Online alışveriş araştırması: Spor giyim en popüler kategori

Online alışveriş araştırmasına göre en popüler kategori spor giyim oldu. Günümüzün değişen yaşam koşulları ve moda trendleri giyim tercihlerimizi doğrudan etkiliyor.

Online alışveriş araştırması: En popüler kategori spor giyim
Online alışveriş araştırması: En popüler kategori spor giyim

Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de spor aktiviteleri dışında spor giyim tercih edenlerin oranı yüzde 90 seviyesinde. Son yıllarda hızla yayılan bu trend, online alışveriş dünyasında da spor giyime olan ilgiyi artırdı.

Artık birçoğumuz gerek iş hayatında gerekse sosyal yaşamda daha fonksiyonel ve rahat giyim tarzına yöneliyor. Dünyaca ünlü lüks markaların defilelerinde ve stil ikonlarının sokak stillerinde sıklıkla karşımıza çıkan spor giyim, moda dünyasında büyük kabul gördü.


Böylece daha önce sadece spor yaparken tercih edilen tayt, eşofman ve spor ayakkabı artık günlük giyimin vazgeçilmeyen önemli bir parçası oldu. Moda ve online alışverişteki bu değişimleri ortaya koymak için bir araştırma başlatan Türkiye’nin en kapsamlı moda arama motoru GLAMI Türkiye, alışveriş sitelerinde en çok rağbet gören spor giyim, ayakkabı ve aksesuar seçeneklerini ayrı kategoriler altında toplamaya başladı.

Spor giyim modasına en hızlı ayak uyduran ülke Türkiye oldu

11 ülkede faaliyet gösteren moda arama motoru GLAMI’nin yaptığı Fashion (Re)search by GLAMI 2018 araştırması sonuçlarına göre; Türkiye’de spor aktivite dışında spor kategorisinde giyimi tercih edenlerin oranı %90.

Bu oran araştırmanın gerçekleştirildiği 7 ülke arasındaki en yüksek oran. Araştırmada katılımcılara neden spor aktiviteleri dışında spor giyimi tercih ettikleri sorulduğunda alınan cevaplar şöyle:

“Konforlu olmak istiyorum” diyenler %65, moda olduğu için tercih edenler %50, “Neden giydiğimi hiç düşünmedim” diyenler %11 ve “Çok fazla kıyafet sahibi olmak istemiyorum” cevabını verenlerin oranı ise %5.


glami online alışveriş giyim araştırması

Araştırma kapsamında katılımcılara “Hangi durumlarda tayt veya eşofman giyiyorsunuz?” sorusu da soruldu. Evde spor giyinenlerin oranı %63 iken; spor yaparken giyenlerin oranı %43, iş ve ev dışında günlük aktivitelerde giyenlerin oranı %38, işyerinde giyenlerin %6, hiç giymediğini söyleyenlerin oranı ise %4.

Spor giyim online alışverişte popülaritesini artırıyor

Son dönemdeki giyim ve ayakkabı alışverişinde yaşanan bu hızlı değişim ve araştırma verilerinden hareketle, GLAMI olarak kataloglarını geliştirdiklerini belirten GLAMI Türkiye Ülke Müdürü Sabina Kabusheva şöyle konuştu:

“Online alışverişte popülaritesi artan ve moda severlerin gözdesi haline gelen spor giyim kategorisinde özel bir filtreleme uyguluyoruz. Bu akıllı filtreler sayesinde işbirliği yaptığımız onlarca alışveriş sitesindeki spor markalarının giyim, ayakkabı ve aksesuar ürünlerini tek tıkla meraklılarının beğenisine sunuyoruz.

Kayak, outdoor, koşu, antreman, basketbol ve futbolun da arasında olduğu filtrelerle, kullanıcılarımızın yüzbinlerce seçenek arasında aradığını rahatça bulabileceği kullanıcı dostu bir  menü sağlıyoruz. Bu yenilikçi uygulama aynı zamanda kolay, hızlı ve konforlu bir alışverişin de kapılarını aralıyor.”

Araştırma Künyesi:


Uluslararası çapta yürütülen “Fashion (Re)search 2018 by GLAMI” adlı araştırmaya Türkiye’den %78’i kadın, %22’si erkek 1.126 kişi katıldı. Araştırma internet kullanıcılarının moda trendlerini ve alışveriş alışkanlıklarını ortaya koymak amacıyla Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Romanya, Macaristan, Yunanistan, Rusya ve Türkiye’de gerçekleşti.

Güven Damgası nedir? Online alışveriş sitelerinde yeni dönem


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.