Astroloji: 31 Mart yerel seçim tahminleri ve 6 aylık süreçte Türkiye

Astroloji: Astrolog Dinçer Güner’den Türkiye doğum haritasına göre 31 Mart yerel seçim tahminleri…

Astroloji: 31 Mart seçim tahminleri ve 6 aylık süreçte Türkiye
Astroloji: 31 Mart seçim tahminleri ve 6 aylık süreçte Türkiye

Astrolog Dinçer Güner

Bu Pazar günü Türkiye yine sandık başına gidiyor. Bu seferki yerel seçim ama genel seçim havasında geçiyor süreç. Genel seçim olduğunda tam olarak partiler bazında karşılaştırmalar yaparak kimin iktidar olacağını ve bu sürecin nasıl geçeceğini, astrolojik göstergelerle atmosferi analiz etmek oldukça kolay.

Ama iş yerel seçime geldiğinde ne yazık ki bu pek mümkün değil, tüm illerin belediye başkan adayları, muhtar adaylar derken bir sürü değişken demek bu da ve analizi de zorlaştırıyor. Bu yüzden seçim gününün haritasını Türkiye haritası üzerinden değerlendirerek ortalama bir sonuca ulaşmaya çalışacağım.


Astrolojik ülke haritalarında 10.ev iktidarı, 4. ev ise muhalefete işaret eder. Yani buradan yola çıkarak haritada muhalefeti Başak (Merkür) iktidarı ise Balık (Jüpiter – Neptün) sembolize etmekte.

Seçim günü 31 Mart gökyüzü haritasında Merkür ve Jüpiter’in konumları ve yaptığı etkileşimler ve de Başak – Balık burçlarındaki yerleşimler seçim zamanı kimin elinin daha güçlü olduğunu gösterecektir bize.

İşte Türkiye doğum haritasına göre seçim tahminleri:

astroloji 31 mart 2019 yerel seçim tahmini türkiye haritası
Türkiye doğum haritası – Astrolog Dinçer Güner’den 31 Mart yerel seçim tahminleri

Muhalefet kazanırken kaybediyor, iktidar kaybederken kazanıyor

Haritaları incelediğimizde ise seçim günü Merkür zararlı olduğu Balık burcunda ama haritada güçlü 10. evde yer almakta. Jüpiter ise güçlü Yay burcunda hizmet alanı olan 6. evde yer almakta. Bu asamaya kadar enteresan bir tablo var karşımızda.

Muhalefet kazanırken kaybediyor, iktidar kaybederken kazanıyor gibi komik bir şey çıkıyor ortaya. Ne kazanan kazandığını anlayacak, ne kaybeden kaybettiğini…

Göstergeler kendi içinde kaotik bir dengede adeta. Devam edelim, muhalefeti sembolize eden Merkür’ün kurduğu kontaklara bakalım.

31 Mart yerel seçim günü Merkür’ün Neptün ile birlikteliği var ve Satürn ile de güçlü bir kontağı var. Biraz ayakların yere sağlam basması, hayal kurmaması gereken bir gün. Yanlış bilgilendirmeler, yanlış bilgi akışı yüzünden problemler çıkabilir.

Muhalefet tatmin etmese de gözle görüşür bir ivme kazanacak

Fakat Merkür’ün Neptün ve Satürn ile kurduğu kontak muhalefetin bu seçimde onları tatmin etmese de gözle görülür bir ivme kazanacağına işaret etmekte. Özellikle kadın ve genç nesilden daha çok destek alabilecek.

İktidarın eli güçlü ancak tatmin etmeyecek

İktidar kanadından bakacak olur ise göstergeleri Jüpiter kendi yönettiği, güçlü olduğu Yay burcunda yer almakta, iktidarın eli her anlamda güçlü. Fakat haritada düşük bir evde olduğundan dolayı kazanmayı ama mutlu olamamayı, yeterli gelmeme haline işaret etmekte. Jüpiter’in kurduğu kontaklara baktığımızda ise Türkiye haritasındaki Neptün ile uyumlu bir kontağı var, Merkür ve Satürn ile de destekleyici açılar var.

Finali ise Ay’ın kurduğu kontaklar yapacak. Ay’ın kurduğu kontaklar ise Venüs ve Jüpiter ile olacak, ki bunlarda iktidarı sembolize eden göstergeler. Seçim günü şans daha çok iktidardan yana diyebiliriz.

Çoğunluk iktidar tarafında!

Toplayacak olur isek, iktidar kanadı her şekilde güçlü ve çoğunluk iktidar tarafında. Ama bir önceki seçimlere göre çoğunluk yüzdeleri azalabilir.Muhalefet ise bir önceki seçimlere göre alamadığı yerlerde güç sahibi olabilir, ama yeteri kadar güçlü değil. Fakat elinde güçlü kozlar olacağa benziyor.

Her ne şekilde olursa olsun, öncelikle gidip oyunuzu kullanın. Bir oy deyip küçümseme, oy çok değerlidir, senin oyun ise hepsinden değerli bunu unutma!


Önümüzdeki 6 aylık süreçte Türkiye’yi neler bekliyor?

Ekinoks zamanları biz astrologlar için her zaman önemlidir. Ekinoks zamanlarından kastım şu, Güneş’in Koç burcuna ve Güneş’in Terazi burcuna geçtiği zamanlar. Bu geçiş zamanları not eder, bizler o geçiş anının gökyüzü haritasını çıkartır ve sadece 6 aylık sürecin nasıl geçeceğine dair analizler yaparız.

Bu ekinoksların başladığı ana göre çıkan haritalara da İngrees haritalar denir. Giriş haritaları, Koç giriş ya da Terazi giriş haritalarıdır. Koç giriş haritaları ortalama 21 Mart günü çıkartılır, Terazi giriş haritaları da 21 Eylül’de çıkartılır.

Ve 6 aylık sürecin ekonomik, politik durumların ne olacağına dair analizler yazılır. En son geçen sene Güneş’in TERAZİ burcuna geçtiği sonbahar ekinoksu ile başlayan 6 aylık sürece ilişkin yazımı BURADAN okuyabilirsiniz. Şimdi ise Güneş KOÇ burcuna girecek 20 Mart’ta ve KOÇ İngrees süreci başlayacak 6 ay etkili.

Şimdi önümüzdeki 6 aylık süreçte neler olabileceğine dair; Türkiye’ye (Ankara) göre oluşturulmuş KOÇ giriş haritasını baz alarak incelemeye başlayalım. Her zaman olduğu gibi ana akslar genel tema ve konuların neler olabileceğine dair bilgiler içerirler. Ankara’ya göre çıkartılan doğum haritasında yükselenin (ASC) YAY olduğunu görüyoruz.

YAY burcu dünya astrolojisine göre din, dini ibadet yerleri, imamlar, kiliseler, papazlar, dini düşünceler, üniversite seviyesinde eğitim yerleri, yüksek eğitimi, yayıncılık, uzak mesafeler ile iletişimimiz sağlayan aygıtlar, kanunlar, kanun koyucular, kanun adamları, mahkemeler, uluslararası sorunlar, yargı, ithalat, ihracat, politika, medya, yazarlar, profesörler, gibi konular da yay burcunun sembolize ettiği konular arasında yer almaktadır.

Dini temalar ön plana çıkacak; ibadet yerleri ile ilgili gelişmeler olacak

Demek ki önümüzdeki 6 aylık süreçte gündemimiz daha çok bu başlıklar altında toplanacak demektir. Dini konuların hızla yayıldığı, dini temaların ön plana çıktığı, kutsal ve ibadet yerleri ile ilgili birçok gelişmenin olabileceği, akademisyenlerle ilgili önemli temaların olabileceği, hukuk, kanun, yasa konusunda önemli adımlar atılabileceği, uluslararası ticaretin büyük önem kazacağı, medya konusunda önemli gelişmelerin ardı sıra olacağı hareketli bir ekinoks dönemi başlıyor.

Jüpiter haritada 1. evde yer almakta, buradan da şunu anlıyoruz, bu saydığım konulardaki gelişmeler hiç de öyle azımsanacak gelişmeler değil; aksine abartılı, büyük büyük olayların ve gelişmelerin olacağına işaret etmekte, olumlu veya olumsuz. Ve ulusal gurur besleyecek birçok olayın da olacağını düşünmemiz gerek.

Olumlu veya olumsuz olma halinin cevabını ise bize Jüpiter’in diğer gezegenlerle kuracağı kontaklar cevap verecek. Jüpiter’in hem Merkür hem de Ay ile sert kontağı bulunmakta. Ay ile kurduğu kontak özellikle duygusal dışa vurumların artabileceği, duygusal tepkilerin verilebileceğine işaret etmekte.

Milliyetçi duygular güçlenecek

Milliyetçi ve ulusçu duyguların güçleneceği bir sene olabilir. Ay’da haritanın tam tepe noktasında yer aldığı için, özellikle devlet yöneticilerinin bu duyguları güçlendiren, coşturan söylemleri olacağına işaret etmekte. Merkür’ün Jüpiter ile kuracağı kontak ile de diplomatik başarı, ticari anlamda olumlu görüşmeler ve gelişmeler, büyük ve çarpıcı fikirlerin ortaya atılması demek. Ama Merkür zararlı olduğu Balık burcunda olduğundan eğitim ve medya ile ilgili konularda hatalı yargılar, hatalı adımların atılması da söz konusu olabilir. Eğitim ve medya konusunda hayata geçirilmesi zor uygulamalar ile de boşa zaman kaybedilebilir.

Güneş’in olduğu alan ise 6 aylık süreçte odaklanılacak temaların ne olacağını gösterir. Güneş ise ekinoks haritasında 4. evde yer almakta. 4. ev ise nüfus, konut, gayrimenkul, tarım, toprak bütünlüğü, toprakların güvenliği, bayrak, maden ocakları, yer altı, orman yangınları, depremler, heyelanlar, muhalefet partisi demektir. Ve haritada yaralı şifacı olan Şiron ise Güneş’in hemen yanında yer almakta.

Güvenlik, iç güvenlikle ilgili konular 6 aylık süreçte odak noktamız haline gelecek. Askeri anlamda güçlenmek, yapılanmak söz konusu olabilir. Ülkenin sınır güvenliğini arttırmaya yönelik adımlar atılabilir. Muhalefet lideri için de koşullar pek rahat değil, 6 aylık süreçte parti için yönetimsel anlamda büyük değişimler söz konusu olabilir.


Dinçer Güner | sorumgeldi. comSözcü Astroloji

Astroloji: Detaylı burç analizleri için tıklayın


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.