Erdoğan: Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır

Şırnak’ta halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır. Bu ülke, bu vatan, bu devlet hepimizindir.

Erdoğan: Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya’daki mitinginde, “‘Siz burada vergi ödüyorsunuz, Suriye’den gelenler ödüyor mu?” dediğini belirten Erdoğan, “Hale bak ya. Bunlar katil Esed’in bombalarından kaçmak zorunda kaldılar. Biz bunlara ev sahipliği yapmayacağız. Ama adamın ciğerlerinde böyle bir şefkat yok ki” diye konuştu.

“Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:


Şırnak’ı Antalya’dan, Bursa’dan, Hakkari’den ayrı düşünmeyiz. Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır. Bu ülke, bu vatan, bu devlet hepimizindir. Bunun için tek millet diyoruz. Bu ülkede yaşayan herkes etnik kökenine bakılmaksızın birdir.

Hepimizin ecdadının ortak mücadelesini bu bayrağın rengi temsil ediyor. Bizim son devletimiz olan Türkiye cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yoktur. Kendine başka devlet arayan istediği yere gidebilir. Biz bu topraklar üzerinde bir ameliyata asla izin vermeyiz. Şu anda Kobani’den gelen 300 bin kişiyi Türkiye’de ağırlıyoruz. Şu anda yaklaşık 4 milyon mülteci Türkiye’de biz bunları ağırlarken hiçbir ayrımcılık yapmadık.

Biz merhamet dininin mensupları olarak ihtiyaç sahiplerine her zaman merhametle şefkatle muamele edeceğiz bizim yaptığımız bu. Bu devlet işte böyle büyük bir devlettir. İşte bunun için 31 Mart bir beka seçimidir. Türkiye’nin kritik seçimlerinden bir tanesidir. Bunun için 31 Mart’a sadece belediye başkanlarını değil aynı zamanda Şırnak’ın da geleceğini tayin edeceksiniz diyoruz. 10 sene önce bu Şırnak’ın hali neydi? Her taraf çöplük çukur çamur… Rezillik… Biz buraya Bakanlığımızla gelip şu güzel binaları yaptık. Benim Şırnaklı kardeşlerime bu güzel binalar yakışır da ondan…

Şimdi yeni bir Şırnak var istiyoruz ki terör örgütünün destekledikleriyle değil sizlere gerecekten sahip çıkacak Ak Parti iktidarı ile yerel seçimlerde Şırnak’ta yeni bir dönem başlasın.

Biz Şırnak’a tarihinde görülmemiş hizmetlerle Şırnak’ı buluşturduk.

17 yılda Şırnak’a 10,5 katrilyon buraya yatırım yaptık. Eğitimde 3380 yeni derslik yaptık. Şırnak Üniversitesi’ni şehrimize kazandırdık. Şırnak’ın evlatlarının üniversiteyi ayaklarına getirdik.

Cizre stadı kullanılamaz halde. İlçemize 10 bin seyirci kapasiteli stadyum yapmak için çalışmalarımızı başlattık. Şırnak’a son 17 yılda 56 sağlık tesisi yaptık.

Şırnak’a şehit hastanesi standardında 500 yataklı bölge hastanesi kazandırıyoruz. Arsa tahsisi çalışmaları sürüyor.


Terör örgütünün çukur eylemleri sırasında tahrip ettiği Şırnak, Silopi, Cizre’yi tek bir vatandaşın mahrum olmasına izin vermeden adeta ayağa kaldırdık. Bunlar burada evlerinizi yakıp yıkmadı mı? Evlerin bodrumlarında yargılama yapmadılar mı?

İmar barışıyla 26 bin Şırnaklı kardeşimizin sıkıntısını çözdük.

Bu yıl içinde Cizre’ye, önümüzdeki yıl içinde de Silopi ve İdil’e doğal gazı vereceğiz
Artık bu ülkeni de Şırnak’ın da terör örgütlerine kaptıracak tek bir evladı yoktur.

1-13-14 yaşındaki çocuklarınızı dağlara kimler kaçırdı? Bu teröristler değil mi? Bunlara bizim verecek çocuklarımız yok. Sağlam duracağız. Diyarbakır Belediyesi’nin önündeki anneler ziyaretime geldiğinde onların gözyaşlarını unutamıyorum.

Çocukları Kandil’e kaçırılmışlardı. Artık bu ülkelerin analarının terör örgütlerinin zulmü yüzünden gözlerinden tek bir yaş dökülmesine tahammülümüz kalmadı.

Biz onlara Kürt demedik ki. Suriye’den bunlar kaçmak zorunda kaldıysa bunlara ev sahipliği yapacağız dedik. 400 bin Suriyeli Türkiye’de biz bunları ağırlarken Bay Kemal, ‘Siz burada vergi ödüyorsunuz, Suriye’den gelenler ödüyor mu?’ diyor. Hale bak ya. Bunlar katil Esed’in bombalarından kaçmak zorunda kaldılar. Biz bunlara ev sahipliği yapmayacağız. Ama adamın ciğerlerinde böyle bir şefkat yok ki.

Terör örgütünün desteğindekilerle değil, sizlere sahip çıkacak AK Parti ile Şırnak’ta yeni bir dönem başlasın istiyoruz. Şurada 20 gün kaldı. Ben size güveniyorum. Hanımlar bu işe ‘Evet’ derse, bu iş bitmiştir. Asla korkmak yok. Kale içeriden fethedilir.

Biz Şırnak’a tarihinde görülmemiş hizmetlerle Şırnak’ı buluşturduk. 17 yılda Şırnak’a 10,5 katrilyon buraya yatırım yaptık. Eğitimde 3380 yeni derslik yaptık. Şırnak Üniversitesi’ni şehrimize kazandırdık. Şırnak’ın evlatlarının üniversiteyi ayaklarına getirdik.


İlçemize 10 bin seyirci kapasiteli stadyum yapmak için çalışmalarımıza başladık. Proje hazır, ihaleye hazırlanıyoruz. İhalenin ardından hemen kazmayı vuruyoruz. Şırnak ilimize ilçeleriyle beraber hizmet verecek 500 yataklı muhteşem bir bölge hastanesi kazandırıyoruz. Arsa tahsisi çalışmaları sürüyor. En kısa sürede de inşaatına geçiyoruz. Uludereye’de 40 yataklı devlet hastanesi yapmak için çalışmalara devam ediyoruz.

AK Parti Kütahya İl Başkanı: Millet İttifakı’nı destekleyenlerin bu sokaklarda gezme şansı olmayacak


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.