Numan Kurtulmuş 31 Mart yerel seçimlerini 15 Temmuz’a benzetti

Numan Kurtulmuş: Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın gitmesini Gezi Parkı ile denediler, 17/25 Aralık’la denediler, 15 Temmuz’da denediler olmadı. Şimdi 31 Mart’ta denemeye çalışıyorlar.

Numan Kurtulmuş 31 Mart yerel seçimlerini 15 Temmuz'a benzetti

AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında Çorum’un Bayat ilçesini ziyaret etti. Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap eden Kurtulmuş, “beka sorunu” ve Millet İttifakı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Beka meselesini gündeme getirdiklerinde birilerinin bozulduğunu dile getiren Kurtulmuş, “Şimdi beka meselesi deyince beyler bozuluyor. Buradan söz veriyorum. Siz antidemokratik yolları desteklemeyin siyasetçiler olarak, siz terör örgütlerini cesaretlendirmeyin, terörist çevrelere destek olmayın, biz de bekadan bahsetmeyelim” dedi.


31 Mart’ta sandıklara güçlü bir yuh çekeceğiz

Numan Kurtulmuş, Gezi Parkı olayları sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Gezi Parkı’ndaki genç evlatlarımızı gözlerinden öpüyorum. Onlar bu ülkenin geleceği, geleceğin umududur” dediğini belirterek, CHP’yi eleştirdi. Bu sırada vatandaşların yuhlaması üzerine kalabalıktan yuh çekmemelerini isteyen Kurtulmuş, “Biz edeben yuh çekmiyoruz. Eşten, dosttan, akrabadan bunları topluyoruz. 31 Mart’ta sandıklarda çok güçlü bir şekilde yuh çekeceğiz ve onlara sandıklarda gereken dersi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin istikbalini hedef alan eylemleri desteklemeseydi, biz de ‘beka sorunu’ demezdik

Gezi Parkı olaylarında CHP’nin üst düzey yöneticilerinin eylemcileri ziyaret ettiğini söyleyen Kurtulmuş, “17/25 Aralık’a destek vermişler, 15 Temmuz örtülü darbe teşebbüsüne destek verdiler. Bunu hem de kaç kere söylediler. Öteki tarafa dağın gölgesinde siyaset yapanlar, partinin yöneticileri hem de genel GİK ve MYK üyeleri halkı sokaklara davet etmiş, 6-8 Ekim olaylarında sokakların karışmasına neden olmuştur. Eğer siyaset terörü Türkiye’nin istikbalini hedef alan bu eylemleri desteklemeseydi, biz de beka demezdik” dedi.

Erdoğan’ı devirmek isteyenler 31 Mart’ta avuçlarını yalayacak

Bu yollarla yıkamadıkları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı şimdi bir takım karanlık ittifaklarla yıkmaya çalıştıklarını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu:


“Millet buna müsaade eder mi, asla etmeyecektir. Şimdi 4 tane parti ittifak yapıyor. CHP diyor ki, ‘İYİ Parti ile ittifak yapıyoruz, diğeri ile ittifakımız yok.’ İyi de bu milleti kandırmayın, ittifakın üstündeki örtü kalktı. HDP Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de, Adana gibi yerlerde aday çıkarmıyor. Diyor ki biz CHP adayını destekliyoruz.

CHP birçok yerde HDP adayını destekliyor. Bir de bunlara İYİ Parti katılıyor, ne yazık ki bir de Erbakan hocanın yolunu takip ettiğini söyleyenler bunlarla yol yürüyor. Şimdi sadece bir örnek vereyim. Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doğru Yol Partisi kökenli birisi. Oyları HDP ve CHP’den alacak, seçimlere girdi. Seçime girdiği partinin adı ise Saadet. Allah aşkına bu neyin ittifakı?

Bir CHP’li, bir İYİ Partili, bir HDP’li, bir Saadetli’yi bir masanın etrafında şurada bir kahveye oturtur, şu veya bu şekilde dört tane ortak cümle yazın deseniz yazabilirler mi? Dört tane ortak cümleleri var mı? Biri bu istikametten gider, biri karşı istikametten. Bunları sandıkta birleştiren ne? Bunlar bir benzemezler ittifakı, birbirleri ile hiçbir ilgisi olmayanlar ittifakı. Nasıl bir araya geldiler? Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin.


Dün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gitmesini Gezi Parkı ile denediler, 17/25 Aralık’la denediler, 15 Temmuz’da denediler olmadı. Şimdi 31 Mart’ta denemeye çalışıyorlar, avuçlarını yalayacaklar. Yine olmayacak, yine olmayacak, yine olmayacak. Millet bu istikamette yoluna devam edecek inşallah”.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün Türkiye’de iki ittifak karşı karşıyadır


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.