Devlet Bahçeli: 31 Mart’ta MHP oy oranı yüzde 18.8

Devlet Bahçeli: Oy oranımızı yüzde 7.4 göstermek haksızlıktır, adaletsizliktir. 31 Mart’ta partimizin aldığı oy yüzde 18.8’dir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam’da partisinin Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu’nu topladı. Toplantı öncesi kameralar karşısına geçen Bahçeli, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Cumhur İttifakı’nın sandıktan zaferle çıktığını belirten Bahçeli, “31 Mart’ta partimizin aldığı oy yüzde 18.8’dir” dedi.


“Yolsuzluk tespit edilirse seçimin yenilenmesi en mantıklı yoldur”

MHP Lideri Devlet Bahçeli: Organize sandık yolsuzluğunun tespiti yapılırsa olağanüstü itiraz süreciyle birlikte seçimin yenilenmesi en mantıklı yoldur. İstanbul’un gelecek 5 yılını karartmak yanlıştır, vebaldir.

Devlet Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar:

— Bu kampta MHP’nin ve Cumhur İttifakı’nın seçimlerde ulaştığı mertebeyi değerlendireceğiz. MHP 31 Mart Seçimleri’ne büyük anlamlar yüklemiştir. Bunda da ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkmıştır. 31 Mart Seçimleri’nin kazananı açık ara Cumhur İttifakı’dır. Bunun aksini iddia etmek beyhudedir.

— Partimiz 31 Mart Seçimleri’nde büyük bir başarıya imza atmıştır. Kaybedeceğimizi düşünenler kaybettiler. 31 Mart’ta Türk milleti bekasına sahip çıktı. Aziz milletimiz Cumhur İttifakı’nı ve Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni bir kez daha onaylamıştır.

devlet bahçeli mhp kızılcahamam

Oy oranımızı yüzzde 7.4 göstermek haksızlık ve adaletsizliktir

— Demokrasi kültürümüzün yozlaştırılmasına suskun kalmamız, delilli, ispatlı sandık yolsuzluklarına göz yummamız kesinlikle düşünülemez. Bizim fitnekoliklerle meşgul olacak vaktimiz yoktur. Siyasi düzenbazlarla, siyaset cambazlarıyla oyalanmaya, onların seviyelerine düşmeye halimiz ve hakkımız olmayacaktır. Önümüze bakacağız, işimize bakacağız, millete hizmet yolundan ayrılmayacağız. Oy oranımızı yüzde 7.4 göstermek haksızlıktır, adaletsizliktir. 31 Mart’ta partimizin aldığı oy yüzde 18.8’dir.

— Cumhur İttifakı’nın akıbeti, Türkiye’nin kader çizgisi ile kesişmiştir. Zilletle, illetle yolu birleşenler, Türkiye’nin karşısında birleşen şer ve şekavet cephesidir. Onların yolu karanlıktır, köhnedir, kötürümdür, direkt uçuruma çıkmaktadır. HDP bütün imkanlarıyla CHP’ye çalışmıştır. FETO’cular her yerde Zillet İttifakı’na çalışmıştır.

— CHP’nin özellikle 11 büyükşehirde sonuç aldığı görülüyor. Bu aslında nevi şahsına münhasır Pirus zaferidir. Kazanınca kayıp, böyle bir şey.

— 3 büyükşehirde çok tehlikeli bir oyun oynandı. “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına, hakkındaki suçlamalardan henüz aklanmamış ve hukuken temize çıkmamış bir şahıs seçilmiştir. Bize göre ilçe belediyelerindeki iradenin büyükşehir belediyesine yansımamış olması kafa karıştırıcı bir pürüz, demokratik bir zafiyettir. Bunun tamir ve telafisi şarttır. Mahalli idarelerde sistemsel onarım elzemdir.


— Konuyla ilgili teklifimizi 2 Nisan’da dile getirmiştim. Bir sistem adeletsizliğinden, bir sistem dengesizliğinden bahsetmiştim. İlçelerde kazanıp, büyükşehirde kaybetmenin normal olamayacağını söylemiştim. Sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim oda ilçe belediye başkanlarını belirlesin.

Yerel yönetimlerde yeni bir sistemsel reform ihtiyaçtır.

— 2 hafta geçmesine rağmen İstanbul’da sonuç alınamamıştır. Organize sandık yolsuzluğu ortaya çıkmıştır. Mızrak çuvala sığmamaktır. İstanbul’da şaibeler seçimi gölgelemiştir. 31 Mart gecesi yapmış olduğum beyanımla ters düştüğümü söyleyenlerin akıllarında noksanlık vardır.

— Seçim Türkiye’de yapılmıştır, seçimi yapan Türk milletidir. ABD’ye ne oluyor, Avrupa ülkeleri niye telaşlanıyor? İç işlerimize karışmakla, demokrasimiz üzerinde kuşkular uyandırmakla nereye varmak istiyorlar?

— Organize sandık yolsuzluğu ortaya çıkmıştır. Büyükçekmece ve Maltepe’de mızrak çuvala sığmamaktadır. Islak imzalı ve mühürlü sandık sayım döküm cetveli ve sandık sonuç tutanakları ile YSK’ya bildirilen oylar arasındaki fahiş farklar, İstanbul’da seçimi gölgelemiştir.

— Seçimlerin yenilenmesi en mantıklı yoldur. Hakedilmemiş bir başarı kimseye hizmet etmeyecektir. İstanbul’da seçim tekrarı çözüm olabilir.

— Doğu ve Güneydoğu’da Kürt kökenli kardeşlerimiz HDP’yle mesafe koymuşlardır. Hepsini tebrik ediyor, alayını birden kucaklıyorum. Kürt kökenli kardeşlerimiz oynanan oyunları görmüş, yeter artık mesajı vermişti.

— Macron’un 24 Nisan’ı anma günü ilan etmesi utanç vericidir. Fransa ve İtalya’nın sözde Ermeni soykırımı iddialarını kınıyorum.


— İsrail’de yapılan seçimler ve Netanyahu’nun ulaştığı netice, bölgemiz için karanlık senaryoların sertleşerek devamına işarettir.

Kadir Atalay: Türkiye siyasetinde kara deliğin adı MHP


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.