Bahçeli: Parlamenter sisteme dönelim diyenler FETÖ’cüdür

Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’ni eleştirenlere, parlamenter sistemi isteyenlere; “FETÖ ile irtibat ve iltisakları vardır” dedi. Amerikan tipi başkanlık sistemini öneren Kılıçdaroğlu’na ise “kurnazlıktır, kumpastır, tuzaktır” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kastamonu’da yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni savundu. Bahçeli, “Eski sisteme (parlamenter sisteme) dönelim diyenlerin FETÖ ile irtibatları ve iltisakları vardır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde revizyon tartışmaları sürerken MHP lideri Bahçeli’den sistemi savunan bir açıklama daha geldi. Bahçeli, eski sisteme dönelim önerilerine ilişkin olarak FETÖ suçlaması çıkışında bulundu.


Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden geriye dönüş taleplerinin FETÖ’yle irtibatları olduğunu belirtti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle tebrik ve teşekkür ziyaretinde bulunmak üzere Kastamonu’ya geldi. Bahçeli, daha sonra belediye önünde toplanan kalabalığa seslendi.

Devlet Bahçeli, FETÖ’nün 15 Temmuz’da Türkiye’yi yıkmak için silaha davrandığını, Türk Silahlı Kuvvetleri içine yuvalanan terörist bir kadronun millete ve devlete silah doğrulttuğunu kaydetti. 15 Temmuz darbe girişiminde 251 kişinin şehit, 2 bin 194 kişinin ise yaralandığını kaydeden Bahçeli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü andığını söyledi.

Bahçeli’den Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’ni eleştirenlere: FETÖ ile irtibat ve iltisakları vardır

devlet Bahçeli Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi eleştirenlere parlamenter sisteme dönelim diyenlere FETÖ ile irtibat ve iltisakları vardır

— Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, milli güvenlik ve beka sorunlarına yegâne çözüm ve çaredir. ‘Eski sisteme dönelim’ diyenlerin FETÖ’yle irtibat ve iltisakları vardır. Eski sistemden medet umanların PKK’ya diyet borçları bulunmaktadır. Bunlar icazetlidir, ikiyüzlüdür, kalpleri mühürlüdür, siyasetleri rehinlidir, zihniyetleri haciz altındadır.

“Türkiye FETÖ’den kurtulmalıdır”

FETÖ ile mücadeleye değinen Bahçeli, şöyle devam etti:


— Şunu bir defa kararlılıkla söylemek isterim ki, FETÖ’yle mücadele sonuna kadar sürdürülmelidir. Bu konuda tavsama olamaz, ihmal olamaz, hoşgörü olamaz. Hatırlı ve arkası olan FETÖ’cülerin korunması veya kollanması diye bir şey söz konusu edilemez. Elbette mücadele hukuk ve adalet kümesinde yapılmalıdır. Objektif kriterler, sağlam veriler, sağlıklı dayanaklar ve hukuki sınırlar çerçevesinde FETÖ’cülüğü tespit edilen kim varsa, haklarında gereken adli işlemler yapılmalıdır. 15 Temmuz’da bize acımadılar, biz de onlara adalet içinde acımamalıyız. FETÖ’nün kripto damarı, geride kalan kalıntıları nereye kadar uzanıyorsa, uzansın kesilip atılmalıdır. Türkiye FETÖ musibetinden kurtulmalıdır.

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: Kurnazlıktır, kumpastır, tuzaktır

— CHP Genel Başkanı’nın bir yanda Amerika tipi başkanlık sistemini önerip, diğer yanda parlamenter sisteme vurgu yapması kurnazlıktır, kumpastır, tuzaktır. Eski sistem, darbelere kucak açmadı mı? Eski sistem, ekonomik krizlere, sert kutuplaşmalara, derin çatışmalara, vahim anlaşmazlıklara kapı aralamadı mı? Hangi dönem huzur yüzü gördük?

— Ne zaman rahat ve istikrara kavuştuk? Koalisyon tartışmaları ülkemizin gelecek ümitlerini tahrip etmedi mi? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden rahatsız olanlar vesayet özlemi çeken odaklardır.

— Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni karalamaya tevessül edenler gerilim dilinden, kavga üslubundan, cepheleşme siyasetinden nemalanan ve yararlanan art niyetli oluşumlardır. Yeni bir 15 Temmuz’un olmaması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi güçlendirilerek, derinleştirilerek, ilke ve esaslarıyla kurumsallaştırılarak yaşatılmalıdır.”

15 Temmuz mesajı

Bahçeli, 15 Temmuz darbe girişimindeki amacın Türkiye’yi içten yıkmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

— Amaç iç savaş çıkartmak, ülkeyi bölmek ve paylaşmaktı. Gölbaşı’nda 51 özel hareket polisimizi şehit ettiler. TBMM’ye alçakça, şerefsizce saldırdılar. Emniyet ve istihbarat binaları, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, köprüler, en işlek cadde ve bulvarlar, stratejik noktalar bombalanmış, ateş altına alınmıştı. 15 Temmuz’da Türk, Türkiye ve İslam düşmanları kuyruğa girmişler, kudurmuş gibi üzerimize gelmişlerdi. Türk milletini canevinden vurmak isteyen barbarlar hiçbir vicdan ve inancın kabul etmeyeceği ölçüde hunhar yöntemlere başvurmuşlardı.


— FETÖ, haçlıların nam ve hesabına girerek, emperyalizmin planlarına bağlılık göstererek Türkiye’nin varlığına kastetmeye azmetmiş, milletimizin uçaklarıyla, helikopterleriyle, tanklarıyla, diğer ağır silahlarla saldırıya geçmişti. Ancak yanlış hesap, kahraman Türk milletinden döndü. Türk milleti yediden yetmişe ayağa kalktı, FETÖ’cü teröristleri, arkalarında duran efendilerini, analarından doğduklarına pişman etti.

İstiklal Caddesi’nin adı Mursi Caddesi olarak değiştirildi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.