iPhone FaceTime üzerinden gizlice dinleniyor ve izleniyor olabilirsiniz!

Şimdiye kadar iPhone’da keşfedilmiş en büyük güvenlik açıklarından biri kullanıcıları tedirgin ediyor. iPhone FaceTime üzerinden hem dinleniyor hem de gizlice izleniyor olabilirsiniz!

iPhone FaceTime üzerinden gizlice dinleniyor ve izleniyor olabilirsiniz!
iPhone FaceTime üzerinden gizlice dinleniyor ve izleniyor olabilirsiniz!

iPhone Facetime uygulamasında korkunç güvenlik açığı

iPhone FaceTime uygulamasında görüntülü görüşme uygulaması önemli bir güvenlik açığıyla gündeme geldi. FaceTime ile aradığınız kullanıcı cevap vermeden sesini duymaya başlayabiliyorsunuz.

Apple’ın FaceTime uygulamasında oldukça önemli bir güvenlik açığı keşfedildi. FaceTime üzerinden aranan kullanıcı çağrıya cevap vermese bile dinlenebiliyor. Bu büyük sorunun iOS 12.1 veya daha üstü sürüme sahip cihazları etkilediği düşünülüyor.


FaceTime güvenlik açığı nasıl kullanılıyor?

FaceTime üzerinden istediğiniz kişiyle video görüşme başlatıyorsunuz. Arama devam ederken alt taraftan konuşmaya kişi ekle seçeneğine basıyorsunuz ve kişi ekle kısmında kendi telefon numaranızı seçiyorsunuz. Böylece kendiniz ve aradığınız kişiyle beraber grup konuşması açmış oluyorsunuz.

Bu noktadan sonra karşıdaki kullanıcının sesi aramaya cevap vermemiş olsa dahi duyulmaya başlıyor. Apple, sorunun bu hafta gelen yazılım güncellemesi ile başladığını açıkladı. Ardından FaceTime uygulamasının grup konuşma özelliği sorun düzeltilene kadar devre dışı bırakıldı.

Tüm iPhone kullanıcıların dinlenebilmesine sebep olan güvenlik açığı haliyle sosyal medyada oldukça yankı buldu. Ayrıca aranan kişi güç butonuna basarsa video görüntüsünün de gittiği öğrenildi. Özellikle Mac bilgisayarları aradığınızda çok daha uzun süre çaldığı için dinleme işlemi de uzun süreler devam edebiliyor.

Güncelleme yayınlanacak

Bu hafta yayınlanacak güncelleme ile sorunun düzeltileceği açıklandı. Yine de şüpheleriniz varsa ayarlar kısmından FaceTime’ı kapatmanız tavsiye ediliyor. Açığı deneyen kullanıcılardan birine ait videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Mac cihazlarda da var!


FaceTime aramalarındaki bu soruna, Mac cihazlarda da rastlandı. Aranan kişi kilit ekranından güç düğmesine bastığında, aranan kişinin videosu da karşıya gidiyor. Bu durumda aranan kişi sesinizi duyabiliyor ama kendi sesi ve görüntüsünün size geldiğini bilmiyor. Video görüntülerine erişmenin başka yollarının olduğu da konuşuluyor.

Yapay zeka: Dost mu, düşman mı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.