Hollanda Utrecth saldırısını yapan zanlı Türk çıktı

Hollanda’nın Utrecth kentinde sabah saatlerinde silah sesleri duyuldu. Hollanda polisi, olayın terör saldırısı olabileceğini açıklarken olayda 1 kişinin yaşamını yitirdiği 6 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Hollanda Polisi saldırıyla ilgili 37 yaşındaki Türk kökenli Gökmen Tanış’ın arandığını duyurdu.

Hollanda Utrecth saldırısını yapan zanlı Türk çıktı

Hollanda’nın Utrecth kentinde silahlı bir kişi tramvay istasyonunda kalabalığa ateş açtı. Hollanda’nın Utrecht kentinde, bir kişinin tramvay durağı çevresinde açtığı ateşte, bir kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Saldırı 24 Ekim Meydanı yakınlarında bulunan Oudenrijn Hastanesi civarında meydana geldi. HLN gazetesi saldırganın birden çok yerde saldırıda bulunmuş olmasından şüphelenildiğini duyurdu.

Polis ekipleri, saldırganın saklandığı düşünülen bir binaya operasyon düzenliyor. Olay yerine terör uzmanı ekipler de yönlendirildi. Helikopterler de havadan takip yapıyor.


Hollanda polisi, ‘terör’ saldırısı olmasından şüpheleniyor. Bölgede okullara kapılarını kapalı tutma talimatı verildi.

Saldırgan Türk çıktı

Hollanda Polisi saldırıyla ilgili 37 yaşındaki Türk kökenli Gökmen Tanış

Hollanda Polisi saldırıyla ilgili 37 yaşındaki Türk kökenli Gökmen Tanış’ın arandığını duyurdu.

Sabah saatlerinde meydana gelen olay sonrasında tramvay istasyonunun bulunduğu 24 Ekim Meydanı’nın kapatıldığı açıklandı. Hollanda Başbakanı Rutte, teyakkuz halinde olduklarını açıklarken yerel basın da terörle mücadele ekiplerinin yaşanan saldırı sonrasında bir kriz toplantısı yaptıkları aktardı.


hollanda utrecht saldırısı Hollanda polisi ise olayın terör saldırısı olabileceğini aktardı. Hollanda Başbakanı Rutte, hükümeti acil toplantıya çağırdı. Başbakan Mark Rutte yaşanandan dolayı çok endişeli olduğunu da sözlerine ekledi.

6 kişi yaralandı

Hollanda polisi adına açıklama yapan sözcü Josst Lanshage, “Tramvayda birkaç el ateş edildi ve birçok insan yaralandı. Helikopter yaralılar için geldi fakat henüz saldırgan yakalanmadı” ifadesini kullandı. Yaralananların kimliği açıklanmazken yerel TV kanalı RTV Utrecht, görgü tanıklarının ifadesine göre yerde ağır yattığını seyircilerine aktardı.

Görgü tanıkları en az 7 kişinin yaralandığını açıklarken Utrecht Üniversitesi Tıp Fakültesi, saldırıda yaralananlar için ayrı bir bölüm açıldığını duyurdu. Hollanda polisi, 1 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, polis saldırganın kaçtığını belirtti. Yetkililer, bölgedeki okullara, “Kapılarınızı kilitleyin” çağrısında bulundu.

Öte yandan Hollandalı yetkililer terör seviyesini en yüksek dereceye çıkardı. Güvenlik güçleri okullarda, camilerde, havalimanlarında, kamuya açık binalarda ve yoğun olan ulaşım noktalarında güvenliği üst seviyeye çıkardı.

Büyük silahla ateş etmeye başladı


Ülkenin çok okunan gazetelerinden De Telegraaf’a konuşan Jimmy De Koster isimli bölge sakini, “Ben o sırada 24 Ekim Meydanı’ndaki ışıkta bekliyordum. Yerde yatan bir kadın gördüm, herhalde 20-35 yaş arasındaydı. ‘Ben bir şey yapmadım’ diye bağırıyordu” ifadesini kullandı.

Hollanda Utrecht kentinde tramvaya silahlı saldırı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.