Ana Sayfa Medya Davutoğlu ile program yapan gazetecilerin Sputnik’teki işine son verildi

Davutoğlu ile program yapan gazetecilerin Sputnik’teki işine son verildi

Ahmet Davutoğlu ile program yapan gazeteciler Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz’ın Sputnik Türkiye / RS FM’deki işine son verildi. Sabah programları yapan Zafer Arapkirli de Sputnik ile yolları ayırdıklarını açıkladı.

Ahmet Davutoğlu ile program yapan gazeteciler Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz Sputnik Türkiye / RS FM deki işine son verildi. Sabah programları yapan Zafer Arapkirli de Sputnik ile yolları ayırdıklarını açıkladı

“Bidebunuizle” adlı Youtube kanalından yayınlanan üç saatlik mülakatın ardından Radyo Sputnik’te (RS FM) haftaiçi hergün 17.30 – 19.00 arasında yayınlanan Yavuz Oğhan’dan “Bidebunudinle” programı ve Oğhan’la birlikte Akif Beki ile İsmail Saymaz’ın haftada iki gün yayınlanan “Söylemesi Bizden” programları yayından kaldırıldı.

Rusya’nın resmi haber ajansı Sputnik’e bağlı Radyo Sputnik’teki programının sonlandırıldığını “Türkiye’de hiç bir iyi iş cezasız kalmaz” diyerek Twitter hesabından duyuran Oğhan’ın paylaşımı şöyle:

Türkiye’de hiç bir iyi iş cezasız kalmaz, dün Davutoğlu ile mülakat yaptık bugün programlarımız bitti, üstelik yayını kendi YouTube kanalımızdan yaptığımız halde, #bidebunudinle ile @makifbeki ve @ismailsaymaz’la yaptığımız #söylemesibizden artık RS FM’de değil

Programın editörleri de işten çıkarıldı

Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz’ın yanı sıra Yavuz Oğhan’ın “Bidebunudinle” adlı programında çalışan editörler Duygu Öztürk ve Cem Dişbudak’ın da görevine son verildi.


İsmail Saymaz ve Akif Beki’den ‘SETA Raporu’ vurgusu

Konuyla ilgili olarak Akif Beki de Twitter hesabından Oğhan’ın tweetini paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

Akif Beki’nin yanı sıra İsmail Saymaz da Twitter’dan yaptığı paylaşımda, SETA raporuna değindi. Saymaz, “SETA raporunun “gereği” yapıldı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile söyleşi yaptığımız için RS FM, Yavuz Oğhan ve Akif Beki ile birlikte hazırladığımız ‘Söylemesi Bizden’ programını sonlandırdı” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu: Üzüntü duydum, her kapıyı kapatsalar da biz açacağız

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, gazetecilerin işine son verilmesinden üzüntü duyduğunu belirtti. Davutoğlu, “Dün benimle mülakat gerçekleştiren üç basın mensubu, @yavuzoghan @makifbeki ve @ismailsaymaz ‘ın programlarına son verilmesinden büyük üzüntü duydum. Kendileri sadece gazetecilik yaptılar. Bu kararın hiç bir izahı yok. Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız.” dedi.

Zafer Arapkirli de veda etti

Usta gazeteci Zafer Arapkirli de Twitter hesabından yaptığı açıklama ile RS FM ile yollarının ayrıldığını duyurdu.

Zafer Arapkirli daha önce yaptığı açıklamada, “RS FM’in bugün gelmiş olduğu prestijli konumda en büyük katkılardan birine sahip olan sevgili meslektaşım Yavuz Oğhan’ın iki programının da kaldırıldığını üzüntüyle öğrendim. Özgür, yani gerçek gazeteciliğin önemli bir kaybının ilanıdır” açıklamasında bulunmuştu.


Zafer Arapkirli de Sputnik ile yollarını ayırdığını duyurdu:

Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda Mahir Boztepe’nin oturduğu Sputnik Türkiye ve Radyo Sputnik (RS FM), Yavuz Oğhan’ın programlarıyla sık sık ödül alıyordu. Oğhan, RS FM’de 4 yıldır Bidebunudinle programını yapıyordu. Ses getiren yayınlara imza atan Oğhan, yaptığı programlarla, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Ödülü, Türkiye Eczacılar Birliği En İyi Radyo Programı Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği En İyi Radyo Programı Ödülü ve Mimarlar Odası En İyi Radyo Programı Ödülü’ne layık görülmüştü.

Davutoğlu: Erdoğan benden düşük profilli bir başbakan olmamı istedi

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.