Maria Kılıçlıoğlu ile Evrenin Nabzı: Düşlere hayat veren heykeller

İş Sanat Kibele Galerisi, heykel sanatçısı Maria Kılıçlıoğlu “Evrenin Nabzı” retrospektif sergisiyle sanatseverleri düşlerin dünyasına davet ediyor.

Maria Kılıçlıoğlu ile Evrenin Nabzı: Düşlere hayat veren heykeller iş sanat kibele galerisi

Doğu Avrupalı ünlü Bulgar heykeltıraş Dimitir Dimov‘un kızı olarak dünyaya gelen Maria Kılıçlıoğlu, dört yaşına geldiğinde babasının heykel atölyesine gitmeye başladı. Oyuncakları heykel hamuru, balmumu, bronz olan Maria Kılıçlıoğlu, üç boyutlu nesne yaratmanın mucizesini küçük yaştan itibaren deneyimledi.

Aldığı eğitim sebebiyle Batı’ya dönük yüzünü yıllar içerisinde Mezopotamya’ya çevirerek sanat yaşamında yeni arayışlara yöneldi. İlk çalışmaları olan Ana, Şeytan, Melek, Öpücük gibi eserler, sanatçının form arayışının bir temsili oldu.


Maria Kılıçlıoğlu ile Evrenin Nabzı: Düşlere hayat veren heykeller iş sanat kibele galerisi

Taş, balmumu ve bronz kullanarak ürettiği heykelleri ile Helenistik tarzda çok sayıda esere imza attı. Sürrealist ve fantastik öğeler kullanarak ürettiği eserleri onun düş gücü ile birleşerek sanatına farklı ve özgün bir yorum katmıştır.

Sanat hayatı boyunca çok sayıda sergi açan Maria Kılıçlıoğlu’nun “Evrenin Nabzı” retrospektif sergisi 9 Ocak – 23 Şubat 2019 tarihleri arasında İş Sanat Kibele Galerisi‘nde ziyaret edilebilir.

Maria Kılıçlıoğlu ile Evrenin Nabzı: Düşlere hayat veren heykeller iş sanat kibele galerisi
Maria Kılıçlıoğlu

Biyografi: Maria Kılıçlıoğlu

1958 yılında Bulgaristan’ın Sofya kentinde dünyaya gelen Maria Kılıçlıoğlu, henüz dört yaşındayken heykeltıraş babası Dimitir Dimov’un atölyesine gitmeye başladı. 1978 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Tekstil bölümünde eğitim alan Kılıçlıoğlu, 1985’te şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil Bölümünden mezun oldu.

Maria Kılıçlıoğlu ile Evrenin Nabzı: Düşlere hayat veren heykeller iş sanat kibele galerisi


Hobi Sanat Galerisinde ilk kişisel sergisini 1989 yılında açtı. Bunu Artium Sanat Galerisi, İş Bankası Erenköy Sanat Galerisi, Minyatür Sanat Galerisi, Salih Zeki Sanat Galerisi, Ekosreda Galeri, Opera Sanat Galerisi, Mövenpick Sanat Galerisi, Ayvalık Belediye etkinliği Resim Sergisi, Meb Sanat Galerisi, Ortaköy Sanat Merkezi, Art and Life Sanat Galerisi ve İstanbul Üniversitesinde açtığı sergiler izledi.

Türkiye’de Sanat Üzerine: Maria Dimitrova


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.