Kraliçe 2. Elizabeth hakkında az bilinen 5 ilginç bilgi

AFP tahtta en uzun süre kalan ve en yaşlı kraliyet ailesi mensubu Britanya Kraliçesi İkinci Elizabeth hakkında az bilinen 5 ilginç bilgiyi paylaştı…

1- En uzun ömür

Britanya nüfusunun yüzde 80’i Kraliçe II. Elizabeth dışında hiçbir kraliçe görmedi. II Elizabeth 6 Şubat 1952’de tahta çıktığında Britanya Başbakanı Winston Churchill’di. Kraliçe bu süreçte görev yapan 12 ABD Başkanı’nın 11’i ile görüştü ve 3 bin 500 yasa tasarısına imza attı.

Kraliçe bugün itibariyle tahta oturan en yaşlı kraliyet ailesi mensubundan 11 yıl ve 4 ay daha yaşlı.


elizabeth

2- Doğumu

Kraliçe II. Elizabeth’in 21 Nisan 1926’de Londra’da doğduğu bina şimdi lüks bir Çin yemeği restoranı.

Kral II. George tarafından başlatılan gelenek sebebiyle II. Elizabeth’in bir de Haziran’da kutlanan ikinci bir doğum günü var.

3- Hayvanlara olan ilgisi

Kraliçe II. Elizabeth’in büyük bir hayvansever olduğu biliniyor. Kraliçe özellikle köpek ve atları çok seviyor.

Kraliçe II. Elizabeth’in hayatı boyunca 30’dan fazla corgi türü köpeği oldu. Kraliçe ayrıca corgi ve dachshund türü köpeklerin birleşimi olan ‘dorgi’ türüne ismini verdi.

93 yaşındaki liderin sahip olduğu atlar bugüne kadar bin 600’den fazla yarış kazandı.

Kraliçe Elizabeth’e hayatı boyunca bir fil, siyah jaguar ve timsah armağan edildi.

4- Vergi

Yasal olarak vergi ödemek zorunda olmasa da Kraliçe II. Elizabeth 1992’den bu yana kendi isteğiyle vergi ödüyor.

5- Teknoloji meraklısı

kraliçe ilk tv yayını


93 yaşındaki kraliçe 2. Dünya Savaşı’nda kamyon tamircisi olarak görev yaptı. İlk televizyon yayınını 1957 yılında Noel kutlaması ile yaptı. Kraliçe Elizabeth ilk e-postasını 1976’da, ilk Twitter paylaşımını 2014’de, ilk İnstagram paylaşımını ise geçen ay yaptı.

İngiliz Kraliyet ailesinin sırlarını eski çalışan ifşa etti


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.