Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu’na: Seçimden sonra hesabını vereceksin!

Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu’na: Ordu Valisi’ne ‘basitlik’ dedim’ diyor. Dedin dedin, seçimden sonra da hesabını vereceksin. Bunların hesabını soracağız. Herkes yerini haddini bilecek.

Erdoğan'dan Ekrem İmamoğlu'na: Seçimden sonra hesabını vereceksin!
Erdoğan dan Ekrem İmamoğlu na: Seçimden sonra hesabını vereceksin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

Seçimden sonra hesabını vereceksin!

— ‘Ordu Valisi’ne ‘basitlik’ dedim’ diyor. Dedin dedin, seçimden sonra da hesabını vereceksin. Bunun yanındakiler benim polislerime şerefsiz dedi. Biz ne valimize it dedirtiriz, ne de polisimize şerefsiz dedirtiriz. Utanmıyor musun ya, bunların hesabını soracağız. Herkes yerini haddini bilecek.


Çaldılar söylemi hukuki değil, siyasi. Beyefendi alınmış.

Erdoğan, AKP tarafından dillendirilen “Çaldılar” iddiasına yönelik de açıklamalarda bulunarak, “Çaldılar ifadesi hukuki değildir ama siyasidir” diye konuştu.

— Beyefendi alınmış. Binali Yıldırım kardeşimin rakibine söylüyorum. Çaldılar ifadesi hukuki değildir ama siyasidir. Biz siyasiler birileri bir şeyi çaldıysa çaldı deriz. Hukuk ifadesi usulsüzlüktür. Burada hem usulsüzlük var hem yolsuzluk var. Müsaade edin de bunu söyleyelim. Seçimlerin yenilenmesi kararı hukuki bir sürecin ürünüdür. Biz bağırıp çağırmadık, YSK’ya çete demedik. Bizim edebimizde böyle bir şey yok.

YSK’nın İstanbul seçiminin yenilenmesine ilişkin hukuksuz kararına ilişkin konuşan Erdoğan, “Seçimlerin yenilenmesi siyasi değil, hukuki bir sürecin ürünüdür” iddiasında bulundu.

Bu işleri daha bilmiyorsun, öğreneceksin

Açıklamalarında İmamoğlu’nu hedef alan Erdoğan, “‘Mazbatamı aldım’ diyor. Sen mazbatanı İl Seçim Kurulu’ndan aldın, Yüksek Seçim Kurulu’ndan almadın, bu işleri daha bilmiyorsun, öğreneceksin. Biz Nasreddin Hoca gibi damdan düştük, bunların hepsini biliriz” açıklamasında bulundu.


Hangi suyu ucuzlatacaksın? Suyu ben getirdim!

İstanbul’a suyu kendisinin getirdiğini iddia eden Erdoğan, “Şimdi diyor ki, ‘Suyu ucuzlatacağım’. Hangi suyu ucuzlatacaksın? Dağları delerek İstanbul’a suyu bu kardeşiniz getirdi” ifadelerini kullandı.

“İstanbul, bizim ekibimizi 1994 yılından beri tanır” diyen Erdoğan, “Ancak benim Binali kardeşimin rakibi bunları hiç bilmiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’nun vaatlerine de değinerek, “İmamoğlu ‘Gençlere para vereceğim’ diyor, yalan söyleme, al bir yalanını daha yakaladım. Ben belediye başkanlığım döneminde gençlere burs veriyordum. Ancak CHP bunu Anayasa Mahkemesi’ne götürdü ve burs yasaklandı” diye konuştu.

Pazar günkü seçimin diğer tarafında bize Mursi’yi hatırlatanlar var

Müslüman Kardeşler Örgütü üyesi ve eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında bağlantı kuran Erdoğan, “Pazar günkü seçimin diğer tarafında bize Mursi’yi hatırlatanlar var” ifadelerini kullandı.


Erdoğan, şöyle devam etti: “Şu anda unutmayın Pazar günü yapılacak seçimde; bir tarafta bize Mursi’yi hatırlatanlar var diğer yanda adalet ile bu yolda yürüyecek olanlar var. Onun için şu 5 gün çok önemli; durmak yok, yola devam. Çok koşacağız, çok çalışacağız. Ben şunu söylüyorum. Zalimler için yaşasın cehennem.”

REMRES Araştırma’dan 23 Haziran için son seçim anketi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.