Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu’na: Vaatleri kimin parasıyla yapıyorsun?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’nun ulaşım ücretleri ile ilgili vaatlerini eleştirdi. Erdoğan, İmamoğlu’na yönelik olarak, “Sen kimsin, neyi bedava yapıyorsun? Sen kimin cebinden neyi bedava yapıyorsun?” dedi.

Erdoğan Ekrem İmamoğlu Vaatleri kimin parasıyla yapıyorsun?
Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu’na: Vaatleri kimin parasıyla yapıyorsun?

Ardahan mitinginde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu’nun ulaşım ücretleriyle ilgili projelerini eleştirdi.

“Sen kimsin, neyi bedava yapıyorsun?”

“Biz 65 yaş üstüne otobüsleri bedava yaptık” diyen Erdoğan, “Neymiş, şu yaşa kadar gençlere ulaşım bedava. Sen kimin cebinden neyi bedava yapıyorsun? Bunlara inanıyor musunuz? Bunlar kuru sıkı atıyorlar. Sosyal Sigortalar Kurumu’nun müdürlüğünü yaptığı zaman bu Bay Kemal orayı batırmadı mı? Bu zat bize ders verebilir mi?


Ne diyorlar? Doğum yapmış dört yaşına kadar çocuğu olan annelere otobüsler bedava, gençliğe şu yaşa kadar bedava. Sen kimin cebinden neyi bedava yapıyorsun?” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu’ndan yanıt geldi: İstanbullu’nun parasıyla!

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Sen kimin cebinden neyi bedava yapıyorsun” diyerek eleştirdiği seçim vaatlerini İstanbullu’nun vergileriyle gerçekleştireceğini söyledi.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adayı İmamoğlu seçimi kazanması halinde kreş, sosyal yardım, ücretsiz ulaşım ve eğitim gibi sosyal belediyeciliğe ağırlık vereceğini duyurmuştu.

İmamoğlu’ndan bugün Erdoğan’a yanıt geldi. CHP’nin İBB adayı İmamoğlu, partisinin Beylikdüzü belediye başkan adayı Mehmet Murat Çalık’ın ‘Proje Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Burada konuşan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

Dediler ki ‘Kimin parasıyla ne yapıyorsun’. Diyorum ki, ‘İstanbullu’nun parasıyla yapıyorum’. İstanbullu’nun bütçesiyle yapıyorum. İstanbullu’nun bütçesini çarçur etmeyeceğim. İstanbul’un bütçesini bilinmeyen anlamsız kurumlara dağıtmayacağım ama bebeklerine ve annelerine dağıtacağım. Kimse buna engel olamaz.”

Ekrem İmamoğlu: Mega proje 18’inci yüzyıl kafası

CHP’in İstanbul adayı İmamoğlu, AK Parti tarafından sık sık yinelenen ‘mega proje’ terminolojisine de değindi. İstanbul’u yöneten AK Parti’li belediye başkanlarını işaret eden İmamoğlu “Yönettiğini düşünen kişilerin yönettiği İstanbul’u geziyorum. Yoksulluğu sizlere anlatamam” dedi.


İmamoğlu, ‘mega proje’ terimin 18’inci yüzyıla ait olduğunu savunarak seçilmesi haline sosyal belediyeceliğe ağırlık vereceğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu: ‘Ben bu işi bilirim’ diyenlerden daha iyisini yaparım

Millet İttifakı’nın CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu:

“Benim için mega proje kavramı bitmiştir. Yok öyle bir şey. O, 18’inci yüzyıl kafası. Bu milletin onu satın alacağını da düşünmüyorum. Bu millet artık vicdanının, ahlakının ve toplumun sesini duyacak seviyede. En büyük proje, bu şehrin insanlarına adil bir yönetim sunmak olacak. Ben, adil bir belediye başkanı olacağım.

İBB Başkanı olduğumda, görevimi yaptığım dediğim gün, Kadıköy’deki 2 yaşındaki bebeğimizle, Bağcılar’daki 2 yaşındaki bebeğimizi aynı koşullarda hayata yetiştiriyorum şeklinde ruhunda yer ettirmişsem, en büyük projeyi başarmış olacağım. En büyük proje budur.

İnsanların kafasındaki mega projeler, en kolay iş. Mühendislik işi. Kamuya düşen en kıymetli konu, onun kamu vicdanı adına, kamunun cüzdanını boşaltmadan yapmaktır. Onu başarırsınız. ‘Ben bu işi bilirim’ diyenlerden daha iyisini yaparım. Ama o mega proje işi yok. Bitti o iş’

Erdoğan’ın eleştirdiği Ekrem İmamoğlu’nun açıklaması neydi?

Erdoğan’ın kimin parasıyla diyerek eleştirdiği CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullanmıştı:


“Yeni bebeği olan bir anne çocuğu 4 yaşına gelene kadar ulaşımdan çocuğuyla beraber ulaşımdan ücretsiz faydalanacak. Çocuklar 12 yaşına kadar toplu taşıma araçlarına ücretsiz binecek. Öğrencilerin 85 lira olan kartını 50 liraya indirdik. Sadece öğrencilerin değil 25 yaşın altındaki tüm gençler toplu taşıtlardan yüzde 40 indirimli faydalanacak.”

Mahir Ünal: Seçimden sonra dolar 5 liranın altına düşecek


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.