Türkiye en az gülen dört ülkeden biri!

Yapılan küresel bir araştırma, Türkiye’nin “en az gülen” dört ülkeden biri olduğunu ortaya koydu. Ülkemiz bu kategoride 143 ülke arasında sondan dördüncü oldu.

türkiye en az gülen dört ülkeden biri

ABD merkezli Gallup şirketinin yaptığı araştırmaya göre, Türkiye “Olumlu Deneyim Endeksi” sıralamasında dünya genelinde sondan dördüncü oldu.

2019 Küresel Duygu Raporu kapsamında oluşturulan Olumlu Deneyim Endeksi, katılımcılara yöneltilen şu sorulara verilen yanıtlar derlenerek hazırlandı:


  • Dün iyi dinlenebildiniz mi?
  • Dün tüm gün size saygılı bir şekilde davranıldı mı?
  • Dün çok gülümsediniz ya da güldünüz mü?
  • Dün ilginç bir şey öğrendiniz ya da yaptınız mı?
  • Dün günün büyük bölümünde keyifli miydiniz?

Türkiye bu endekste, 143 ülke ve bölge arasında sondan dördüncü sırada yer aldı. 50 puanlı Türkiye’nin bir basamak altında yine aynı puana sahip Yemen’in olduğu görüldü. Sondan ikinci sırada Belarus yer alırken son basamakta geçen yıl olduğu gibi Afganistan yer aldı.

Kuzey Kıbrıs’ın 54 puanla sondan yedinci sırada olduğu listenin zirvesine Paraguay oturdu. İlk 10 sıradaki ülkelerin, Endonezya dışında tamamının Latin Amerika ülkesi olduğu görüldü. Araştırmada bu tablodan, Latin Amerika’daki insanların hayatın daha çok pozitif yanlarına odaklandığı sonucu çıkarıldı.

Türkiye 2018’de yayımlanan endekste de 53 puanla 147 ülke ve bölge arasında sondan dördüncü olmuştu.

Türkiye’deki katılımcıların yüzde 57’si gülmüyor

Türkiye, sonuçları bu yıl açıklanan anket kapsamında yöneltilen “Dün çok gülümsediniz ya da güldünüz mü?” sorusuna “evet” yanıtı veren ülkeler arasında da sondan dördüncü sırada yer aldı. Türkiye’deki katılımcıların yüzde 41’i bu soruya olumlu yanıt verirken yüzde 57’si “hayır” dedi.


Türkiye, “Dün ilginç bir şey öğrendiniz ya da yaptınız mı?” sorusuna verilen yanıtlar bakımından ise sondan beşinci sıraya oturdu. Türkiye’deki katılımcıların sadece yüzde 26’sı bu soruya “evet” yanıtı verirken yüzde 72’si “hayır” diye cevapladı.

Türkiye’den ankete katılanların yüzde 53’ü, “Dün günün büyük bölümünde keyifli miydiniz?” sorusuna “hayır” yanıtını verdi. Türkiye bu kategoride de sondan beşinci basamakta yer aldı.

Araştırma kapsamında oluşturulan Olumsuz Deneyim Endeksi’nde ise katılımcılara bir önceki gün fiziksel acı, endişe, üzüntü, stres ve öfke duygularını yaşayıp yaşamadıkları soruldu. En fazla olumsuz deneyim yaşanan ülkenin ilk sırayı aldığı endekste Türkiye, 142 ülke arasında 45’inci basamakta yer aldı. İlk sırayı Afrika ülkesi Çad aldı. Son sırada ise Tayvan yer aldı.

Gallup’un yaptığı araştırma, 2018 yılında 140’tan fazla ülkede yaklaşık bin yetişkinle 151 bini aşkın görüşme yapılarak gerçekleştirildi.


Kaynak: DW Türkçe

Mahfi Eğilmez’den dolar uyarısı: Türkiye bu çöküşten kolay çıkamayacak!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.