Astroloji: Venüs Boğa burcunda (15 Mayıs – 9 Haziran) burç yorumları

Astroloji: Venüs Boğa burcunda (15 Mayıs – 9 Haziran) burç yorumları… Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burcunu neler bekliyor?

Astroloji: Venüs Boğa burcunda (15 Mayıs - 9 Haziran) burç yorumları
Astroloji: Venüs Boğa burcunda (15 Mayıs – 9 Haziran) burç yorumları

15 Mayıs günü Venüs Boğa burcuna geçiş yapıyor ve 9 Haziran tarihine kadar da bu burçta seyahat edecek. Bu dönem sevdiğiniz konulara daha bir tutku ile bağlanacaksınız. Bu illa bir ilişki olmak zorunda değil, işiniz, sahip olduğunuz değerli insanlar veya eşyalarınız olabilir. Bunlara daha çok sahip çıkacaksınız.

Venüs astrolojide temel olarak nasıl sevdiğimiz, nasıl aşık olduğumuz, nasıl değer verdiğimiz, birini nasıl etkilediğimiz, nelerden hoşlandığımız, ilişkilerden beklentilerimiz, çekim gücümüz, nelere değer verdiğimiz, estetik, sanat, yaratıcılıkla ilgili konular, kendi öz değerimiz hakkında bizlere bilgi verir.


Venüs artık Boğa burcunda seyahat ettiğine göre 24 Nisan’a kadar bu alanlarda beklentilerimizi biraz daha Boğa bir tema karşılayacak demektir.

Boğa burcu da astrolojide istikrar, güven, sabitlik, finansal konular, sahiplenmek, sadakat, huzur, düzen, konfor, tutkulu toprak işleri, boyun, boğaz, bademcik, güvenlik arayışı, risklerden kaçınmak, üretken olmak, sabırlı olmak, inatçılık, tutarlı, kıskanç, zevklere düşkünlük ile ifade edilir. Venüs Boğa burcunda yönetici pozisyondadır.

Bu yüzden aslında Boğa burcunun iyicil taraflarını ortaya çıkarmaya daha çok eğilimindedir diyebiliriz aslında. Bu dönem hayatınızda kimse yok ise eğer, yeni tanışacağınız kimselere karşı daha temkinli daha ihtiyatlı yaklaşma eğiliminde olabilirsiniz.

Bir ilişkiyi başlatmak için pek de aceleniz olmaz açıkçası. Bu dönem ilişkilerde özellikle fiziksel ve maddi uyum arayışı da ön planda olacaktır. Özellikle ten uyumu ve ilişkilerde fiziksel temas ihtiyacı artacaktır. Daha çok dokunmak, daha çok hissetmek daha somut belirtilere ihtiyacımız olacaktır.

Bu dönem sevdiğimiz konulara daha bir tutku ile bağlanacağız. Bu illa bir ilişki olmak zorunda değil, işimiz olabilir, sahip olduğumuz değerli insanlar olabilir, eşyalarımız olabilir. Bunlara daha çok sahip çıkacağız. Amacımız daha çok bir şeyleri sağlamlaştırmak üzerine olacaktır.

İşlerimizi, ilişkilerimizi kalıcı ve sağlam bir yapıya dönüştürmek için harekete geçeceğiz.

Ve bunu yaparken işin içinde Venüs olduğundan keyifle ve severek yapacağız aslında. Bu dönem bırakmak, ayrılmak, bitirmek pek kolay olmaz. Aksine arıza noktaları keşfederek onarmaya çalışacağımıza işaret etmekte. Hem işimizde hem de özel hayatımızda.

Amma velakin hayatınızda kimse yok ise, bu süreçte başlayan ilişkiler daha istikrarlı ve kalıcı olma potansiyeli daha yüksektir. Başlayan ilişkiler hem maddi hem manevi huzurlu olma ihtimali de yüksek olacaktır. Hem de ilişkilerde sadakat ön planda olacaktır.

Elbette Venüs’ün Boğa süreci tatlı bir tembellik durumunu da hayatımıza davet eder. Yemekten, içmekten daha çok keyif, haz odaklı olur ve işleri sermeye eğilimli olabiliriz. Hayatımızda, evimizde, iş yerimizde kendimize daha çok konfor alanları yaratabiliriz. Beş duyu organımızı da tatmin edecek eylemlere yöneleceğiz. Tensel zevklere düşkünlük biraz daha artabilecektir.

Bu süreçte paraya olan sevgi de artmaya başlayabilir.

Hem zevk ve keyif veren konulara paramızı daha çok harcayabiliriz, ama diğer taraftan yatırım yapmak, paramıza para katacak işlere girişmek için de uygun bir zaman diliminde olacağız. Tabii ilişkilerde fazla sahiplenme, fazla mülkiyet duygusu ile yaklaşma özel hayatta, fazla kıskançlık ilişkileri tehlikeye sokabilir bunlara dikkat edilmeli.

Venüs Boğa burcunda güçlü pozisyonda olduğundan Venüsyen her türlü konu için de avantaj sağlayacaktır. Sanatla ilgili konulara yönelmek, estetik yaptırmak, bir şeyleri dekore etmek için de uygun bir dönemdir.

Koç Burcu günlük haftalık aylık burç yorumları astroloji venüs oğlak

Koç burcu Venüs/Boğa burç yorumları

Venüs’ün Boğa burcuna geçişi ile özellikle finansal anlamda özellikle şanslı ve keyifli bir sürece giriş yapacaksınız. Kazançlarınızı arttırabilecek tekliflerle karşılaşabilir, yeni kazanç yolları yaratabilirsiniz.

Bunun yanı sıra paranızı daha keyfi ve size zevk veren şeylere harcayabilirsiniz, gardırobunuzu yenileyebilir, yeni eşyalarda alabilirsiniz. Venüs her halükarda güzel etkiler yaratacaktır.

16 Mayıs’ta ise Mars Yengeç burcuna geçiş yapacak ve 2 Temmuz’a kadar bu burçta seyahat edecek. Sizlerin mücadele alanınız artık ev, yuva, aile, yerleşime ait konular üzerine olacaktır. Ev ile ilgili tamiratlar, tadilat gibi konular ilgilenmeniz gerekebilir. Aile bireyleri ile aranızda gerginlikler, sürtüşmeler meydana gelebilir.

Taşınma durumu olacak ise bu keyifle değil de daha çok gerginlik ve aksiliklerle mücadele ederek gerçekleşebilir. Geleceğe yönelik planlar yapıp, harekete geçmek için çok güçlü bir şekilde içsel istek duyabilirsiniz, ama bir süre daha beklemenizde fayda var. En azından Temmuz ayına kadar.

Boğa Burcu günlük haftalık aylık burç yorumları astroloji vemüs oğlak

Boğa burcu Venüs/Boğa burç yorumları

Venüs’ün Boğa burcuna geçişi ile hayatın keyifli, zevk veren yanları ile daha çok haşır neşir olabileceksiniz. Fiziksel anlamda değişiklikler yapabilir, saç kesiminizi, saç renginizi değiştirebilir, yeni kıyafetler alabilirsiniz.

Venüs girdiğiniz her ortamda gözlerin üzerinize çekilmesine neden olacak ve daha da güzel haber geliyor aşk her an kapınıza çalabilir. Siz aşk için birilerinin peşinden değil, birileri sizin peşinizden koşacağa benziyor. Estetik operasyonlar için de uygun bir süreçtir.

16 Mayıs’ta ise Mars Yengeç burcuna geçiş yapacak ve 2 Temmuz’a kadar bu burçta seyahat edecek. Finansal konularda gelenin gittiği, harcamaların denetim altına alınmakta zorlanıldığı, finansal konularda stres ve mücadele dönemi sona eriyor ve yerini iletişim, kardeşler, komşularla ilgili konulara bırakıyor.

ikizler günlük haftalık aylık astroloji

İkizler burcu Venüs/Boğa burç yorumları

15 Mayıs’ta Venüs Boğa burcuna geçiş yapacak ve 9 Haziran’a kadar bu burçta seyahat edecek. Venüs yaşamınızda çok da etkin olarak görünmeyecek bir alana geçiş yapacak. Eğer ilişkiniz var ise gereksiz kaprisler, arızalar yüzünden bir takım sorunlar nüks edebilir.

Eğer hayatınızda biri yok ise bu dönem çok keyifli ilişkilere çekilemeyebilirsiniz. Genel olarak çevrenizin onaylamayacağı ilişkiler olabilir. Ama bu etki ile süper yaratıcı olabilir, güzel çalışmalar koyabilirsiniz ortaya.

Bir de paranızı gereksiz yerlere harcama eğiliminiz artabilir. Estetik operasyonlar için de pek uygun bir süreç değildir. Pahalı eşyalar almak, gardırop yenilemek, yeni eşyalar almak için de uygun değildir.

16 Mayıs’ta ise Mars Yengeç burcuna geçiş yapacak ve 2 Temmuz’a kadar bu burçta seyahat edecek. Sizleri agresif ve sinirli yapan, süreli mücadele etmenizi sağlayan, hastalıklarla boğuşmanızı sağlayan gezegen artık burcunuzdan çıkıyor. Ee bu bence sizler için harika bir haber! Şimdi Mars, finans evinizi okşayacak biraz.

yengeç günlük haftalık aylık yorumları astroloji

Yengeç burcu Venüs/Boğa burç yorumları

Venüs’ün Boğa burcuna geçişi ile dostlarınızla, arkadaşlarınızla çok daha keyifli ve size zevk verecek zamanlar geçirebilecek, onlardan yardım, destek, fayda görebileceksiniz. Daha çok sosyalleşebilecek, yeni ortamlara girip yeni insanlarla tanışabileceksiniz.

İşin içinde Venüs olduğundan dolayı gelecek her türlü sosyal aktiviteye dahil olmaya çalışın, lakin aşk oralarda bir yerde olabilir! Özellikle kadın arkadaşlarınızdan daha çok fayda görebileceksiniz.

16 Mayıs’ta ise Mars Yengeç burcuna geçiş yapacak ve 2 Temmuz’a kadar bu burçta seyahat edecek. Dürüst olmak gerekir ise sizlere şimdiden geçmiş olsun kartı gönderdiğimi varsayın arkadaşlar.

Mars, Yengeç burcunda düşüştedir, yani aslında vadettiklerini yerine getirirken zorlanmalar, endişeler getirir. Bu da demek oluyor ki, öncelikle duygusal anlamda endişe ve kaygı sizlerle beraber olacak.

aslan burcu günlük haftalık aylık burç yorumları astroloji

Aslan burcu Venüs/Boğa burç yorumları

Venüs’ün Boğa burcuna geçişi ile kariyeriniz parlamaya başlayacak! İşinizden, yaptığınız, meşgul olduğunuz işten çok daha fazla keyif alabileceksiniz. İş değiştirmek isteyenler görüşmelere gidebilirler, üstlerinizden, yöneticilerinizden harika destekler alabileceksiniz.

Özellikle iş hayatınızda kadın figürlerden güzel destekler söz konusu olabilecek. Terfi, maaş zammı gibi durumlarda söz konusu olabilir. 16 Mayıs’ta ise Mars Yengeç burcuna geçiş yapacak ve 2 Temmuz’a kadar bu burçta seyahat edecek. Ben bu geçişten pek mutlu olmadım sizler için açıkçası, çünkü en çok harekete ve motivasyona, mücadele ve savaşma gücüne ihtiyacınız olduğu anda, birden enerjiniz düşebilir, tembellik hayatınızın ortasına çöreklenebilir.


Gizli bir takım işler, gizli kapaklı durumlar başınıza iş açabilir. Hadi canınızı biraz daha sıkayım, gizli düşmanlarımız arkanızdan iş çevirmek için pusuda yatıyor olacaklar. Dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Sağlığınıza da dikkat edin, ateşli bir takım rahatsızlıklar olabilir, mideniz hassaslaşabilir, yedikleriniz dokunabilir.

Aslında harika fırsat ve şanslar elde edeceksiniz, ama işte bu gibi sorunlar da fazla canınızı sıkmasın. Ani patlamalar, öfkelenmeler oluşabilir. Hayır! Aslında Mars bu kadar lanet bir gezegen değil, çünkü size motivasyon ve enerjide sağlayacaktır. Hayatınızda elde etmeyi planladınız hedefleriniz için enerji ve ataleti bu dönem Mars sayesinde alacaksınız.

başak günlük haftalık aylık astroloji

Başak burcu Venüs/Boğa burç yorumları

Venüs’ün Boğa burcuna geçişi ile keyifli seyahatlere, tatillere çıkmanız için size destek olacaktır. Eğer tatil için zamanınız yok ise aynı şekilde size keyif verecek bir eğitime başlayabilir, seminere katılabilirsiniz mesela!

Bunun yanı sıra akrabalarınızdan, teyzenizden, kuzenlerinizden de destekler görebilirsiniz. Halkla ilişkiler, reklam, pr çalışmaları için harika bir süreçtir mesela bu! Olası mahkemeleriniz..vs var ise güzel bir şekilde sonlanabilir, anlaşmaya varabilirsiniz.

16 Mayıs’ta ise Mars Yengeç burcuna geçiş yapacak ve 2 Temmuz’a kadar bu burçta seyahat edecek. İş ve kariyer hayatınızda bir süredir, stres ve mücadele geçtiğiniz var sayarsak bu geçiş size nispeten daha iyi gelecek.

Fakat sosyal ve arkadaşlık ilişkileri sabır testinden geçebilir. Arkadaşlarınızla aranızda gerginlikler, huzursuzluklar çıkabilir.

terazi günlük haftalık aylık astroloji

Terazi burcu Venüs/Boğa burç yorumları

Venüs’ün Boğa burcuna geçişi ile maddi anlamda türlü şans ve fırsatlar elde edebilir, kazançlarınızı arttırabilir, borç ihtiyacınız var ise bunu karşılayabilir, ödemelerinizi daha rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

Eğer bir partneriniz var ise paranızı daha çok onun için harcayabilir, eşinizin maddi koşullarında güzel gelişmeler meydana gelebilir, ortaklaşa yürüttüğünüz bir takım işleriniz var ise kazançlarınızda artışlar meydana gelebilir.

Eğer partneriniz yok ise bu dönemde başlayan ilişkilerin cinsel motivasyonu çok güçlü olur ve biraz da sorunlu karakterleri kendinize çekmeniz kuvvetle muhtemeldir ve maddi olarak güçlü kişilerde olacaktır bunlar.

16 Mayıs’ta ise Mars Yengeç burcuna geçiş yapacak ve 2 Temmuz’a kadar bu burçta seyahat edecek. 10. kariyer ve iş evinizde hareket edecek olan Mars, mücadele edeceğiniz alanların bu olduğuna işaret ediyor. Evet, iş ve kariyerinize ilişkin konularda istediklerinizi elde etmeniz için ekstra enerji ve efor sarf etmeniz gerekecek. Yalnız yöneticileriniz ile bu süreçte aranızda gerginlikler oluşabilir, bazı sözleri yemeniz, yutmanız gerekebilir.

akrep burcu yorumu

Akrep burcu Venüs/Boğa burç yorumları

Venüs’ün Boğa burcuna geçişi; aşk, evlilik, söz, nişan, ciddi ilişkilerin başlama zamanıdır. Eğer yalnızsanız aşk her an bir şekilde kapınızı çalabilir, bir birlikteliğiniz var ise daha romantik zamanlara dalış yapabilir, hediyeler alabilirsiniz. Birlikte olduğunuz kişinin kılık kıyafetine de minik dokunuşlar yapabilirsiniz. İlişkiler, ortaklıklardan yana şanslı ve de bereketli bir döneme giriyorsunuz.

16 Mayıs’ta ise Mars Yengeç burcuna geçiş yapacak ve 2 Temmuz’a kadar bu burçta seyahat edecek. 9. evinizde ilerlemeye başlayacak olan Mars, hukuki anlamda bir takım problemler, sorunlar çıkartabilir.

Uzun süredir sürekli ödemelerle cebelleşmekten yoruldunuz, bu borç olabilir, taksit olabilir, kredi olabilir ama son 1,5 aydır sürekli cebinizden hızlı bir şekilde para çıktı, bu süreç sona erdi sizler için. Şimdi ise mücadele edeceğiniz alan, tanıtım, reklam, seyahat, halkla ilişkiler gibi konular olacaktır.

Bol bol seyahat edebilirsiniz, hatta o kadar ki bu seyahatler ilk etapta keyif verici gibi gelse de bir zaman sonra yorgunluktan şikayet etmeye başlayabilirsiniz. Din, felsefe, inançlar gibi konularda pasif savunucu konumuna geçebilirsiniz. Yurt dışı ve yabancılarla ilgili, yurt dışından gelecek olan paketler, siparişlerde dahil, stres yaratıcı durumlar ortaya çıkabilir. Bu süreçte çok daha fazla okuyabilir, hayatın anlamını çözmeye yardımcı olabilir.

yay günlük aylık

Yay burcu Venüs/Boğa burç yorumları

Venüs’ün Boğa burcuna geçişi ile olası sorunların üstesinden hızla gelebileceksiniz, profesyonel diyet veya spor desteği alabilirsiniz. Bunun yanı sıra yeni iş projeleri, teklifler gündeme gelebilir. İş ve çalışma ortamınıza ilişkin güzel gelişmelerin yaşanabileceği keyifli bir sürece giriş yapıyorsunuz! Eğer iş arıyorsanız sık sık iş görüşmelerine çağrılabilirsiniz.

16 Mayıs’ta ise Mars Yengeç burcuna geçiş yapacak ve 2 Temmuz’a kadar bu burçta seyahat edecek. İkili ilişkiler, ortaklıklar, partner ilişkileri ve evlilikle ilgili konularda stres ve gerginlik yaratan süreç artık geride kalıyor.

Şimdi mücadele edeceğiniz, uğraşacağınız, efor sarf edeceğiniz alan para ile ilgili konular olacaktır. Ödemeler, krediler, borçlar, taksitlerle ilgili olacaktır. Para gelir, ama geldiği gibi gider, hesabınızı yapmakta zorlanabilirsiniz.

Borçlarınızı almakta zorlanabilir, mirasla ilgili konularsa sıkıntı çıkabilir. Elbette olmasını temenni etmeyiz, ama bazılarınız minik operasyonlar geçirebilir. Bu daha çok mide, göğüs ile ilgili olabilir.

oğlak günlük burç yorumu

Oğlak burcu Venüs/Boğa burç yorumları

Venüs’ün Boğa burcuna geçişi ile aşk her an kapınızı çalabilir, eros oklarını size çevirmeye başlayabilir. Yalnız olanlar önümüzdeki bir aylık süreçte flörtöz durumlar sık sık oluşabilir, ayaklarınızı yerden kesecek bir aşkla karşılaşabilirsiniz.

Bunun yanı sıra yaratıcılık gerektiren işlerde başarı yakalama şansınız çok yüksek olacaktır, özellikle sinema, televizyon, radyo, tiyatro, resim..vb işlerde olanlar süper başarılar yakalayabilirler, iş teklifleri alabilirler.

Evli olanlarınız ise çocuk sahibi olmak için girişimlerde bulunabilirsiniz. Hobilerinizden daha çok keyif alabilir, yaşamın daha eğlenceli ve keyifli tarafları ile daha çok haşır neşir olabilirsiniz.

kova

Kova burcu Venüs/Boğa burç yorumları

Venüs’ün Boğa burcuna geçişi ile evinizde, yuvanızda, yaşadığınız yerde size keyifli gelecek değişimler yapabilirsiniz. Evinizi boyayabilir, eşyaları yenileyebilir, dekoratif anlamda değişiklikler yapabilirsiniz.

Ailenizle çok daha keyifli ve mutlu zamanlar sizleri beklemekte. Yine bu süreçte evinizi değiştirebilir, daha güzel ve de konforlu bir eve geçiş yapmak için araştırmalar yapabilirsiniz. Geleceğinizi ilgilendiren konularda iyi niyetli insanlardan çok güzel destekler de alabileceksiniz.

16 Mayıs’ta ise Mars Yengeç burcuna geçiş yapacak ve 2 Temmuz’a kadar bu burçta seyahat edecek. 6. evinizde seyahat edecek olan Mars günlük angarya işlerinizi arttırabilir, sağlıkla ilgili konulara dikkat etmekte fayda var, ateşli rahatsızlıklar, mide, ciğerler hassaslaşabilir.

Birlikte çalıştığınız kişilerle agresyon ve stres yaratıcı durumlar ortaya çıkartabilir.

balık

Balık burcu Venüs/Boğa burç yorumları

Venüs’ün Boğa burcuna geçişi ile çeşitli keyif amaçlı seyahatlere çıkabilir, kendinize tatil kaçamakları ayarlayabilirsiniz. Yakın çevrenizden, komşularınızdan, kardeşlerinizden güzel destekler ve haberler alabilecek özellikle kardeşlerinizin yaşamı ile ilgili güzel gelişmelere tanıklık edebileceksiniz.

Bu süreçte daha çok okuyabilir, araştırabilir, size keyif veren, yüzünüzü gülümseten yazılara hayatınızda daha çok yer verebilirsiniz. İletişim, tanıtım, organizasyon, reklamla ilgili her türlü konudan fayda sağlayacak girişimleriniz başarı ile sonuçlanabilecektir.

16 Mayıs’ta ise Mars Yengeç burcuna geçiş yapacak ve 2 Temmuz’a kadar bu burçta seyahat edecek. 5. evinizde hareket edecek olan Mars aşk, cinsellik, çocuklar, hobiler gibi konularda daha fazla efor, mücadele, stres gibi koşullar yaratabilir. Cinsel anlamda libidonuz bir hayli yükselebilir, özel hayatınızda flört ettiğiniz kişi veya kişilerle stres yaratıcı durumlar ortaya çıkabilir.


Çocuk sahibi olanlar, onlarla ilişkilerde agresyon artabilir, çocuklarınız daha özgürce ve sınırları aşmak istercesine hareket etmek isteyebilirler. Spora yönelebilirsiniz. Bu dönem sevginizi gösterirken daha sert ve kuralcı olabilirsiniz.

Astroloji: Diğer burç yorumlarınız için tıklayın


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.