CHP İzmir Balçova adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığı düşürüldü

İzmir’de 31 Mart yerel seçimleri için yeniden aday gösterilen Balçova Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düşürüldü.

İzmir CHP Balçova adayı Mehmet Ali Çalkaya adaylığı YSK tarafından düşürüldü

CHP İzmir Balçova adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığı düşürüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 11 ay 20 gün hapis cezası alan, ardından bu cezası paraya çevrilen CHP’nin Balçova Belediye Başkanı adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığı, önce Balçova İlçe Seçim Kurulu tarafından düşürülmüştü.

‘Memnu hakların iadesi’ belgesinin istendiği Çalkaya, İzmir İl Seçim Kurulu’na itiraz etti. İtirazı kabul eden İzmir İl Seçim Kurulu, Çalkaya’nın adaylığı için bir engel bulunmadığını belirtti. Ancak bu karara bir kişi tarafından itiraz edildi.


İtiraz üzerine inceleme yapan Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığını düşürdü. Çalkaya da adaylığının YSK tarafından düşürüldüğünü açıkladı. Çalkaya’nın konuya dair detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

Mehmet Ali Çalkaya 2014 seçimlerinde yüzde 60 oy almıştı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2014 yerel seçimlerinde de aday gösterdiği Mehmet Ali Çalkaya, yüzde 60,60’lık oyla başkanlık ipini göğüslemişti. AK Parti’nin adayı Hasan Özcan ise yüzde 22,59 oy almıştı.

MEHMET ALİ ÇALKAYA KİMDİR?

1958 yılında İzmir’in Torbalı İlçesi’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Torbalı’da tamamladı ve ardından, Gazi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nü bitirdi.

Kuşadası İlçesi’nde bir otelde Müdür Yardımcılığı ve Güzelçamlı Beldesi’nde bulunan başka bir otelde de İşletme Müdürlüğü yaptı. 1993 yılında İzmir İl Özel İdaresi Balçova Termal Tesisleri’nde Genel Müdür olarak göreve başladı. Bunların yanı sıra İzmir Valiliği Jeotermal Enerji Şirketi’nde ve Özel İdare 75. Yıl Cumhuriyet Özel Öğretim Kurumları’nda da Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. 2004’de görevinden istifa ederek CHP Balçova Belediye Başkanı seçildi ve halen bu görevini yürütüyor.


Mehmet Ali Çalkaya, evli ve iki çocuk babasıdır. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den İzmir İli, Balçova İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

CHP’nin Bodrum adayı Saruhan’ın adaylığı da düşürülmüştü

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Muğla İl Seçim Kurulu tarafından adaylığı düşürülen CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan için yapılan itirazı reddetti. Böylelikle Saruhan’ın adaylığının düşmesi kesinleşti. Saruhan, “Adaylığımı koymadan önce bu ceza durumumu Bodrum İlçe Seçim Kurulu’na sordum, sorun olmadığını söyledikleri için aday oldum” demişti.

CHP’nin, 2 Mart Cumartesi gününe kadar Bodrum Belediye Başkan adaylığı için yeni bir ismi İlçe Seçim Kurulu’na bildirmesi gerektiği bildirildi.

YSK’dan Demokrat Parti Bodrum adayı için karar

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), adaylığı düşürülen Demokrat Parti (DP) Bodrum Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Kaynar’ın yaptığı itirazı kabul etti. Kaynar, kararın ardından yaptığı açıklamada, “YSK’nın itirazımızı kabul etmesi bizi daha da kamçıladı. Şimdi daha büyük bir şevkle Bodrum için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bodrum İlçe Seçim Kurulu geçen 23 Şubat’ta, Bodrum 6’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nin DP adayı Halil İbrahim Kaynar hakkında 15 Eylül 2017 tarihinde verdiği 11 ay 7 gün süre ile kamu görevi üstlenmekten yasaklanması kararının kesinleşerek infaz aşamasına geldiğini tespit edip, adaylığını düşürdü. Kaynar, bunun üzerine Muğla İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. İl Seçim Kurulu da dün değerlendirmesini yapıp Kaynar’ın itirazını reddetti. Bunun üzerine İl Seçim Kurulu’nun bu kararına YSK’da itiraz edildi. YSK, bugün yaptığı değerlendirmede Kaynar’ı haklı bulup, itirazı kabul etti. Bu kararla aday olmasının önünde bir engel kalmadı.


Karar sonrası yazılı açıklama yapan Halil İbrahim Kaynar, “Biz çalışmalarımıza hiç ara vermedik. Her gün vatandaşlarımızla buluştuk, projelerimizi, yapacaklarımızı anlattık. YSK’nın itirazımızı kabul etmesi bizi daha da kamçıladı. Şimdi daha büyük bir şevkle Bodrum için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Bursa adayı Alinur Aktaş’tan düşman listesi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.