Türkiye’nin en gözde şirketler listesi belli oldu

Türkiye’de 11’inci kez gerçekleşen ve şirketlerin işveren algısını ölçen En Gözde Şirketler araştırmasının sonuncusu yayınlandı. Araştırmada toplam 14 sektörde ödüller sahipleri ile buluştu.

Türkiye nin en gözde şirketleri listesi belli oldu

Araştırmada incelenen sektörler arasında; bankacılık/finans, bilgi teknolojileri, dayanıklı tüketim/elektrik, denetim, hava ulaşım, hızlı tüketim, ilaç, otomotiv, perakende, Telekom, kamu, e-ticaret, savunma sanayii yer alıyor.

Bu yıl 15 Ekim – 25 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmaya 116 üniversiteden 48 bini aşkın öğrenci katıldı. Yer alması planlanan şirketlerin öğrencilerle yapılan fokus grup çalışmaları ile belirlendiği araştırma sonucunda 12 sektör, 1 en gözde şirket ve 1 en gözde holding olmak üzere toplam 14 sektörde ödüller sahipleriyle buluştu.


Türkiye’de En Gözde Şirketler:

Hava Ulaşım Sektör Birincisi: Türk Hava Yolları

Hava ulaşım sektörü En Gözde Şirketler 2019 finalistleri arasında Türk Hava Yolları, Atlas Jet ve Pegasus yer alırken, En Gözde Şirketler ulaşım sektörü birincilik ödülü Türk Hava Yolları‘nın oldu.

Denetim Sektörü Birincisi: PwC

Denetim sektörü finalistleri arasında PwC, Deloitte, EY ve KPMG yer aldı. Bu finalistler arasından En Gözde Şirketler denetim sektör birincisi PwC oldu.

Bilgi Teknolojileri Sektörü Birincisi: Google

Bilgi Teknolojileri sektörü finalistleri arasında Google, Microsoft, IBM, Intel ve SAP yer aldı.
Bu finalistler arasından En Gözde Şirketler bilgi teknolojileri sektör birincisi Google oldu.

Dayanıklı Tüketim / Elektronik Sektör Birincisi: Arçelik

Arçelik, Samsung, B/S/H, Vestel ve Philips’in finale kaldığı dayanıklı tüketim / elektronik sektörünün birincisi Arçelik oldu.

E-Ticaret Sektör Birincisi: Sahibinden

E-ticaret sektöründe finale kalan Sahibinden, Yemeksepeti, Trendyol, Hepsi Burada ve N11’in arasından birinci seçilen Sahibinden oldu.

Telekom Sektör Birincisi: Turkcell

Turkcell, Vodafone, Türk Telekom Grubu’nun finale kaldığı Telekom sektörünün kazananı ise Turkcell oldu.

Bankacılık / Finans Sektör Birincisi: QNB Finansbank

En Gözde Şirketler bankacılık / finans sektöründe finalist şirketler arasında QNB Finansbank, Akbank, İş Bankası, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası yer alırken; sektörünün birincisi QNB Finansbank oldu. Sektörün ikincisi Akbank olurken üçüncülük ise İş Bankası’nın oldu .

Hızlı Tüketim Sektör Birincisi: Unilever

Unilever, P&G, Coca-Cola Company, L’Oreal ve Nestle’nin finalist olduğu hızlı tüketim sektörünün en gözdesi ödülü kazananı Unilever olurken, ikincilik ödülü P&G’ye ve üçüncülük ödülü Coca-Cola Company’ye takdim edildi.


İlaç Sektörü Birincisi: Pfizer

Pfizer, Abdi İbrahim, GSK, Abbott, Bayer’in finalist olduğu sektörünün kazananı Pfizer oldu. Pfizer’ı sırası ile Abdi İbrahim ve GSK takip etti.

Kamu Sektörü Birincisi: Türk Hava Yolları

Kamu sektöründe finale kalan THY, Aselsan, TAI, İstanbul Borsası ve Merkez Bankası’nın arasından kamu sektörünün en gözde şirketi Türk Hava Yolları oldu. Bu sektörde ikincilik ödülü Aselsan’a, üçüncülük ödülü TUSAŞ’a verildi.

Otomotiv Sektörü Kazananı: Mercedes Benz Türk

Mercedes Benz Türk, Ford Otosan, Renault, Toyota ve Otokar’ın finale kaldığı otomotiv sektörünün birincilik ödülü Mercedes Benz Türk‘e, ikincilik ödülü Ford Otosan’a ve üçüncülük ödülü Renault’a takdim edildi.

Perakende Sektörü Kazananı: Migros

Migros, CarrefourSA, Teknosa, Mavi ve Boyner’in arasından perakende sektörünün birincisi Migros oldu. Bu sektörde ikincilik CarrefourSA’nın olurken, üçüncülüğü Teknosa aldı.

Savunma Sanayii Sektör Birincisi: Aselsan

Savunma sanayii sektörünün finalistler arasında Aselsan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, STM, Havelsan ve FNSS yer alırken, sektör birinciliği Aselsan‘ın oldu. Aselsan’ı sırası ile TUSAŞ ve STM takip etti.

En Gözde Holding ve En Gözde Şirketler

Türkiye’nin En Gözde Holdingi Koç Holding seçilirken; En Gözde Şirketler Sektör Birincisi Unilever oldu. En Gözde Şirketler ikincisi Türk Hava Yolları, üçüncüsü ise Mercedes-Benz oldu.

İşte Türkiye’nin en gözde şirketleri:

  • En gözde Denetim sektörü birincisi: PwC
  • En gözde Bilgi Teknolojileri sektörü birincisi: Google
  • En gözde Dayanıklı Tüketim / Elektronik sektörü birincisi: Arçelik
  • En gözde e-Ticaret sektörü birincisi. Sahibinden
  • En gözde Hava Ulaşım sektörü birincisi: Türk Hava Yolları
  • En gözde Telekom sektörü birincisi: Turkcell
  • En gözde Bankacılık / Finans sektörü birincisi: QNB Finansbank
    • İkinci Akbank olurken üçüncü ise İş Bankası oldu.
  • En gözde hızlı tüketim sektörü birincisi: Unilever
    • İkinci P&G ve üçüncü de Coca-Cola Company oldu
  • En gözde İlaç sektörü birincisi: Pfizer
    • Pfizer’ı sırası ile Abdi İbrahim ve GSK takip etti.
  • En gözde Kamu sektörü birincisi: Türk Hava Yolları
    • İkinci Aselsan, üçüncü TUSAŞ oldu.
  • En gözde Otomotiv sektörü birincisi: Mercedes Benz Türk
    • İkinci Ford Otosan ve üçüncü Renault oldu.
  • En gözde Perakende sektörü birincisi: Migros
  • İkinci CarrefourSA, üçüncü Teknosa oldu
  • En gözde Savunma Sanayii sektörü birincisi. Aselsan
    • İkinci TUSAŞ, üçüncü ise STM oldu.
  • Koç Holding

Türkiye’yi işveren markası kavramıyla 2007 yılında tanıştıran öncü danışmanlık şirketi Realta Danışmanlık tarafından geliştirilen, Türkiye iş ve kariyer kulüpleri birliği 3İK ve Türkiye’nin tek insan kaynakları etkinlik ajansı Pinaps Grup ile ortak yürütülen En Gözde Şirketler araştırmasına yıllık ortalama 200 şirket ve 20 bin öğrenci katılıyor. Araştırma sırası ile “bir işveren olarak şirket algısı”, “rakiplerle kıyaslama”, “üniversitedeki işe alım çalışmalarının etkileri”, “on yıllık trend analizleri”, “sektör benchmark’ları”, “en önemli iletişim kanalları” başlıklarını kapsıyor. Şirketlerin işveren olarak algısını ölçen araştırmada çeşitli başlıklar altında 62 soru yer alıyor.

3İK İletişim ve Etkinlik Ajansı Kurucu Ortaklarından Alper Çakıroğlu, “Araştırma, gençlerin şirketlerden ne beklediğine ışık tutuyor. Artık teknoloji, hızlı tüketim, üretim firmaları en çok çalışılmak istenen sektörler. Bu değişimi şirketlerin anlaması çok önemli. 11 Nisan’da detaylarını paylaştığımız araştırmada şirketlerin üniversiteden yeni mezun olanlara olan ilgisinin önceki yıllara göre arttığını söyleyebiliriz. Ayrıca araştırma sonuçlarına dayanarak, değişen ve dönüşen bir dünyada gençlerin, geleceklerini teknolojiye ayak uydurabilen prestijli şirketlerde çalışmak istediğini görüyoruz” dedi.


Öğrencilerin işveren tercihlerine ışık tuttuğu araştırmanın 12 sektör, 1 en gözde şirket ve 1 en gözde holding olmak üzere toplam 14 sektördeki ödülleri İstanbul Wyndham Grand’da düzenlenen ödül töreni ile kazananlarına takdim edildi.

Türkiye’nin en iyi restoranları listesi (5 incili restaurantlar)


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.