Meral Akşener’den Erdoğan için Kenan Evren benzetmesi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: 80 ihtilalini yaşamış bir nesiliz. Kenan Evren’i bir fersah ileri taşımış bir Erdoğan ile karşı karşıyayız. Erdoğan İstanbul’da sandıktan çıkan sonucu kabul etmeyerek milletin iradesine saygısızlık etmektedir. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. İYİ Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşme sonrası iki lider kameraların karşısına çıktı.

Meral Akşener’in açıklamalar:

“Erdoğan’a ‘muhtar olamaz’ denmişti. Bu millet kendisini başbakan yaptı. ‘Cumhurbaşkanı olacağım’ dedi, bu millet onu da yaptı. Bu sandıktan çıktı. Milli iradeye saygısızlığı bu gazi ve aziz millet affetmez. Sandıkta cezasını vererek affetmez” diyen Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı milletin iradesine saygı duymamakla suçladı.


80 ihtilalini yaşamış bir nesiliz

— 80 ihtilalini yaşamış bir nesiliz. Kenan Evren’i bir seviye daha ileri taşımış bir Erdoğan ile karşı karşıyayız. ‘AK Parti kazanana kadar seçim yenilenmesi’ ancak Afrika ve Güney Amerika diktatörlüklerinde olur.

Meral Akşener Erdoğan için Kenan Evren benzetmesi
Meral Akşener’den Erdoğan için Kenan Evren benzetmesi

“Kenan Evren’i bir fersah ileriye taşımış bir Erdoğan’la karşı karşıyayız”

— Milli iradeye saygısızlığı bu millet affetmez. Bugün çok vahim bir iş olmaktadır, ‘Biz kazanamıyorsak sandığın bir manası yoktur’ denilerek, bugün itibariyle sandık sonuçları kabul edilmemekte, milli iradeye ihanet edilmektedir.

— Bugün 15 bin oyu yetersiz bulan bir Sayın Erdoğan, Kenan Evren’i bir fersah ileriye taşımış bir Erdoğan ile karşı karşıyayız.

— AKP kazanana kadar seçim yenilenmesi ancak Güney Amerika diktatörlüklerinde olur. Erdoğan’a bir çağrım daha var o da şudur: Bedel ödeme korkuyla çok heyecanlı arkadaşlarınıza lütfen gem vurun. YSK hakimlerine sesleniyorum torunlarınızın ve çocuklarınızın yüzüne bakabilir durumda olun. Hukuk ve bilim veriye dayanır. Bilgiye belgeye dayanır hislere yer yoktur. İnsanlarımızın rahatlaması lazım.


— İmamoğlu’nun 15 bin oyunu beğenmemek kimsenin hakkı da haddi de değildir. Ekonomiye odaklanılması lazım Türkiye’nin rahatlaması lazım. Polisin askerin yargının bir terör örgütüne nasıl peşkeş çekildiğini bu ülkenin insanları ağlayarak izlediler. 15 Temmuz darbe kalkışması oldu. Bu millet köprüden sokaktan bu devleti topladı getirdi.

Zaman çok hızlı geçer

Meral Akşener, Erdoğan’ın “ABD’de yüzde 1 gibi sıkıntılı oy olsa seçimin yenilenmesine gidiyorlar. 13-14 bin oy farkla kimsenin kazandım deme hakkı yoktur” ifadesini de eleştirdi.

Akşener, “Kimsenin İmamoğlu’nun 15 bin oyunu beğenmemek gibi bir hakkı yoktur. Bu milletin vicdanını yaralar. Sonra zaman çok hızlı geçer. Sayın Erdoğan tartıya geçer, nasıl bir tokat yiyeceğini geçmişten örneklerle görür” tepkisini gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

— YSK hukuk güvenilirliğini sağlamak zorundadır. Oyların yeniden sayılmasına yönelik bizim hiçbir itirazımız olmadı. Neye itiraz ettik, itiraz hukuk içinde olmalı. Seçimleri düzenleyen yasanın 112’nci maddesi delil ve gerekçe gösteremeyenlerin itirazları incelenemez diyor. Varsa bir şey delilini koyarsın itirazını yaparsın.

— YSK sandık güvenirliğini bozar bir sürecin içine girmiştir. Hukuk devleti ise kanunda bir gerekçesi vardır. Hakimin tarafsızlığı ve bağımsızlığı önemlidir. YSK’daki hakimlere sesleniyorum. 38 ilçeyi yeniden sayacağız diyorlar. Hangi gerekçeyle neden? Islak imzalı tutanaklarda AKP temsilcisinin imzası var, MHP temsilcisinin imzası var, bizim imzamız var. Niçin seçim sırasında tutanaklara şerh düşmediler?


— Benim YSK yargıçlarından istediğimi ıslak imzalı tutanakları önünüze koyup karar verin, yoksa yarın çocuklarınızın yüzüne bakacaksınız. 38 ilçede yeniden sayım istiyorlar niçin yeniden seçim? Bu bir demokrasi olayıdır, ya demokrasi adına karar verilecektir ya da demokrasi yargıçlar tarafından katledilecektir.

Erdoğan: İstanbul’da seçimlerin neredeyse tamamı usulsüz


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.