1 litre benzinden 300 litre gaz üretebilen ısı regülatörü: Türk usta geliştirdi!

Deniz Geldeç isimli sanayi ustası tarafından geliştirilen ısı regülatörü, benzini gaza çevirerek yüzde 55 oranında yakıt sağlamayı başardı. Geldeç’in ifadelerine göre icat ettiği bu ısı regülatörü, 1 litre benzinden 300 litre gaz enerjisi üretebiliyor; 90 km gidebilen bir otomobilin, 200 km yol alabilmesine imkan sağlıyor.

53 yaşındaki oto tamircisi Deniz Geldeç, 1 litre benzinden 300 litre gaz enerjisi üretebilen bir ısı regülatörü geliştirdiğini açıkladı. 20 yıldan uzun bir süredir motorlarla ilgili çalıştığını söyleyen Geldeç, geliştirdiği regülatörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Otomobil, sanayi, ekmek fırınlarının tamiri gibi motorlarla ilgili pek çok alanda çalıştığını söyleyen Geldeç, çalışma hayatı boyunca yakıttan tasarruf etmenin yollarını aradığını belirtti. Son 6-7 yılını tamamen Ar-Ge çalışmalarına adadığını ifade eden Geldeç, projesinin sahipsiz kalmamasını istiyor.


Geliştirdiği ısı regülatörünün çalışma prensipleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Geldeç, bu sistemin başlangıç noktasının benzin deposu olduğunu söyledi. Benzin deposuna bir cihaz yerleştirildiğini belirten Geldeç, bu cihazın benzine elektromanyetik dalgalar gönderdiğini ve bu sayede benzinin gaza çevrildiğini söyledi.

1 litre benzinden 300 litre gaz üretebilen Türk usta ısı regülatörü icat deniz geldeç

Bu dönüşüm sırasında benzinin sahip olduğu ağır metallerin ayrıştırıldığını söyleyen Geldeç, bu yöntemi kullanarak 1 litre benzinden 300 litre gaz elde ettiğini ifade etti. Sistemi doğalgaz sayaçlarıyla test ettiklerini söyleyen Geldeç, geliştirdiği sistemin benzinin son damlasına kadar gaza çevirdiğini söyledi.

Isı regülatörünün enerji gerektiren tüm alanlarda kullanılabileceğini söyleyen Geldeç, bu sistemin Türkiye’nin dışa olan bağımlılığı için fazlasıyla önemli olduğunu, bu yöntemin kullanıldığı takdirde hem ülkemize hem de vatandaşlara fayda sağlayacağını söyledi.


Geliştirdiği sistemin mevcut sistemlere oranla yüzde 55 yakıt tasarrufu sağladığını söyleyen Geldeç, projesini korumak için patentini aldığını ve bu sisteme sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Seri üretime geçmek için maddi imkanlarının olmadığını belirten Geldeç, devlet yetkililerinden kendisine yardımcı olmalarını istiyor. (Kaynak: İHA)

Borofen: Bor madeniyle üretilen süper teknolojik madde


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.