Astroloji: 3 – 9 Aralık 2018 haftalık burç yorumları

Astroloji: 3 Aralık – 9 Aralık 2018 haftalık burç yorumları… Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burcunu neler bekliyor?

Astroloji: 3 - 9 Aralık 2018 haftalık burç yorumları
Astroloji: 3 – 9 Aralık 2018 haftalık burç yorumları

8 Aralık 2018 tarihinde sona erecek olan Merkür Gerilemesi olası başlangıçlara ve ilerlemelere engel oluyor. Özel hayatlar üzerine ciddi kararlar alınacak bir zamanda değiliz. Bunun için bu haftayı da atlatmak gerekiyor. Aksi taktirde birliktelikler yıpranabilir ve istenmeyen ayrılıklar yaşanabilir. Her burca aynı şekilde yansımayan bu etkiler karşısında önlem almamız yerinde olur. Sorunları görmezden gelmeyelim ama üzerine de gitmeyelim.

Astroloji: 3 – 9 Aralık 2018 haftalık burç yorumları

Burç yorumları: 3 Aralık, 4 Aralık, 5 Aralık, 6 Aralık, 7 Aralık, 8 Aralık ve 9 Aralık tarihlerinde burçları neler bekliyor?


Koç Burcu günlük haftalık aylık burç yorumları astroloji

Koç burcu 3 – 9 Aralık haftalık burç yorumları

Devam eden Merkür Retro bu hafta yolunda gitmeyen her şeye karşı mücadele etmeye başlamanızı ve üstesinden gelmenizi sağlayacak. Hafta boyunca finansal konularda risk almayın.

Hayata dair kaygı ve korkularınızı zamanın akışına bırakıp, bu hafta daha rahat kararlar alabilirsiniz. Bu hafta ikili ilişkilerinizde biraz daha şüpheci ve kıskanç tavırlar sergileyebilirsiniz. Enerjinizi pozitif alanda tutmaya çalışın ve kötü enerjilerden mümkün olduğunca uzaklaşın.

Aşk hayatında bu hafta öfke kontrolü şart. Birlikteliğinde ciddi tartışmalara girebilirsin. Sebebi ise çoğunlukla dış etkenler. Yakın çevrede olup bitenler, söylenen sözler ve başkalarının hayatı partnerinle aranda mesele yaratıyor. Biraz uyanık ve mantıklı davranmalısın. Duygularına yenilme.

An itibariyle o sinirle nasıl hareket etmen gerektiğini bilemiyorsun. Objektif ol ve olaylara dışarıdan bakmaya çalış. Bekar Koç Burcu aşk hayatında bu hafta karşı cinse yaklaşım oldukça temkinli. Kalbini tümüyle açamayacak kadar kırgın ve yorgun hisediyorsun.

Bu haftaki Yeni Ay’da, ailenizden gelen maddi destek veya devam eden bir mahkemeniz varsa bununla ilgili yenilikler gündeminizde olabilir. Yeni kararlar, yeni dosyalar, yeni destekler vs. Mutlu haber şu ki, şans yanınızda olacak gibi duruyor. Miras gibi beklenmedik maddi gelirlerle rahatlayabilirsiniz.

Boğa Burcu günlük haftalık aylık burç yorumları astroloji

Boğa burcu 3 – 9 Aralık haftalık burç yorumları

Bu hafta Boğa burçlarına yeni başlangıçları ve değişimleri getiriyor. Hayat size yeni kapılar aralıyor; yeni fırsatlar getirmeye başlıyor. Başarılı olmak için deneyimlerinizi ve zekanızı ortaya koyacağınız bu dönemde cesaretle adım atmaktan korkmayın. Boğa burçları finansal konularda oldukça şanslı olacaklar.

Aşk hayatında bu hafta beklenti içine giriyorsun. Birlikteliğinde ya da evliliğinde eşinden gelmesini beklediğin adımlar var. Bir söz, kelime veya istek her şeyin bir anda değişmesine neden olabilir. Ancak sevdiğin insan da bunu senden bekliyor. Karşılıklı gurur yapıyorsunuz. Bunun nedeni ise zamanında yaşananlar, karşılıklı söylenen sözler ve kırgınlıklar olabilir. Geçmişi geride bırakabildiğiniz ölçüde mutlusunuz.

Bazılarınız bu ilişkinin artık yürümeyeceğine inanıyor ve ayrılmak istiyor. Bu karmaşık süreçte uzaktan yaşanabilecek gizli aşklara izin verilmemeli. Hisler yanıltıcı olabilir. Bekar Boğa Burcu aşk hayatında bu hafta keyif veren temalar yaşanıyor. Başlaması olası aşklar üzerine büyük beklentiler içindesin. Yeni arkadaşlıklar kuruyor, çevreni genişletiyorsun.

Keyifli vakit geçirmek veya anlaşmazlıkları çözmek için doğru zaman içerisindesiniz. Hafta sonuna doğru biraz daha şüpheci ve kıskanmanızı sağlayacak düşünceler zihninizde dolaşmaya başlayabilir. Önemli bir karar almadan veya uygulamaya başlamadan önce hafta bitimine kadar beklemenizi tavsiye ederim.

Arkadaş gruplarınız ile keyifli sohbetler yaşayabileceğiniz, kendinizi çok daha rahat ifade edebileceğiniz bir haftadasınız. Büyük hayat planınız veya yurtdışı konularında derslerinizin devam ettiği bir yıl içerisindesiniz. Belki de olayları fazla kötümser değerlendiriyor olabilirsiniz.

ikizler burcu günlük haftalık aylık burç yorumları astroloji

İkizler burcu 3 – 9 Aralık haftalık burç yorumları

İkizler burcu bu hafta iş hayatında kayıplarınız ve kazanımlarınızın hangi nedenlerle olduğunu değerlendirmesini iyi yapmalısınız. Hatalarınızdan dersler çıkarıp, kendinizi geliştirmeli ve bu hataları tekrarlamamaya dikkat etmelisiniz. Banka vb evraklarla ilgili eksik bilgi ve belgeler yorucu olabilir, dikkat etmekte fayda var.

Bu hafta kıskanç ve şüpheci duygular yer alıyor. Yeni başlangıçlarda hızlı gelişmelerle birlikte güvensizlik oluşuyor. Partnerinin önceden yaşadıklarını merak ediyor sorguluyorsan yanlış yapıyorsun demektir. Birbirinize bunu yapmamalısınız. Aranızda bir ilişki yaşanıyorsa ikinizin olmalı.

Öncesini sonrasını karıştırmadan devam etmelisiniz. Diğer türlüsü bir yere kadar sürer ve büyük ihtimalle biter. Evliliklerde çiftlerin uyumsuzluğu söz konusu. Ancak büyük sorunlar yaşanmıyor. Bunu aşmak için birlikte keyif veren şeylere yönelin ve kendinizi ifade ederken şeffaf olun. Bekar İkizler Burcu aşk hayatında bu hafta başlaması olası aşkların geri adımları ile karşı karşıyayız. Zaten Merkür Gerilemesi devam ederken başlasa da devam etmesi zor gibi görünüyor.

Bu içinde bulunduğunuz dönem sizin için önemli… Güneş tam karşıtınız olan Yay burcunda ilerlerken sizi de özellikle ilişkiler, ortaklık konusunda etkiliyor. Yeni Ay’ın yaşanacağı gün, yönetici gezegeniniz Merkür’de Retro hareketini sonlandıracak. Daha bildik enerjilerle yeni ve şans dolu kararlara imza atabilirsiniz.

yengeç burcu günlük haftalık aylık burç yorumları astroloji

Yengeç burcu 3 – 9 Aralık haftalık burç yorumları

Bu hafta yaşanacak Yeni Ay’da başroldeki burçlardan biri de sizsiniz. 2019 yılının başrolünde siz olacaksınız! Bunları ısınma turları olarak düşünebilirsiniz.

Bu Yeni Ay konunuz, arkadaş çevreniz, dostlarınız eğer varsa platonik olarak sevdiğiniz kişi hakkında olabilir. Kendinizi şanslı hissederek, hislerinizi açmak isteyebilir veya arkadaş çevrenizden destek alabilirsiniz. Hafta boyunca iletişime önem verin.

Aşk hayatında bu hafta korkularınla yüzleşiyorsun. Gelecekle ilgili endişelerin var. Ne yapman gerektiğine tam olarak karar veremiyorsun. İlişkinde ciddi kararlar alabilemek için partnerinin samimi yaklaşımlarına ihtiyaç duyuyorsun. Onun davranışları istediğin yönde olmadığında geri adım atıyorsun. Kıskançlık ve rekabet yaratan ortamlara girmeniz ilişkinizi yıpratabiliyor.

Aslında sorun olan girdiğiniz ortamlar değil, o ortamlarda birbirinize karşı olan davranışlarınız ve beklentileriniz. Ciddi kararlar alınmış olan ilişkilerde evlenip yuva kurma gibi durumlar bir süre daha erteleniyor.

Yengeç burçları bu hafta eş veya sevgilinizle ilişkiniz hakkında kararlar alacağınız bir dönem. Partnerinizin tutarsız ve bencil yaklaşımları, ilişkiyi bir anda bitirmeye kalkan tavırları; daha önce olmadığı kadar rahatsız edici gelebilir sizlere. Bu durumların yaşanması; yalanlar ve sizden saklananların ortaya çıkması ile güven sorunları ve ilişkiyi bitirme kararlarını tetikleyebilir. İlişkisi güven üstüne kurulu olanlar ise nişan ve evlilik gibi resmi kararlar alabilirler.

Bekar Yengeç Burcu aşk hayatında bu hafta keyif verici, neşeli insanlar var. Mümkün olduğu kadar anı yaşamaya çalış ve yeni bir ilişkiye başlamak için Merkür Gerilemesinin son bulacağı 8 Aralık tarihini bekle.

Büyük hayat planlarınız ile ilgili kendinizi hayatın akışına bırakıp tüm yaşam enerjinizi kontrol dışında hissedebilirsiniz. Yurtdışı sizin için önem kazanabilir.

aslan burcu günlük haftalık aylık burç yorumları astroloji

Aslan burcu 3 – 9 Aralık haftalık burç yorumları

Aslan burçları bu haftaya olumlu başlayacağınız güçlü enerjileri getiriyor sizlere. Size zarar veren veya yoran aile bireyleriniz ya da arkadaşlarınızla ilişkilerinizi kendi isteğiniz doğrultusunda belirleyip; size aynı tekrarları yaşatmalarına son verip özgürleşebilirsiniz.

Aşk hayatın bu hafta seni biraz yoruyor. Hafta başından itibaren gergin hissedeceksin. Geçmiş dönemde gizlediğin bir durumun ortaya çıkma ihtimali ve düşüncesi ile tedirgin olabilirsin. Veya senden gizlenenlerin ortaya çıkmasıyla bazı gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalabilirsin. Aşkla ilgili beklentiye girmemen ve şartları zorlamaman gereken bir haftadasın.

Birlikteliğin bitme noktasına gelse de bitirmek istemeyecek kararsız kalacaksın. Yeni bir ilişki düşünecek ruh halinde değilsin. Aşka inancının ve insanlara güveninin bir anlamda tükendiğini hissedeceksin. Yeni ufuklara açılmak ve farklı bakış açısına sahip olmak için bir süre beklemelisin.

Kaygı ve korkularınızın duygularınızda yeri olmadığını düşünerek bastırmaya çalışmanız sizi daha fazla gerebilir. Yapılması gereken ve hayatın da sizi önümüzdeki bir yıl boyunca yönlendireceği yöntem, biraz daha duygularınızı dinleyip hatta üzerinde konuşarak çözümlemek olmalı…

başak burcu günlük haftalık aylık burç yorumları astroloji

Başak burcu 3 – 9 Aralık haftalık burç yorumları

Bu hafta ne karar alırsanız alın memnun oluyorsunuz. Birlikteliğini bir sonraki aşamaya taşımak isteyebilirsin. Bu yönde ciddi adımlar atabilirsin. İstekli, arzulu ve samimisin. Seni bu derece kendinden ve isteklerinden emin görmek pek mümkün olmuyor.

Bu hafta uzun ve kısa seyahatlerinizde dikkatli olun. Anlık dalgınlıklar beklenmedik sorunlara neden olabilir. İş ve arkadaş ilişkilerinizde size doğru söylemeyen kişilere karşı uyanık ve dikkatli olmanızda fayda var. Aşırı detaycılık, takıntı ve kaygılardan uzaklaşacağınız aktiviteler içinde yer almaya özen gösterin.

Kendini çok daha net ve doğru şekilde ifade edeceksin. Çevrende sana farklı bakış açısı ile yaklaşan ve ilişkine yön vermeye çalışan biri var. Onun hayatı değil senin hayatın ve kendi kararlarını onun etkisinde kalmadan almalısın.


Bekar Başak Burcu aşk hayatında bu hafta güzel ve geleceği olan yakınlaşmalar olası görünüyor. Ama ciddi, hızlı ve anlık kararlar almamakta fayda var. Çünkü Merkür Gerilemesi henüz son bulmuş değil.

Bu sene aileniz, yuvanız veya haneniz ile ilgili genişlemeler olabilir. Hane nüfusu artabilir, yaşadığınız ev büyüyebilir veya tahmininizden daha şanslı gelişmeler oluşabilir. Bu hafta yaşanacak Yeni Ay’da bu konunun müjdesini, gelişmelerin nasıl oluşabileceğine dair ipuçlarını alabilirsiniz.

Sizin çok inanarak hatta belki de son derece safça söylediğiniz cümleler beklemediğiniz şekilde sizi yaralayabilir. Dostlarınız arasında arabulmaya çalışırken aslında sizin yaralandığınızı hissedebilirsiniz. Hayatın hangi senaryo ile karşınıza çıkacağını bilemeyiz tabii, bunlar sadece örnekler…

terazi burcu günlük haftalık aylık burç yorumları astroloji

Terazi burcu 3 – 9 Aralık haftalık burç yorumları

Terazi burçları bu hafta özellikle iş hayatında detaycılığı ve kontrolü elden bırakmamanız gereken bir dönemdesiniz. Özellikle parasal konularda gecikmeler, aleyhinize gelişmelerle karşılaşmanıza neden olabilir. Uzun zamandır size yapılan haksızlıkların ne denli büyük olduğunu fark edip; gerekli müdahalelerle daha fazla zarar görmenin önüne geçebilirsin. Bu bir ortaklığın sona ermesi olabileceği gibi; güvenini suistimal eden bir çalışma arkadaşınızdan uzaklaşmanız anlamına gelebilir.

Özel hayatını kendi isteklerine göre yönlendirmek istiyorsun. Yoktan yere huzursuzluklar yaratabilirsin. Beklentilerin konusunda biraz aceleci davranıyorsun. Kendini bu enerjiden uzaklaştırmaya çalış ve mümkünse biraz yalnız vakit geçir. Hayatının diğer bölümlerindeki gelişmelerin özel hayatını etkilediği ortada.

Partnerine yeterli vakti ayıramıyor ve bu nedenle kontrol altına almaya çalışıyor olabilirsin. Aranızdaki güveni güçlendirmeniz gerekiyor. Geçireceğiniz kısa zamanları kaliteli hale getirebilirsiniz. Sözlerini daha dikkatli seçmen de işe yarayacaktır.

Bekar Terazi Burcu aşk hayatında bu hafta geçmişi kabullenme devresi var. İçinde yüzleşmen gereken duygular barındırıyorsun. Yeni bir birliktelik için hazır değilsin.

Venüs bu hafta başında sizin burcunuzdan çıkıyor ve Akrep burcuna geçiyor. Estetik kaygılarınız ve ikili ilişkilerinize olan yaklaşımınız normal düzeylere dönebilir. Tabii biraz daha şüpheci ve kıskanç tavırlar sergileyebilirsiniz, dikkat diyelim.

akrep burcu günlük haftalık aylık burç yorumları astroloji

Akrep burcu 3 – 9 Aralık haftalık burç yorumları

Geçtiğimiz haftalarda, şans ve bereket gezegeni olarak bilinen Jüpiter sizin burcunuzdan ayrılıp, komşunuz Yay burcuna geçti. Yani sizin kendi emekleriniz ile kazandığınız maddi kazançlarınız ile ilgili eve. Buradan hareketle diyebiliriz ki bu sene para konularında bereket ve şans sizinle olacak…

Birlikteliğin veya evliliğindeki tutku artıyor. Önceden fark edemediğin derinlikte duygulara sahip olacaksın. Partnerinle aranda yaşanan gelişmeler oldukça keyifli. Var olan sorunları ortadan kaldırmak adına isteklisin.

Birlikte yeni planlara dahil olacaksınız. Bir süre ayrı kalmanız gereken bir iş teklifi alabilirsiniz. Fırsatları iyi yönde değerlendiriyor, mantıklı hareket ediyorsunuz. Uzun süredir devam eden birlikteliklere çevrenin ve arkadaşların karışmaması daha iyi olur.

Etraftan geçen çatlak seslere kulak tıkamalısın. Herkesin hayatı ve yaşadıkları kendini bağlar. Sen tecrübelerine güven ve o yönde kararlar al. Bekar Akrep Burcu aşk hayatında bu hafta başlangıçlara yer verilmemeli. 8 Aralık Merkür Gerilemesi son bulduğunda aşk seninle sevgili Akrep Burcu.

Bu hafta da tam burada bir Yeni Ay yaşanacak, Jüpiter’in de eşlik edeceği. Maddi konularda yeni gelişmeler olabilir. Resmi dairelerle ilgili hukuki sorunlar yaşamamak için dikkatli olmalısın.

yay burcu günlük haftalık aylık burç yorumları astroloji

Yay burcu 3 – 9 Aralık haftalık burç yorumları

Bu hafta Yay burcunun tam orta derecesinde Güneş ve Ay yan yana gelecek. Kazanımlarınız artmaya başlıyor! Tüm yayları yakından ilgilendirecek bu enerji içerisindeyken, siz de önümüzdeki bir yıl boyunca önemli olabilecek ana temalarınız hakkında ipucuna sahip olabilirsiniz.

Aşk hayatında bu hafta sorunlar azalıyor. Para temalı konulara getirilen çözümler huzur yaratıyor. Bu da ilişkilere yansıyor. Şansın artarak ilerliyorsun. Hayatı akışa bıraktığında kendini hiç beklemediğin alanlarda bulabilirsin.

Elindeki imkanlar ölçüsünde abartmadan hareket etmeye devam edersen hem aşkta hem de hayatın genelinde mutlu olacaksın. Bazı planlar ertlenebilir. Kafana takma ve acele etme. İlişkindeki sorunları çözümlerken sakin ve anlayışlı cümleler kurmaya özen göster. Evliyseniz çocuklarla ilgili konuları daha ciddi şekilde ele almaya çalışın.

Gelecekle ilgili önemli meseleleri atlama. Bekar Yay Burcu aşk hayatında bu hafta yeni bir birliktelik yaşanmıyor. Ufak tefek yakınlaşmalar ciddiyete dönüşmeyecek. Daha çok aile ile geçirilecek keyifli zamanlara yer veriliyor.

oğlak burcu günlük haftalık aylık burç yorumları astroloji

Oğlak burcu 3 – 9 Aralık haftalık burç yorumları

Sizin için zor bir yıl bitti. İş ve eğitim hayatınızda üst üste gelen zorluklardan sonra; ayağa kalkıp güçleneceğiniz enerjilere giriyorsunuz artık. Kaygı ve korkularınızla baş etmeye çalıştığınız, belki farklı tecrübeler yaşadığınız bir yıl geride kaldı. Yeni yılda, aldığınız derslerinizi asla unutmadan yeni kararlar almanız yerinde olur.

Aşk hayatında bu hafta genelde iyi ara sıra olumsuz zamanlar var. Değer verdiğin bir birlikteliğin varsa ya da evliysen bunu korumalısın. Bu tam olarak sana ve partnerine bağlı. Yakınlarınızın söyledikleri yüzünden partnerinizle sorun yaşamamaya dikkat edin. Bu sorunları daha önce de yaşadığınız için artık yakınlarınızın ilişkinize müdahil olması hususunda daha temkinli ve farkında bir tavır sergilemeniz gerekiyor.

Çevrenin, aile büyüklerinin ve arkadaşların negatif etkilerinden bir süre uzaklaşmanız size iyi gelecektir. İnsanların söylediklerini ve davranışlarını çok fazla içselleştiriyorsun. Öfkene hakim olamadığın zamanların oluyor. Sevdiğinde tutkun da bağlılığın da büyük oluyor. Aynı şekilde nefretin de şiddetin de. Buna izin vermeyecek ortam ve şartları yaratabilirsin.

Bu hafta biraz daha sabırlı olmaya özen göster. Diğer hafta Merkür Gerilemesi son buluyor ve rahatlıyorsun. Bekar Oğlak Burcu aşk hayatında duygusal paylaşımlara açıksın. Ancak yeni başlangıçlar için aynı şeyi söyleyemeyiz.

kova burcu günlük haftalık aylık burç yorumları astroloji

Kova burcu 3 – 9 Aralık haftalık burç yorumları

Geçmişte yaşadıklarını tekrar yaşayacağın korkusu ile yeni adımlar atmakta tedirgin oluyorsun. Sanki yaşadığın her şey anlamını yitirmiş gibi gelebilir. Bunun Merkür Gerilemesi etkisi olduğunu hatırlatalım.

Bu haftaya yakın akrabalar veya arkadaşlarınızla ilgili sorunlar yaşayarak başlayıp; duygusal anlamda bu sorunlardan etkilenebilirsiniz. Bencil ve kendinden başkasını düşünmeyen kişilerle ilgili kendinizi hırpalamamanızda fayda var! Siz ne yaparsanız yapın, daha fazlasını isteyenler; yaptıklarınız için size teşekkür etmedikleri gibi üzmekten ve hatta zarar vermekten çekinmeyecekler. En yakınlarınızla bile ilişkilerinizi yeniden yapılandırmanız için kararlı olmanız gereken bir dönemdesiniz.

Aşk hayatında bu hafta geçmişin izleri var. Dış dünyaya ve birlikteliğine bunu yansıtmıyor olsan da düşüncelerinde çıkmaza giriyorsun. Partnerin sendeki bu sessizliğin altında başka şeyler arayabilir. Buna müsaade edecek davranışlarda bulunmamanı öneriyoruz. Sırlarınızı kimseyle paylaşmamalı, kızgınlıkla eşiniz (partneriniz) hakkında üçüncü şahısların yanında konuşmamalısınız!

Gerileme etkileri 8 Aralık 2018 tarihinde son buluyor. Hafta sonuna doğru düşüncelerinin değiştiğini fark edeceksin. Huzursuzluk yaratan temalar ortadan kalkacak. Bekarsanız bu hafta iyi bir ilişkiye başlaman zor görünüyor. Başlamamanız daha iyi.

İş hayatınızda kazanımlarınızı artıracağınız enerjiler geliyor. Aktif bir iş hayatınız yoksa, bu yenilik kendini toplum içerisindeki sosyal statünüzde veya başarmak istediğiniz yeni projelerde olabilir. Zorlu tutulma dönemleri bitti artık hayat sizin için daha kolay akacak.

balık burcu günlük haftalık aylık burç yorumları astroloji

Balık burcu 3 – 9 Aralık haftalık burç yorumları

Büyük hayat planlarınızı gözden geçirmenizin hatta aksiyonlarınızı hazırlamanızın vakti geldi. Bu haftaki yenilik enerjisi ile birlikte bu konuda farklı düşünceler beslemeye başlayabilirsiniz.

Aşk hayatında bu hafta kendince net ve sert kararlar alıyorsun. Aşka olan inancın insanlara bağlı değil. Tek başına aşk duygusu da senin için çok büyük şeyler ifade ediyor. Yalnızca bir insana tüm o güzel duyguları yükleyemiyorsun. Bu anlamda hep eksik hissediyorsun. İşte bu türden hislerin yoğun şekilde artacağı bir haftadasın sevgili Balık Burcu.

Kaderin cilvesi denilen durumlarla karşılaşabilir, kontrolün sizde olmadığını hissettiğiniz anlara şahitlik edebilirsiniz. Tüm bu durumlar sonunda hayat enerjiniz değişkenlik gösterip, duygularınızın salınım yaptığını hissedebilirsiniz.


Kalbin boşsa hayatına ciddi anlamda birini almamaya kararlısın. Devam eden bir ilişkin varsa en olası şekilde devam ettirmeyi düşünüyorsun. Geçmişte yaşananları unutmak ya da unutmaya çalışmak gibi bir derdin yok. Hepsine sahip çıkıyor, yola bu şekilde acısıyla tatlısıyla devam ediyorsun. Bu hafta hayatı büyük bir kabulleniş içindesin.

Aralık ayı boyunca burçları neler bekliyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.