Kılıçdaroğlu: Bahçeli’ye kapak olsun, T.C. ibaresini kim geri getirdi?

Kılıçdaroğlu: Ekrem İmamoğlu bu süreçte İBB’nin tabelasına T.C. ibaresini ekledi. Bu da Bahçeli’ye kapak olsun.

Kılıçdaroğlu: Bahçeliye kapak olsun, T.C. ibaresini kim geri getirdi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu:

Onların tahmin etmediği ama bizim de kaxancağımızı bildiğimiz illerin tamamını kazandık. İstanbul’a gelince demokrasiye kumpas kurmaya başladılar.

Demokrasi adına utanırlar mı bilmiyorum. Çocuklarının yüzlerine bakarlar mı bilmiyorum. Kendilerine hakim derler mi bilmiyorum


Gerçek yüzlerini sizlere anlatacağım.

Baktılar sonuç değişmiyor Büyükçekmece’de evlere baskın yapmaya başladılar. Baktılar olmadı vazgeçtiler.

22 ilçede dediler ki sondajla sandıkları alacağız, yeniden sayacağız YSK tarihinde yoktu ama yaptılar. 57 sandığı saydılar sdonuç yine değişmedi.

Baktılar olmuyor sandık kurullarının oluşumunda ‘usulsüzlük var’ dediler kurulları biz oluşturmadık.

Bunu gerekçe göstererek verilen mazbatayı iptal ettiler.

Hakim dediğin adam satılık adam değildir. Hakim dediğin adam esen rüzgara göre yön değiştiren adam değildir. Hakim dediğin kişi adaletle karar veren kişidir.Adaletin olmadığı bir devlet ayakta kalamaz.Devletin temeliyle oynadılar. 7 tane hakim aracılığıyla yaptılar. O 7 hakim YSK içindeki çetenin organlarıdır.

İstanbul’da kesinlikle bir şeyler oldu, ‘sandık başında oldu” bak bu doğru. Sandık başında halk Ekrem İmamoğlu’nu seçti.

Deniz Zeyrek “AKP içinde seçimi iptal ettirmek isteyen grup YSK’yi yönlendirmeye çalışıyor. Örneğin AKP’nin 16 Nisan günü yani mazbatanın oluşturulmasından 1 gün önce yaptığı başvuru yasağa aykırıydı, ancak YSK’den AKP’ye ‘başvuruyu yenileyin’ mesajı gittiğini bunun üzerine AKP’nin başvurusunu yenilediğini doğrulattım’ diyor.”


Bir hakimin egemen güçlerin iktidar sahiplerinin önünde eğilmemesi gerekir. Dik ve onurlu durması gerekir.YSK hukukun üstünlüğüne göre kara vermelidir.Bugün iktidar sahiplerinin YSK içinde çete mensubu 7 taşeronu vardır.

Ramazan gününde haram yemeyi kabul ettiler.Vatandaşın iradesine kumpas kurmak ne zamandan beri çete üyesi hakimlerin görevi oldu. Biliyorum bunu söyledim diye tazminat davası açacaklar, açmazsanız namertsiniz. İlk kez mühürsüz oylar için çete mensubu ifadesini kullanmıştım. Neden çete mensubu diyorum? Ortaya bir sandık koymuşsunuz. Seçim yenilenecekse 39 ilçede bütün seçimler yenilenir. Neden sadece büyükşehir belediye başkanlığı? Sen neye göre karar veriyorsun?

Çete mensubu üyelerina adlarını okuyorum. Erhan Çiftçi; Refik Eğri; Zeki Yiğit; Muharrem Akkaya; Faruk Kaymak; İlhan Hanağası; Nakiddin Buğday

Bunlar YSK’da görev yapan çete mensubu sözde hakimler.

Hangi görüşten olursa olsun vatandaşlar sandığa gitti YSK’ye güvendi oyunu kullandı, günlerce sayım yapıldı. Bütün sayımların sonunda sadece bir kişi çıktı. O kişinin adı da Ekrem İmamaoğlu.

Adaletsizlik varsa mücadele etmek bizim namus borcumuzdur.

23 Haziran’da da bu millet bütün İstanbullular bir tarihi yeniden yazacaklardır.

Ekrem İmamoğlu CHP’nin adayı değildir bu saatten sonra. 16 milyon İstanbullu’nun adayıdır.

Ekrem İmamoğlu bu süreçte su ücretlerinde yüzde 40 indirim yaptı. Zenginler için değil fakir fukara için. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tabelasına T.C. ibaresini ekledi. Bu da Bahçeli’ye kapak olsun diyorum. 0-4 yaş arası çocuklu annelere otobüs ücretsiz dedi. Öğrencilerin aylık kartını 85’ten 50 liraya indirdi. Dini ve milli bayramlarda otobüsler bedava olacak dedi. Ekrem İmamoğlu bir kişiden talimat almayacak artık, saraydan talimat almayacak, 16 milyon İstanbulludan alacak.

Madem yenilemek istiyorsun diyorum YSK’da ki çetelere istediğin kadar yap biz galip çıkacağız. Gücünüzü nereden alırsanız alın, gücünüz bizi etkilemez. Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Saraydan  güç alanlar bir gün hesap vereceklerdir. Adaleti satanlar göreceksiniz tarih neler yazacak. Adalet sıradan bir kavram değildir. Adalet kul hakkı yememektir.


Türkiye’nin bütün demokratlarını İstanbul için göreve çağırıyorum. Yakınlarınıza haber var. Demokrasideki kanamayı durdurmamız lazım. Sorun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı değil demokrasi, vicdan ve ahlak sorunudur. Kimse endişe etmesin demokrasi kazanacak her şey çok güzel olacak.

#HerŞeyÇokGüzelOlacak: Ünlülerden Ekrem İmamoğlu’na destek yağıyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.