Astroloji: Güneş – Sirius kavuşumu burç yorumları

Astroloji: Güneş – Sirius kavuşumu burç yorumları… Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burcunu neler bekliyor?

Astroloji: Güneş Sirius kavuşumu burç yorumları
Astroloji: Güneş – Sirius kavuşumu burç yorumları

Güneş Sirius kavuşumu

Bugün yani 6 Temmuz günleri oldukça önem ve özel bir gün. Çünkü bilgiye göre bugün tüm canlıların bir senelik kaderlerinin yazılacağı zamandır. Bunun nedeni ise 14 derece Yengeç burcunda Güneş ve Sirius yıldızının yan yana gelecek olmasıdır. Her sene Güneş ve Sirius yıldızının yan yana gelmesi “kaderin yazıldığı” gün olarak bilinir.

Sirius yıldızı bir çok medeniyette, ezoterik ve okült bilgiler içinde en önemli yıldızlardan biridir. Kuran-ı Kerim’de adı Necm Suresinde Şi’ra yıldızı olarak geçer. Üzerine birçok mitolojik hikayenin yazılmasının yanı sıra, eski mısır medeniyetinin en çok değer verdiği, özellikle gözlemleyip takip ettikleri yıldızdır. Sirius yıldızının ilk gözlenmesi ortalama 2000 yıl önce eski Roma İmparatorluğu dönemine denk gelir.


“Köpek Günleri”

Sirius’un ilk gözlemlendiği dönem aşırı sıcakların olmasından kaynaklı “Köpek Günleri” adlandırılırlar ve bu günümüze kadar gelmiştir. “Köpek terleten sıcakları” deyimiyle veya Amerikalıların “Dog Day Afternoon” deyimi yine buradan gelmektedir. Yine Romalılar bu dönemde buğdayları hasta olmasın, ekinlerin bereketi artsın diye “Köpek” kurban ederlerdi. Sirius yıldızı aşırı sıcaklar ve yangınlarla ve Mısır Medeniyeti etkisi ile de sel ve su taşkınlarına işaret etmektedir.

Yine Çinlilerin köpekleri katlettikleri festival yine bu yıldız ile ilişkilidir. Zira Çinliler bu yıldızdan nefret ederler. Peki öncelikle bu “Köpek” adlandırılması nereden gelmektedir? Gökyüzünde Yengeç burcu Canis Major (Büyük Köpek) takım yıldızı ve Canis Minor (Küçük Köpek) takım yıldızlarından oluşur ve semboliğinde ki bu “Köpek” ismi takım yıldızlarının isimlerinden gelmektedir. Sirius yıldızı 14 derece Yengeç burcunda yer almaktadır ve Güneş’in her sene 14 derece Yengeç burcuna gelip en sıcak günleri (Soltis) başlatması ile birlikte aslında yaz tam anlamıyla başlamış olur.

Sirius sadece Kuran-ı Kerim‘de adı geçen bir yıldız olmasından dolayı kutsal değil, Eski Mısır medeniyetinin Keops-Kefren-Mikerinos piramitlerini bile bu yıldızı gözlemleyebilecek şekilde inşa edilmesinden dolayı da ayrıca kutsal bir yıldızdır. Tabii bunun yanı sıra Mısır’daki bir çok piramidin içinde bu yıldızın sembolüne rastlanır sıkça. 5 köşeli yıldız ve yarım daire iç içe.

Eski Mısır‘da bu yıldızın önemi aslında her sene Güneş/Sirius’un yan yana gelmesi ile birlikte Nil Nehri’nin taştığını fark etmişlerdir. Veya Sirius yıldızının puslu gözlemlendiği senelerde ise veba gibi salgın hastalıklarının ortaya çıktına şahit olmuşlar. Hatta Mısırlılar takvimlerinin Sirius’un doğuşuna göre düzenlemişlerdir.

Eski Yunanlılar, Sirius’un bu kaybolduğu dönemden sonra tekrar gökyüzünde belirmesinin sıcak ve kurak yazı haber verdiğine inanırlar ve ayrıca bunun canlılar üzerinde bitkileri solduran, erkekleri güçsüzleştiren, kadınları tahrik eden birtakım etkileri olduğunu sanarak kaygılanırlardı.

Sirius parlaklık bakımından da gökyüzünün en parlak yıldızıdır. Sirius’un Hint mitolojisindeki hikayesine baktığımızda ise “Cennetin Kapısı” ve bu kapıya ulaşmaya çalışan farklı yeteneklere sahip 4 kardeş karşımıza çıkar. Bu 4 kardeşten sadece yanında evcil köpeğini taşıyan Cennetin Kapısına ulaşabilmiştir.

Bugün Güneş ve Sirius’un birlikteliği ile hepimiz için yeni bir senelik kaderler yazılacak. Umarım hepinizin kaderinin parladığı güzel bir dönem geçirirsiniz.

Astroloji: Güneş – Sirius kavuşumu burç yorumları

Koç burcu mayıs ayı

Koç burç yorumu

Çok verimli olabilirsiniz. Cesaretle aldığınız kararları, disiplinle uygulayabilir, yurt dışı ya da eğitimlerle ilgili konuları başlatabilirsiniz. Çocuklarınızın eğitim hayatında da heyecanlı başlangıçlar söz konusu olabilir. Yurt dışına yatırım yapmak, yabancılarla görüşmek ve kararlar almak söz konusu. Yeni fikir ve ilhama açıksınız. Ani seyahat gündeme gelebilir.

Boğa burcu Nisan aylık burç yorumları

Boğa burç yorumu

Kendinizi oldukça çalışkan ve üretken hissedebilirsiniz. Toprak alım satımı ile ilgilenmek için harika. Diğer yandan iş hayatınızda çaba harcadığınız alanlarda somut geri dönüşler almaya başlarsınız. Cesaret ve dayanıklılık gerektiren ilerde başarı şansınız oldukça yüksek. Aşırı inatçı davranmaktan kaçınıp öfkenizi kontrol ederseniz, zafer sizin.


İkizler burcu mayıs ayı

İkizler burç yorumu

Ev konularında karınca misali çalışkan olabilirsiniz. İş ve ev arasındaki trafiği ciddiyetle organize eder, aynı anda birden çok işi bir arada halledebilirsiniz. Yeni iş projeleri geliştirmek ya da gayrimenkul konularıyla ilgilenmek için zaman ayırın. Zira son vagonuna cesaretle atladığınız ekspres tren sizi arzuladığınız her hedefe hızlıca götürür.

İkizler burcu Nisan aylık burç yorumları

Yengeç burç yorumu

Oradan oraya koşturup pek çok işi aynı anda çözmeniz mümkün. Kardeşinizle bir program yapabilir, uzun zamandır konuşmaya fırsat bulamadığınız sohbeti gerçekleştirirsiniz. Çay saati için masanızı kusursuz yiyeceklerle donatıp keyfini sürebilirsiniz. Bu güzel atmosfere komşularınız da dahil olabilir.

Aslan burcu Nisan aylık burç yorumları

Aslan burç yorumu

Oldukça aktif ve hareketli olacaksınız. Pek çok görüşme yapıp çoğundan olumlu sonuçlar elde edersiniz. Cesaret ve dayanıklılık gerektiren işlerde başarı şansınız oldukça yüksek. Yeter ki aşırı gurur ve kibrin kurbanı olmayın. Kalbinizi her zaman sevgiyle doldurun. Başladığınız engelli koşuyu yarım bırakmadan finale taşırsınız.

başak günlük haftalık aylık astroloji

Başak burç yorumu

Burcunuzda seyahat eden Ay, isteklerinizi karşınızdakilere daha kolay aktarmanıza yardım edecek. Analitik zekanızla ve pratik çözümlerle, iş hayatınızı kolaylaştıracak kişilerle fikirlerinizi paylaşıp, mutlu olursunuz. Faydalı olmak ve çabalarınızın karşılığını görmek sizi mutlu eder. Diğer yandan arka plandan güçlü bir otorite figürünün desteğini arkanıza alabilirsiniz.

terazi günlük haftalık aylık astroloji merkür retro burç yorumları

Terazi burç yorumu

Arka plana ittiğiniz işlerinizle ilgilenebilirsiniz. Diğer yandan kolektife adayacağınız projelerinizi hareketlendirecek. Topluluklar önünde faydalı bir konuyu dile getirmenize olanak tanıyacak. İş hayatınızdaki kararlarda sağduyuyla hareket etmeniz size yeni kapılar açabilir. Güvenlik konularıyla ilgili devletle işlerinizi halledebilirsiniz.

akrep burcu yorumu merkür retro burç yorumları

Akrep burç yorumu

Arkadaşlarınıza biraz vakit ayırmanız gerekiyor. Onlara yardım etmek, fikir vermek, ortak çalışmalarda beraber ilerlemek öne çıkabilir. Dernek ve örgütlerin toplantıları ya da organizasyonlarında aktif görev alabilirsiniz. Gündelik çalışma düzeniniz ya da kullandığınız ofis aniden değişebilir. Aynı anda iki farklı ofisi kullanabilirsiniz.

yay

Yay burç yorumu

Kariyerde pek çok işin detayını halledebilirsiniz. Asistanınız veya yardımcınız varsa ona aktaracağınız görevler eksiksiz yerine getirilir. Detayda boğulmadan büyük resme odaklanmak işleri daha kolay halletmenize yardımcı olacaktır. Sorumluluklarınızı devrettiğiniz sürece daha sağlıklı edinimler kazanırsınız.

oğlak

Oğlak burç yorumu

Ani bir seyahat kararı alabilirsiniz. Ya da uzaklardan gelen biriyle vakit geçirebilirsiniz. Medya ve basın çalışmaları, lansmanlar için verimli. Tutkuyla ele aldığınız konuyu azimle tamamlama isteği duyarsınız. Kariyer çalışmalarınızda somut sonuçlar elde edeceksiniz. İnsanlara karşı duyarlılığınızı kaybetmeden, ilişkilerinizi koruyun.

kova merkür retro dolunay burçlar

Kova burç yorumu

Ortak paylaşım konuları gündeme gelebilir. Krediler, ödemeler, alacaklar masaya yatırılması gereken temalar arasında yer almakta. Müşterilerinizde artış görerek somut çabalarınızla takdir edilirsiniz. Diğer yandan arkadaşlarınızla yurt dışı bağlantılı bir proje için ortaklık yapabilirsiniz.

balık merkür retro dolunay burçlar mayıs ayı

Balık burç yorumu

İkili ilişkilerinizde hızlı kararlar almanız olası. Partnerinizle birbirinize nasıl faydalı olabileceğinizi irdelersiniz. İş toplantılarınızda önemli kararlar alırsınız. Diğer yandan terfi etmek ya da başka bir iş alanına geçmek için planlar yaparsınız. Bu konuda önünüze çıkan fırsatları değerlendirin.


Dinçer Güner | Detaylı yorumlar: sorumgeldi. comSözcü Astroloji

Astroloji: Aylık ve haftalık burç yorumlarınız


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.