Belediyeleri çalışamaz hale getirmek, AKP’nin sonunu getirecek!

İktidara yakınlığıyla bilinen Anadolu Ajansı’nın eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, muhalefete ait belediye başkanlarının çalışamaz hale getirilmeye çalışılmasının AKP’nin sonunu getireceği uyarısında bulundu.

Belediyeleri çalışamaz hale getirmek AKP nin sonunu getirecek kemal özkiraz ekrem imamoğlu ibb yetki gaspı erdoğan

AKP’nin kanuni düzenlemelerde yeni değişiklikler yaparak ve elindeki yetkileri kullanarak muhalefete ait belediye başkanlarını çalışamaz hale getirmek isteyen AKP’li yöneticilerin varlığına dikkat çeken Öztürk, “Peki bunun Ak Parti nin sonunu getireceğini söyleyecek hiç kimse kalmadı mı orada?” sorusunu yöneltti.

İşte Kemal Öztürk’ün o paylaşımı:

“Kanuni düzenlemelerde yeni değişiklikler yaparak ya da elindeki yetkileri kullanarak muhalefete ait belediye başlanlarını çalışamaz hale getirmek isteyen AK Partili yöneticiler var sanırım.


Peki bunun @Akparti nin sonunu getireceğini söyleyecek hiç kimse kalmadı mı orada?”

NE OLMUŞTU?

Bakanlıktan yetki gaspı hamlesi

Bugüne kadar belediye iştiraklerine atamaları Belediye Başkanı yaparken, AKP’den Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın yetkilerini kısıtlamak için hamle geldi. Ticaret Bakanlığı yayımladığı genelge atama yetkisini Belediye Başkanı’ndan alıp Belediye Meclisi’ne verdi.

Mahkeme kararı iptal etti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın belediye iştiraklerine atama yetkilerini sınırlamak için çıkardığı genelge hukuktan döndü. İstinaf Mahkemesi kararı iptal etti. Karar emsal niteliğinde.


Ekrem İmamoğlu ne dedi?

Ekrem İmamoğlu: Son 1 hafta sizlere sürprizlerim olacak!

— Her belediyenin artık şirketi, iştiraki var. Bütün belediyelerin iştirakleriyle ilgili gönderilmiş bir genelge. Elbette ki, İstanbul ve Ankara daha ön planda duruyor. Ankara’da, Ankara Büyükşehir Belediyesi lehine çıkmış bir karar var. Yanılmıyorsam BELKO şirketi olsa gerek. O şirketle ilgili çıkmış bir Karar var. Zaten tamamen kanuna aykırı bir genelge. Kanunda çok net yetkilinin kim olduğu. Belediye başkanına ait bir yetkiyi belediye meclisine sevk etmenin kanuna aykırı olduğu konusunda çok net. Bütün belediyelerin dava açarak mahkeme süreçleriyle bu süreci tamir etmesi çok gereksiz.

— Alınan ve gönderilen genelgeyi açıkçası çok anlamlı bulmadık. Bu konuyla ilgili Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’ne başvurumuzu yapacağız. Uyarımızı yapacağız. Kanuni haklarımızı arayacağız. Umarım geri dönüş sağlanır. Giderilmesiyle ilgili hukukun da bize yardımcı olacağının farkındayım. İnşallah bu sıkıntı giderilir zira bizim de oldukça yüksek sayıda iştiraklerimiz var.

— İştiraklerimiz, İstanbul’un konsolide bütçesinin neredeyse 3’te 2’sini kapsıyor. Dolayısıyla İBB diye baktığımız kurumsal yapının dışında, 3’te 2’sinin olduğu şirketler tarafı var. İBB’yi yönetebilmek, daha çok buralardan geçiyor vatandaşa dokunan iş ve hizmetlerle ilgili. Bu konuda önümüzün tıkanmasıyla ilgili bu hamlenin biran önce giderilmesiyle ilgili hem ilgili kurumlarla görüşeceğiz hem de hukuka dair girişimlerimizi yapacağız. Hızlıca tadil edilmesiyle ilgili umudumuz yüksek.

Erdoğan ne dedi?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu ile ilgili olarak; “İstanbul’un menfaatine yönelik gerçekçi projelerle gelirse tabii ki AK Parti grubu bunu destekleyecektir. Fakat kabul edilemeyecek projelerle gelirse, İstanbul’un menfaati için bu tarz projeleri asla desteklemeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Ekrem İmamoğlu ilk 100 günlük eylem planı için harekete geçti: Mülteci sorunu da konular arasında!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.