İBB’de uyuşturucu gündemi: AKP dün reddetti, bugün geri adım attı!

İBB Meclisi dünkü oturumda CHP ve İYİ Parti gruplarının teklif ettiği uyuşturucuyla mücadele komisyonu teklifi çoğunluk sandalye sayısına sahip AK Parti grubu tarafından reddedilmişti. AK Parti bugün geri adım atarak bir öneri vereceğini açıkladı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu bugünkü toplantıda, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Şimdi CHP grubu bizimle görüşmeye geldiğinde dokuzu neden sekize düşürdünüz diye görüşmeye geldiler. uyuşturucu konusunda keşke bizimle daha önce de görüşselerdi. İBB geçmiş dönemde özellikle bağımlılıkla mücadele konusunda çok ciddi çalışmalar yapmıştır. Şu elimde gördüğünüz İBB’nin uyuşturucuyla mücadele konusunda yapmış olduğu protokoldür.


İBB bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıyor. Bağımlılık sadece uyuşturucuyla ilgili bir sorun değildir. Bağımlılık dediğimizde alkol de bir bağımlılıktır, tütün de bir bağımlılıktır. Hele hele dijital bağımlılık geçenlernde çocuklarımızın başına gelenleri biliyoruz. AK Parti gibi bir siyasi hareketin insanın vücuduna zarar vereceği reddedeceğini herkes bilir.

Meclis gündemine getireceğiz. İBB’de bağımlılıkla mücadele verehabiliyasyon daire başkınlığının kurulmasını teklif edeceğiz. Türkiye’de önümüzdemi ay Meclis’te İBB bünyesinde bir bağımlılıkla mücadele araştırma komisyonunun kurulmasını teklif olarak getirip karara bağlayacağız.”

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı: Sosyal medya sayesinde 24 saat içinde çok başka noktalara gelebiliyormuş

CHP Grup sözcüsü Tarık Balyalı ise yaptığı konuşmada AKP meclis üyelerinin zaten var yapılıyor dediği komisyonlarının dosya dağılımını açıkladı: “2018 yılında 3141 dosya kabul edilmiş. 1512 dosya imar ve bayındır dosyası. AK Parti grubu.”

Balyalı, “15 yıldır burada olmayan komisyonlar, biraz sosyal medya ve biraz da bizim mücadelemizle 24 saatte çok başka noktalara demek ki gelebiliyormuş. Keşke İstanbulluların ve sosyal medyanın eleştirilerine maruz kalmadan önce dünkü teklifimize destek verselerdi” dedi.


ibb meclis uyuşturucu komisyonu

Ekrem İmamoğlu “şeffaflık” demişti, gerçek oldu!

Ekrem İmamoğlu’nun yayına açtığı İBB Meclisi’ndeki görüşmeler, Türkiye’deki bütün televizyon kanallarının izlenmesinden daha çok izleyici çekti.

İBB Meclis’inin iki oturumu toplamda 3 buçuk milyon kişi tarafından izlendi. İBB’nin oturumu canlı yayında yapılıyor.

İBB Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu belediye başkanı seçildikten sonra Belediye Meclisi’ndeki yayınları şeffaf bir şekilde canlı yayına açacağını söylemişti.

İmamoğlu’nun bu sözleri koltuğu devraldıktan sonra hayata geçirildi ve bu yayınlar izlenme rekoru kırdı. İmamoğlu’nun başkanlık yaptığı şimdiye kadarki iki İBB Meclisi görüşmeleri toplamda 3.5 milyon kişi tarafından izlendi.


İmamoğlu rakamı sosyal medya hesaplarından şöyle duyurdu:

Hayvancılığın merkezi Erzurum ve Sivas’ta ucuz et kuyruğu


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.