Ekrem İmamoğlu: Bu seçim İstanbul’un kendine gelme seçimi

Ekrem İmamoğlu: Bu bir zafer değil. Bu, İstanbul’un kendine gelme seçimi. Bir komşumun, kardeşimin kalbi kırılırsa üzülürüm. Çünkü yarın yüz yüze bakacağız. Kimseyi incitmeyeceğiz.

Ekrem İmamoğlu: Bu, İstanbul un kendine gelme seçimi
Ekrem İmamoğlu: Bu seçim İstanbul’un kendine gelme seçimi

Beylikdüzü’nde düzenlenen miting sonrası Avcılar ve Bağcılar’a geçen Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Avcılar’dan İncirli’ye yapılacak olan metro projesiden bahsetti.

“Vaatlerini yaptılar mı?”

— Avcıların ulaşımını, sadece metrobüs değil, metro hayalini yıllardır erteleyenlere asla inanmayın. 15 yıldır İncirli-Beylikdüzü hattını her seçimde size vaat ettiler mi? Yaptılar mı? Bu kadar basit. Yine söylüyorlar. Sakın inanmayın. Dostlarınıza da anlatın. Bunlar söz verirler yapmazlar. Seçim gelir tekrar söz verirler. Açık söyleyeyim, benim yüzüm kızarır. Ben veremem bu sözü. Onun için bize güvenin. Biz gelir gelmez Avcılar’ın hem metrosunu hem de yıllardır unutulan deniz ulaşımını başlatacağız. Göreceksiniz.


“Benim milli duygularımı yargılayacak bir insan daha doğmadı!”

— Benim milliyetçiliğimi doğduğum şehir üzerinden sorgulayanlara sesleniyorum. Bak seçim oldu Haziran’da, millet size bir hak verdi. Bu hakla 2023’ün Haziran ayına kadar bu ülkeyi yönetme hakkını verdi. İyi yönetin kardeşim, gidin işinize bakın. Devlet adamlığı başkadır. Bakanlara sesleniyorum. Sağda solda konuşup benim milliyetçiliğimi doğduğum şehir üzerinden sorgulayanlara sesleniyorum. Benim inancımı ve milli duygularımı yargılayacak, konuşacak daha bir insan henüz doğmadı. Haftaya Pazar günü seçim yapacağız. Bakanların görevi var, gidin görevinizi yapın.

Emniyet teşkilatına teşekkür

Emniyet teşkilatına teşekkürlerini ileten Ekrem İmamoğlu, “Seçim güvenliği ile ilgili tedbir alın. Buradan emniyetimize teşekkür ediyorum. Bizimle her gün yolumuza yoldaşlık yapıyorlar. Emniyet mensuplarına polislerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Bu bir zafer değil, İstanbul’un kendine gelme seçimi”

Seçimi kazanmaları durumunda seçmene uyarılarda bulunan İmamoğlu, “Ne yapacağız biliyor musunuz? Burada anlaşalım. Zafer şarkıları söylemek yok. Bu bir zafer değil. Bu İstanbul’un kendine gelme seçimi. Dolayısıyla kimseyi kızdırmayacağız. Çünkü o gece yapacağınız sevinç kutlamaları vesaireler yapar da, bir komşumun, bir kardeşimin kalbi kırılırsa üzülürüm. Çünkü yarın yüz yüze bakacağız. Kimseyi incitmeyeceğiz. Anlaştık mı?” ifadelerini kullandı.


“Bana ödünç oy versinler, memnun edersem oylarını devam ettirsinler”

Daha sonra Bağcılar ilçesine geçen Ekrem İmamoğlu, Güneşli Meydanı’nda seçim otobüsü üzerinden vatandaşa seslendi. İmamoğlu, “Bana ödünç oy versinler. 5 yıllığına ödünç oy versinler. Memnun edersem oylarını devam ettirsinler. Memnun etmezsem desinler ki seni sevmedik güle güle. Kardeşim, gelin buluşalım. Bak ben ayırt ediyor muyum? Yok. O da benim bu da benim. Bu kadar basit. Dolayısıyla herkesin oyunu istiyorum” diye konuştu.

Siyasi partiler gelir geçer

Siyasi partiler gelir geçer

— Siyasi partiler gelir geçer. Bugün, bir siyasi parti, tüm kibriyle gücünü gösteriyor. Kibir, çok riskli ve zehir gibi, insanların ilişkilerini zedeleyen çok kötü bir huydur. Allah, sizleri kibirli yöneticilerden korusun. O kibirli yöneticilerin, beni kastederek, sizleri tehdit ederek, benim verdiğim bir takım vaatleri ‘O yapamaz, biz engelleriz’ diyerek, sizin önünüze set kurmaya çalıştıklarını biliyorum.

— Örneğin, dün Üsküdar’da bir servisçi esnafı önümü kesti. Servisçiler beni davet etmişlerdi. Servisçiler odasına gittim. Tahdit konusunda söz verdim. ‘6 ay içerisinde sizin sorununuzu çözeceğiz’ diye söz verdim. ‘Tahditi size karşı tehdit olarak kullananlara ders vereceğiz’ dedim. Bunu hemen siyasi çaba içerisinde kullanmak isteyen yöneticiler, yetkiyi bakanlığa devretmek için çalışma başlatmışlar. Biz, uzmanlarımızla konuşarak, tartışarak İBB sürecinde servisçilerin sorununu çözeceğiz. Hem de taahhüt ettiğim 6 ay içinde çözeceğiz.

Beylikdüzü’ne duygusal veda

ekrem imamoğlu Beylikdüzü duygusal veda

CHP’nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 2014’ten beri Belediye Başkanlığı yaptığı Beylikdüzü’nde düzenlenen ‘Çocuk Buluşması’ programına katıldı.


İmamoğlu’nu ‘öpücük yağmuru’na tutan çocuklar, CHP adayının gözlerinin yaşarmasına ve duygulanmasına neden oldu. “Fazla konuşamıyorum, çok seviyorum çocukları” diyen Ekrem İmamoğlu; “1 Nisan’dan itibaren oğullarınız, kızlarınız bana emanet. Onlar için çok çalışacağım. Hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun” diyerek Beylikdüzü halkına veda etti.

İstanbul seçim anketi: Genel ve ilçe ilçe kapsamlı anketler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.