Kameleon İstanbul: Beyoğlu Şişhane’de tasarım sergileri

Şişhane’deki Kameleon, bir tasarım butiği olmasının yanı sıra aynı zamanda mini bir sanat galerisi. Bu ayın tasarım buluşmasında deridivanetrio & g ceramics ve white spot sergilerine ev sahipliği yapıyor.

Kameleon İstanbul: Beyoğlu Şişhane tasarım sergileri meltem şahin gül şahin g ceramics white spot

Şişhane’yi Galata’ya bağlayan Müellif Sokak, karanlık ve izbe görünümüyle adeta yalnızlığa mahkûm edilmişti. İstanbul’un bu bölgesine aşık Hacer Sayman’ın hayata geçirdiği Kameleon İstanbul projesi sayesinde bugünlerde bambaşka bir renge bürünüyor.

‘Kameleon’, genç tasarımcıların ürünlerini sergileyen bir ‘konsept dükkân’, mini kafe ve sanat galerisinden oluşuyor. Avrupa’nın farklı kentlerindeki benzerlerinden bir farkı yok bu anlamda.


Kameleon İstanbul, ‘concept store’ bölümünde bu ayki tasarım buluşmasında deridivanetrio ve g ceramics‘in eserlerine yer veriliyor.

deridivanetrio ve g ceramics gül şahin sergi

g ceramics‘in yaratıcısı Gül Şahin‘in doğadaki organik fomlardan esinlenen amorf seramiklerini 29 nisan – 13 mayıs tarihleri arasında görebilirsiniz.

Sanatçı Meltem Şahin‘in geçen sene Contemporary Istanbul‘da sergilenen “white spot” üçlemesini ve daha fazlasını Kameleon STUDYO’da aynı tarihlerde ziyaret edebilirsiniz.

white spot sergisi meltem şahin

Sergideki eserlerden bazıları:

Kameleon Istanbul’un kurucusu Hacer Sayman, 20 yıl boyunca şehrin yine bu bölgesinde Artrium isimli antika dükkânı ve işlettiği lokanta ve açtığı kafe gibi girişimleriyle, sevdiği bu bölgeye yeni bir yaşam şansı veriyor adeta. Ve şimdi sıra Müellif Sokak’ta…

Çanta, ayakkabı, giysi, obje, takı, aksesuar… Burada pek çok harika ürün keşfetmeniz olası. Tasarımcıların ürünleri daha sonra mağazada sürekli olarak satışa sunuluyor.


Sergi açılış kokteyli: 29 Nisan 2019 18:30 – 20:30
Ziyaret: 29 Nisan – 13 Mayıs 2019
Adres: Müellif Sokak 5-7 Beyoğlu 34421 İstanbul

Ortaköy Kethüda Hamamı’nda Ozan Ünal heykel sergisi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.