CHP Kadıköy için Şerdil Dara Odabaşı’nı aday göstermesi tartışma yarattı

CHP Kadıköy için Şerdil Dara Odabaşı’nı belediye başkan adayı göstermesi tepkilere neden oldu. 

CHP Kadıköy için Şerdil Dara Odabaşı'nı aday göstermesi tartışma yarattı

CHP tabanının en çok önemsediği yerlerden biri olan Kadıköy için aday gösterilen Şerdil Dara Odabaşı’nın geçmiş dönemlerde yapmış olduğu paylaşımların yankıları sürüyor.

İstanbul’un Kadıköy İlçesi için yapılan oylama sonucuna Şerdil Dara Odabaşı’nın ismi CHP PM’de onaylandı. Odabaşı 30 kabul, 29 ret oyuyla CHP’nin Kadıköy belediye başkan adayı oldu. Adaylığının kesinleşmesinin hemen ardından, Odabaşı’nın HDP sempatizanı mesajları ve PKK’nın hendek terörüne verdiği destek yeniden gündeme geldi.


CHP Kadıköy için Şerdil Dara Odabaşı’nın paylaşımları:

CHP Kadıköy için Şerdil Dara Odabaşı paylaşımları

CHP Kadıköy adayına tepki olarak İYİ Parti’den istifa etti

Bu gelişme sonrası dün akşamdan beri birçok partili tepkisini sosyal medyadan dile getirirken, İYİ Parti cephesinden de beklenen hamle geldi. İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, partisinin Millet İttifakı’nda yer alması ve yerel seçimlerde danışılmadan aday çıkarılmasını gerekçe göstererek, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Akkal yaptığı yazılı açıklamada, bugüne kadar kamuoyuna çok fazla yansıtmamaya çalışsalar da parti içindeki sıkıntıların had safhaya ulaştığını ileri sürdü.

Partisinin genel başkanı Meral Akşener’in 24 Haziran’daki genel seçimler sonrası istifasıyla başlayan parti içi problemlerin yerel seçimler öncesi içinden çıkılmaz bir hal aldığını öne süren Akkal, şöyle devam etti:

“Millet İttifakı olarak değişen bu oluşum, tedavisi mümkün olmayan bir tahribat yarattı”

“Bu sürecin en başından beri karşı çıktığım, önce iş birliği denen ve sonra adı yine ‘Millet İttifakı’ olarak değişen bu oluşum, bizlerde tedavisi mümkün olmayan bir tahribat yaratmıştır. Bir Türk milliyetçisi olarak terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan partinin birçok büyükşehirde aday çıkarmayarak bu ittifaka destek olacağını açıklaması, daha önceden düşündüğüm İYİ Parti’den istifa kararımı bugün netleştirmeme sebep olmuştur. Böyle bir oluşumun içinde olmam bu saatten sonra mümkün değildir.

İstifa kararı almamdaki tek sebep sadece bu değildir. Teşkilatlara sormadan, danışmadan ve istişare edilmeden ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla kararlar alınması, alınan kararların ahbap çavuş ilişkileri ile belirlenmesi, bulunduğumuz il ile ilgili milletvekili, belediye başkanlığı ve meclis üyeliklerinin kimseye danışılmadan, ben ‘Manisa’yı sizden iyi bilirim’ söylemleri eşliğinde belirlenmesi, ahde vefanın olmayışı, parti içindeki anti demokratik uygulamalardır.”

Manisa’da İYİ Parti’yi kuran, elini taşın altına sokan, kentte yüzde 14 oy alan teşkilatların, ilçe başkanlarının ve partililerin adeta yok sayılarak CHP ile pazarlıklar yapıldığını savunan Akkal, 17 ilçenin 10’unun teslim edildiğini, aday belirleme işlemlerinde hiçbir Manisalı yöneticinin haberdar edilmediğini belirtti.

Akkal, şunları kaydetti:

“Bu süreci Genel Merkez nezdinde yürüten Sayın Genel Başkan Yardımcılarına öncelikli tavsiyem, bu süreci Manisa’da ve tüm Türkiye’de kimselere sormadan, ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla, intikam duygularıyla ve menfaat ilişkileriyle götüreceğine, büyükşehirlerin garanti olan 1. sıralarından değil, önce kendi memleketlerinden milletvekili adayı olmaları olacaktır.

Sizler kendi memleketinizden aday olmayacaksınız, ama hayatınızda 3-5 kez gittiğiniz şehirler hakkında hiç kimseye danışmadan hüküm vereceksiniz. Manisa Kurucu İl Başkanlığı
görevini yaptığım ve Manisa Milletvekili olduğum İYİ Parti’den bugün itibarıyla istifa ediyorum.


Bundan sonra milletvekilliği görevini bağımsız olarak, Manisalılık ruhuyla ve genel merkezin değil gerçekten milletin vekili olduğumun bilinciyle görevimi sürdüreceğim.”

İstifayla İYİ Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı da 39’a düştü.

CHP Kadıköy adayında değişiklik olur mu?

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise “Kadıköy adayında değişiklik olacak mı?” sorusuna “Arkadaşlarımız PM’de yeniden değerlendirilmek üzere MYK’mıza gönderdi. Yeniden değerlendireceğiz” yanıtını verdi.

Sosyal medyadan tepkiler:

CHP Kadıköy Belediye Başkan adayı Şerdil Dara Odabaşı kimdir?

CHP Kadıköy Belediye Başkan adayı Şerdil Dara Odabaşı kimdir?

Şerdil Dara Odabaşı 12 Kasım 1973’de Şanlıurfa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 2. ve 3. dönem Milletvekili ve Meclis İdari Saymanı Mahmut Odabaşı’ndan başlayarak, aralarında milletvekili ve belediye başkanlarının bulunduğu Odabaşı ailesinin dördüncü kuşak ferdi olarak, küçük yaştan itibaren siyasetin içinde yer aldı. Lise yıllarında 1989 yerel seçimleri sırasında Ankara’da SHP Emek Mahalle Temsilciliği’nde çalıştı.

1992 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yüksek öğrenimine başladı. Örgütlenmenin gücüne inanan Odabaşı, üniversitelerde parti gençlik kollarının kurulamadığı dönemde, sosyal demokrat gençliği örgütlemek amacı ile kurulan Sosyal Demokrat Üniversiteliler Platformu’nun İstanbul Üniversitesi Temsilciliği’ni ve Genel Başkanlığı görevini yürüttü.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra 3D (Dayanışma, Demokrasi, Değişim) Hareketi olarak bilinen, evrensel sosyal demokrat değerlerinin yaygınlaşması amacıyla kurulan derneğin kuruluşunda görev aldı ve Genel Sekreterlik görevini yürüttü.

1994 Yerel Seçimleri’nde merkez seçim ofisinde görev yapan Odabaşı, Oğuz Kaan Salıcı’nın 2011 yılında CHP İstanbul İl Başkanı seçildiği dönemde İl Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2012 yılında tekrar seçilerek, İl Başkan Vekili ve seçim hukuk işlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2015 yılında Murat Karayalçın’ın İstanbul İl Başkanlığı döneminde CHP İstanbul İl Sekreteri olarak görev aldı. İl yönetiminde çalıştığı farklı dönemlerde başta 2014 yerel ve 2015 genel seçimleri olmak üzere seçim hukuk işleri ve kampanya yönetiminde farklı görevlerde bulundu.

Çoğulcu demokrasiye inanan, çağdaş ve katılımcı yönetim anlayışını savunan Odabaşı, Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) üyeliği’nin yanı sıra farklı sivil örgütlerle de çalışmalar yürütüyor.


26 yıldır Kadıköy’de yaşayan, Fenerbahçe Kongre üyeliği de bulunan Şerdil Dara Odabaşı, 1999 yılında kurduğu kendi hukuk bürosunda serbest avukat olarak çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.^

CHP İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı 


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.