makyaj olduğunun altını çiziyor.

Sezona hızlı geri dönüş yapan smokey göz makyajının, siyahtan başlayarak tarçın ve kızıl tonlara varan çeşitlemelerinin çok moda olduğuna da değiniyor. “Özellikle göz kalemi ve farın smokey yani dumansı dağınık duruşu, önümüzdeki yaza doğru ülkemizde de çok görülmeye başlayacak” diye sözlerine ekliyor.


“Dünyada Kendall Jenner, Bella Hadid, Kaia Gerber’in makyaj trendi öncülüğünü Türkiye’de Sinem Kobal, Burçin Terzioğlu, Hazar Ergüçlü gibi isimler devam ettiriyor” diyerek de makyaj konusunda trendlerin keyifle uygulandığı isimleri de söylüyor.

Lipglos modası

Ruj renklerinde çoğunlukla nude kahve tonlarının sevilmesinin yanında, bu sezon parlak ve ıslak görünümlü lipglos modasının geri geldiğinden bahseden Hamiyet Akpınar; daha az kontur ve daha az highlighter’ın birçok kişi tarafından şimdiden Türkiye’de de uygulanmaya başlandığından söz ediyor.

Aralarında Farah Zeynep Abdullah, Demet Özdemir, Neslihan Atagül Doğulu ve Aybüke Pusat‘ın da bulunduğu birçok ünlü isime yaptığı göz alıcı makyajlarla adından söz ettiren makyaj sanatçısı; yoğun ışıltı ve aydınlatıcının etkisini de belirterek, yeni sezon modasındaki en belirgin trendleri yansıtan bir görünüme kavuşmanın ipuçlarını sevenleriyle paylaşıyor.

Hamiyet Akpınar kimdir?

1969’da doğan Akpınar, makyaj kariyerine dönemin en popüler makyaj kursu LLC’de aldığı eğitimle başladı. Türkiye’nin ilk ve önde gelen profesyonel Makyaj Sanatçısı; 1990 yılından bu yana Güzellik sektöründe bulunan, moda çekimleri, defileler, katalog çekimleri, sanatçıların albüm kapakları, klipleri, dergi kapakları, Türk ve yabancı ünlülerin makyajları gibi sektördeki birçok alanda çalışmalar yaptı.


Çekimlerde, yapmış olduğu makyajları yayınlamak amacı ile 2015 Yılında “Hamiyet Akpınar” Kendi adı ile YOUTUBE kanalını açtı. Organik Mikro Influencer olarak tüm markaların da ilgisini çeken Hamiyet Akpınar; Türkiye ve dünyada gelin ve celebrity makyajı hizmetini bitmeyen makyaj aşkıyla vermeye devam ederken; makyaj eğitimleri ve workshop’lar da veriyor.

2019 kış modası: Favori renk turuncu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.