T.C. ibaresi yıllar sonra İBB’ye geri döndü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Saraçhane’deki binasının tabelasına, Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan “T.C.” ibaresi yıllar sonra geri konuldu.

İBB personeli başkanlık binasının ana kapısında yazan “İstanbul Büyükşehir Belediyesi” ve duvarında İngilizce yazan “İstanbul Metropolitan Municipality” ibarelerinin önüne “T.C.” ifadesini koymak için dün ölçü almıştı. Bugün hazırlanan tabelalar yerlerine asıldı.

CHP’li belediye başkanları Ankara’da partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiği toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “T.C. ibaresini çok sevdik biz, her yerde olmalı” yanıtını vermişti.


Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne de eklenmişti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatı üzerine hizmet binasının girişine T.C. ibaresi eklenmişti.

Ne zaman kaldırılmaya başlandı?

2013 yılında Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından binalarında dış tabela standartlarında değişikliğe gidilmesi için genelge yayımlanmıştı. Böylece kamu kurum tabelalarında, kurum isimlerinin önünde yer alan T.C. Sağlık Bakanlığı yazıları yalnızca Sağlık Bakanlığı olarak uygulanmaya başlanmıştı.

Aynı dönemde bazı belediyelerdeki T.C. ibareleri de kaldırılmıştı. Buna AK Parti yönetiminde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi de dahildi.

Devlet nişanlarından da kaldırılmıştı

Dönemin Bakanlar Kurulu tarafından 28 Ekim 2013 tarihinde kararlaştırılan “Devlet Madalya Ve Nişanları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Yeni yönetmelikte Devlet, Cumhuriyet ve Liyakat Nişanları değiştirilerek, nişanlardan “T.C.” ibareleri çıkarılmıştı.


2017 yılında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, sosyal medya hesaplarındaki titr kısmında T.C.’nin silindiği gözlenmişti.

İBB’de uyuşturucu gündemi: AKP dün reddetti, bugün geri adım attı!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.