Mudanya Belediyesi Suriyelilerin sahile girmesini yasakladı!

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Suriyelilerin sahil şeridinde bulunmasını ve denize girmesini yasakladı. Diğer yandan İstanbul Caddebostan sahilinde Suriyeliler ve Afganlar vatandaşların tepkilerine neden oldu.

Suriyelilerin Mudanya sahiline girmesi yasaklandı!
Mudanya Belediyesi Suriyelilerin sahile girmesini yasakladı!

Mudanya sahilinde yaz aylarında Suriyelilerin yoğun bir şekilde bulunması ve uygunsuz davranışlar sergilemesi vatandaşların tepkisini çekti. Aratan şikayetler üzerine harekete geçen Mudanya Belediyesi, Suriyelilerin sahil şeridinde bulunmasını yasakladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz “”Hiç kimsenin başkalarını rahatsız etme, özgürlüğünü engelleme hakkı yoktur. Bizim çocuklarımız şehit olurken, analarımız ağlarken, ekonomimiz kötüye giderken onların zevki sefa içinde yaşamaları ve bizim insanımızı rahatsız etmelerine tahammül edemeyiz” dedi.


Mudanya sahilinde hava sıcaklıklarının artması ve bayram tatili ile birlikte Suriyelilerin sayısındaki artış vatandaşların tepkisini çekti Sahildeki uygunsuz davranışları ve sahile yakın yerlere çadır kurmaları nedeniyle vatandaşlar belediyeye çok sayıda şikayet gönderdi.

Vatandaşların artan şikayetleri üzerine harekete geçen Mudanya Belediyesi Suriyelilerin sahil şeridinde dolaşmasına ve denize girmesine izin vermiyor.

Hayri Türkyılmaz: Bizim insanımızı rahatsız etmelerine tahammül edemeyiz

Konu ile ilgili açıklama yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz şu ifadeleri kullandı:

mudanya belediye başkanı hayri türkyılmaz suriyeliler

mudanya belediye başkanı hayri türkyılmaz suriyeliler

“Hiç kimsenin başkalarını rahatsız etme, özgürlüğünü engelleme hakkı yoktur. Bizim çocuklarımız şehit olurken, analarımız ağlarken, ekonomimiz kötüye giderken onların zevki sefa içinde yaşamaları ve bizim insanımızı rahatsız etmelerine tahammül edemeyiz.

Sahillerimizde oluşan uygunsuz görüntülere Zabıta ekiplerimiz tarafından anında müdahale edilmektedir. Yetki alanımızda olmamasına rağmen vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayetleri dikkate alarak sahilde çalışmalarımızı sürdürüyor ve ilgili birimleri göreve davet ediyoruz.”

Kadıköy Caddebostan sahilini Suriyeliler istila etti!

caddebostan sahili suriyeliler afganlar istila etti kadıköy

Öte yandan İstanbul’un en ünlü semtleri arasında olan Kadıköy ilçesindeki Caddebostan sahilini Suriyeliler ve Afganlar istila etti. Konuyu Ekşi Sözlük yazarları da şu mesajlar ile gündeme taşımıştı:


• “kendi memleketinde kendini yabancı hissetmek isteyen, çocuğuyla sahilde yürürken kendini güvensiz hissetmek isteyen herkes an itibariyle caddebostan sahile inerek durumu görebilirler. her on türk vatandaşına karşılık yüze yakın suriyeli var.

para isteyenler, yemek isteyenler, vermediğinizde arapça veya anlamadığınız bir dilde bir şeyler söyleyenler.” (5 Haziran 2019 – such a good idea)

• “doğrudur, bu hareketlerde bulunan suriyeliler adına duyar kasacak kim varsa suriye’ye gitsindir. bunları buraya doluşturmak da her gün ühü ühü diye ağladıkları dış güçlere uşaklık politikasıdır.

edit:uyaran arkadaşlar var, ben caddebostan’da oturduğum için buralarda olanlara başlığı açan arkadaş gibi tanık oldum. büyükçekmece, beylikdüzü gibi semtlerde de aynı şikayetler mevcut. haddimizi bilecektik, bunları konuşur hale geldik, getirildik.

+yeşilköy- nargileleriyle insanlara rahatsızlık veriyorlarmış, taciz boyutuna varan şeylerden bahsediyor bir çaylak arkadaşımız.” (5 Haziran 2019 – nickmikalmisya)

• ‘ne yapsınlar savaştan geldiler diye yas mı tutsunlar, hiç mi eğlenmesinler’ciler gelmeden şunları yazmış olayım;

öncelikle caddebostan sahili iki yıldan fazladir bu istilanın altında. kontrolsüz ve plansız bir mülteci politikası var ve bu rahatsız edici. kültürel, yaşamsal anlamda da çok fazla ortak noktanızın bulunmadığı, genel olarak entegrasyona da karşı çıkan 5 milyon insanın rastgele şehirlere dağılmasına izin verirseniz sokaklar, caddeler, sahiller kalabalıklaşmaktan öte istilaya uğrar. adli vakalar artar. sahilde 25 tane davar gibi sağlıklı suriyeli adamın yanyana dizilip nargile tüttürmesi insanları rahatsız eder, bu ırkçılık değil, olamaz.


yapılması gereken ise; idlib dışında savaşın büyük oranda bittiği gerçekliğini göz ardı etmeden kademeli olarak bu insanlar ülkelerine geri gönderilmeli. (5 Haziran 2019 – saintly)

Twitter’dan tepkiler:

Sinan Oğan: Türkiye’de asker sayısı 382 bin, eli silah tutan Suriyeli sayısı 1 milyon


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.