CHP Ataşehir adayı Battal İlgezdi, Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi

CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi, Kemal Kılıçdaroğlu ve partisine eleştirilerde bulundu; isim vermeden Konya Milletvekili için “Dangalak, atın bu adamı partiden” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla Ataşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan; daha sonra kendisi hakkında açılan davada beraat eden ve 31 Mart seçimlerinde Ataşehir Belediye Başkanlığı için CHP’den aday gösterilen Battal İlgezdi, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve partisine eleştirilerde bulundu.


CHP Ataşehir adayı Battal İlgezdi kemal Kılıçdaroğlu eleştiri

“Siz bu ülkede kırk senedir iktidar değilsiniz, önce kendinizi eleştirin”

“Eğer bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi kırk senedir iktidar olmuyorsa önce kendisini eleştirmelidir” diyen İlgezdi şöyle devam etti:

— Kalkıyoruz iktidarı eleştiriyoruz, tamam iktidarın yanlışları doğruları da vardır, eksileri de vardır; ama e be kardeşim, siz bu ülkede kırk senedir iktidar değilsiniz, önce kendinizi eleştirin. Vatandaşın sorununu çözüyor musun, gidiyor musun ayağına, yok gitmiyorsun. Gitmediğin yer, tutmadığın el senin mi, değil.

“Kontrollü darbe değil, bu ülkede resmen darbe olmuştur”

— Mesela sayın genel başkanım referandum döneminde bir şey söyledi, dedi ki ‘kontrollü darbe.’ Hayır efendim, ben onun gibi düşünmüyorum. Bu ülkede resmen darbe olmuştur, iki yüz kırk tane şehit vardır, darbedir bu ya… Bu darbedir, bu farklı bir şey olabilir mi? Yani ölümün olduğu yerde kontrol olur mu? Böyle bir şey yok doğruları söyleyeceğiz burada. İnsanlar ölmüş.

“Dangalak, atın bu adamı partiden”

— O yetmiyor, Konya milletvekili çıktı dangalak, o farklı bir şey söylüyor. Atın bu adamı partiden dedim, atın.”

Battal İlgezdi hakkında açılan davada beraat kararı verilmişti

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan CHP Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve 6 belediye yöneticisi açılan davada beraat etti.

İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla Ataşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Battal İlgezdi ile 6 çalışanın, envanterde helikopter olmamasına rağmen; belediyeye ait yeşil alana mevzuata aykırı helikopter pisti yaptırıp ücretsiz olarak özel kullanıma sundukları iddiasıyla ilgili ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan yargılandıkları dava karara bağlandı.


Battal İlgezdi hakkında açılan davada beraat kararı verilmişti ataşehir belediyesi

İstanbul Anadolu 15. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Sadık Semih Kayhan ile sanık avukatları katıldı.

Tüm sanıkların avukatı İnan Bektaş, iddianamede yer alan hususların gerçeğe aykırı olduğunu ileri sürerek, “Buranın isale hattında kaldığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi izin vermeden buraya helikopter pisti yaptırıldığı, özel kullanıma sunulduğu gibi gerçeğe aykırı hususlarla dava açılmıştır. Böyle bir durum söz konusu değildir. Beraatlerine karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

“Üçüncü şahıslara menfaat yok”

Battal İlgezdi ile bir kısım sanıkların avukatı Ali Diren de müvekkillerine yüklenen ‘görevi kötüye kullanma’ suçunun unsurlarının oluşmadığını savunarak, “Şu anda helikopter pisti İstanbul Valiliği kayıtlarına geçmiş ve bu şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca belediyenin afet koordinasyon merkezi de burada mevcuttur. Böylece mevzuata uygun işlem tesis edildiği doğrulanmıştır. Üçüncü kişilere herhangi bir menfaat temin edilmemiştir. Herhangi bir kamu zararı oluşmamıştır. Çevredeki yeşil alan park olarak düzenlenmiş ve kamuya açılmıştır. Beraatlerine karar verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Son sözü sorulan sanık Sadık Semih Kayhan ise suçsuz olduğunu belirterek, baraatine karar verilmesini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi Enver Kumbasar, görevi kötüye kullanma suçunun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle sanıkların beraatlerine karar verdi.

Biyografi: Battal İlgezdi kimdir?

Biyografi: Battal İlgezdi kimdir?

Battal İlgezdi aslen Malatyalıdır ve 11 Mart 1959 yılında dünyaya gelmiştir. İlkokulu Malatya’da okudu. Daha sonra ailesi ile birlikte İstanbul’a taşındı ve ortaöğrenimini burada tamamladı. Lise mezuniyetinin ardından Marmara Üniversitesi’nde eğitimini sürdüren İlgezdi, Eğitim Fakültesi’ni bitirdi.

Öğrencilik yıllarında başlayan siyaset yaşamını 1984 senesinde SODEP’de sürdürmeye başladı. Daha sonra CHP’li oldu ve yedi sene İstanbul Ümraniye İlçe Başkanlığı görevini sürdürdü. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Sekreterliği görevlerinde aktif siyaset yaptı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunda da görev aldı.


29 Mart 2009 yerel seçimlerine CHP’den Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak katılan Battal İlgezdi, seçimi kazanarak yeni ilçe olan Ataşehir’in ilk belediye başkanı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinginde bedava çay kavgası


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.