11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümü kaza mı, cinayet mi?

Giresun’un Eynesil ilçesinde, 2018 yılında evinin yakınlarında yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın (11) ölümündeki sır perdesinde çeşitli iddialar gündeme geldi. Kaza mı, yoksa cinayet mi sorusu akıllara gelirken baba Şaban Vatan, kızının intihar etmediğini, otopsi raporunda araba çarpması sebebiyle olduğu şeklinde açıkça raporlandığını paylaştı. Olayla ilgili bir başka çarpıcı gelişme ise 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümünün aydınlatılmasını AK Parti’li siyasetçiler engelliyor iddiası oluşturdu.

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümü kaza mı, cinayet mi?
11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümü kaza mı, cinayet mi?

12 Nisan 2018’de Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz ağır yaralı olarak evin önünde yerde bulundu. İlk etapta bir intihar olarak değerlendiren 11 yaşındaki kız çocuğunun ölümünün intihar olmadığını düşünmeye başlayan baba Şaban Vatan, kızının ölümünü araştırmaya başladı. Ailenin edindiği bilgiler ise Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğenini işaret etti.

Öğretim Görevlisi Metin Cihan’ın sosyal medya paylaşımlarına göre, Rabia evinin önünde bulunduğu sırada sol ayağı kopar derecesine gelmi ve atardamar kesiği var. Böyle bir durumda kan akışı olması lazım ancak bulunduğu yerde kan yok. Evinin çatısından intihar ettiğini ‘düşünen’ emniyetin aksine ise yüksekten düşmeyle/atlamaya oluşması beklenen başka bulgular yok ve düşme sesini duyan yok.


Metin Cihan’ın o paylaşımları:

“İntihar gibi bir hava vermeye çalıştılar”

ABC’de yer alan haberde, Vatan’ın ölümüyle ilgili hazırlanan Adli Tıp raporunda, ölümün yüksekten düşme değil, ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiğine yer verildi. “Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım evimin yanında kan kaybından öldü” diyen baba Şaban Vatan, mahalleliden aldığı bilgiye göre, siyah bir arabanın hızla geçtiğini söylüyor.

“Ambulans kayıtları silinmiş”

Zaman geçtikçe ve Vatan’ın ölümü aydınlatılmayınca Emniyet’in konuyla ilgilenmediğini, hatta örtbas etmeye çalıştığını düşünen baba, ambulansın kamera kayıtlarının emniyet tarafından alınmadığını ve hatta silinmiş olduğunu öğreniyor. Emniyet’e göre ise annesi kızınca Rabia’nın psikolojisi bozulmuş, okuduğu kitaplardan etkilenmiş ve intihar etmiş.

Siyah renkte Doblo iddiası

Otopsi raporunda intihar değil muhtemelen araba çarpması sonucu olduğu gerçeği açığa çıkarken Emniyet ve Savcılık soruşturmayı sürdürmüyor. Kızının ölümünü tek başına araştırmak zorunda kalan baba, mahalle sakinlerinden o sıralarda siyah bir doblo marka arabanın hızla geçtiğini öğreniyor.


Baba Şaban Vatan daha sonra yakındaki oto yıkamacıya gidiyor. O gün araba yıkanıp yıkanmadığını soruyor. Sadece siyah bir doblo’nun yıkamaya geldiğini, getiren kişinin telaşlı davranışlar sergilediğini öğreniyor. Kendi çabasıyla edindiği bu bilgileri emniyetle paylaşıyor.

AK Parti’li yöneticiler örtbas ediyor iddiası

Aile, kızının ölümünün aydınlatılmasına siyasetin engel olduğunu düşünüyor.

Müge Anlı ekibi gelen telefon ile geri çekildi iddiası

Yine iddiaya göre, Müge Anlı’nın ekibinin Eylül’de ilçeye 2 günlüğüne gelen ekip evde ve dışarıda çekimler yaptığını, konu derinleşince birkaç gün daha kalma kararı verildiğini ancak bir telefonla aniden tüm ekip ilçeden ayrıldığı öne sürüldü. İddiaya göre baba, yılbaşında nihayet Müge Anlı ile iletişim kurduğunu ve Anlı’nın “yayınlayamadık ve bu yüzden çok tepki aldık ama maalesef yukarıdan baskı var” dedi.

Müge Anlı’nın ekibinden açıklama


Öğretim Görevlisi Metin Cihan’ın Twitter’dan kendisine gelen bir DM üzerinden duyurduğu paylaşımlar üzerine ‘Müge Anlı’ iddiasına yanıt veren Müge Anlı ekibinden Fatih Sadırlı, Anlı’nın ‘İntihar iddiası olan özendirici olmamak için yayınlamak istemediği’ doğrudur” dedi.

Palu ailesi olayı: Cinayet tecavüz ensest büyücülük dolandırıcılık


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.