Game of Thrones dizisinin 8. sezonu nasıl izlenir?

Game of Thrones 8. sezonu ile seyirci karşısına çıktı. 7 sezonda izlenme rekorları kıran dizi bu yıl da yeni sezonunun ilk bölümü ile HBO kanal izleyicilerini ekran başına kilitledi. Taht Oyunları adı verilen dizinin konusunun ne olduğunu bilmeyenler için biraz diziden söz edelim. Dizide toplam 7 adet krallık bulunmaktadır. Bu krallıklardan ilki olan ejderhalar uzun yıllar önce yok olmuştur.

Game of Thrones dizisinin 8. sezonu nasıl izlenir?

Dizi çok farklı bir bölgede geçiyor. Yaz ve kış mevsimleri etkilerini ciddi manada yaşatıyor. Krallık merkezi ile Demir taht olarak biliniyor. Standart krallık sisteminde olduğu gibi krala bağlılık yemini etmiş bir güruh halk var. Özellikle Starklar diğer halklara göre daha sert mizaçları ile biliniyor. Aslında bu halklar mutluluk içinde yaşamaktaydı. Ancak ne zaman ki yok olan ejderha ırkı fosillerinden yeniden canlandırıldı, asıl savaşlar o zaman başladı. Özellikle başlayan fetihler ve çatışmalar ile kabile sayısı artış gösterdi.

Mükemmel kurgu ve muhteşem bir oyunculuk ile diğer ülkelerdeki insanları ekran başına kilitleyen Game Of Thrones ülkemizde de çok sevildi. Hatta Cersei’ye tepkili, Khaleesi’yi çok seven taraftarlar da oluştu. Her geçen gün bu kitle artış göstermektedir. D.B. Weiss ve David Benioff ortaklığında var olan dizi Amerika Birleşik Devletleri’nde ünlü bir TV kanalı olan HBO’da seyirci karşısına çıkmaktadır.

HBO kanalı üzerinden 8. sezon final bölümünü 20 milyona yakın Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı izlemiştir. Dizi toplamda 150 ülkede seyirci karşısına çıkıyor. 6. final bölümü ile izlenme rekorları kıran dizinin bazı ülkelerden net veri toplanmadığından dolayı dünya genelince izlenme sayısı belirlenememiştir.

Dizinin Türkiye’de yayın hakları Digiturk’te bulunmaktadır. Digiturk üzerinden dizinin bölümlerini kaçırmadan izleyebilirsiniz. Hatta izleyemediğiniz bölümleri kaydederek sonradan da izleme fırsatı yakalayabilirsiniz. Diziyi izleyebilmek için belirli bir ücret karşılığında Digiturk üyesi olmanız gerekmektedir. Peki Digiturk üyesi olmayanlar için farklı legal bir izleme yöntemi var? Sizler için araştırdık.

VPN yardımı ile HBO kanalına bağlanarak Game Of Thrones dizisini izlemeniz mümkündür. VPN sanal özel ağ olarak adlandırılmaktadır. Bilindiği gibi her bilgisayarın bir IP adresi bulunmaktadır. Fakat bazen verilerin akışını güvenli kılmak için IP adresi değişikliğine gidilmesi gerekir. Güvenlik açısından oldukça faydalı olan VPN ülkemizde kısıt ya da yasak bulunan sitelere girişte de kullanılabilmektedir. Bu yönü ile Game Of Thrones izlerken bizlere faydası olacaktır. Farklı bir ülkeye bağlantı sağlamaya çalıştığınız için de PİNG sorunu olabilir.

Ancak güvenli ve hızlı bir VPN bulursanız PİNG sorunu ile karşılaşmazsınız. VPN mantığı şu şekilde işler; bulmuş olduğunuz VPN programları size farklı bir IP adresi atar ve farklı bir ülkedeymişsiniz gibi görünmenizi sağlar. Yani aslında internete bağlanmış olduğunuz tablet, cep telefonu ya da bilgisayarı sunucu dediğimiz farklı bir ülkedeki bilgisayara bağlar. Bağlanmış olduğunuz sunucu örneğin Amerika Birleşik Devletleri’nde ise siz de bu ülkedeymişsiniz gibi görünürsünüz.

Game of Thrones dizisinin 8. sezonu nasıl izlenir?

Game Of Thrones izlemek için VPN değişikliği yapmak isteyenler aşağıdaki adımları takip etmelidir;

  1. Öncelikle bir VPN programı indirin. Bu programlar ilk etapta ücretsizdir. Belirli bir kullanım süresi vardır. Bu süre sonunda belirli bir ücret ödemeniz gerekir.
  2. Programı indirmenizin ardından bilgisayarınız ya da cep telefonunuz yurt dışında bulunan farklı sunucuya bağlanıyor.
  3. HBO kanalına giriş yaparak 8. sezonun dilediğiniz bölümünü izleyebilirsiniz.

Geçmiş yıllarda ülkemizde erişime kapatılan sitelere de yine bu şekilde giriş sağlandı. En sevilen yanı ise güvenli olması ve sanal ağların bilgisayarınız gerçekten fiziksel olarak farklı bir ülkede gibi görünmesine olanak tanımasıdır. Burada GOT izlemek için belirli birkaç VPN seçeneği mevcut. Bu yöntemi kullanarak Digiturk üyesi olmayanlar istedikleri kanala bağlanabilirler. Farklı bir ülkede yaşasanız da, seyahat de etseniz bu yöntemi kullanarak diziyi kaçırmamış olursunuz.

Bu çok sevilen diziyi kaçırmamak için Digiturk üyesi olabileceğiniz gibi VPN programlarını yüklemek de mantıklı bir tercihtir. Çünkü mobil cihazınızdan, tablet ya da bilgisayarınızdan ortam fark etmeksizin diziyi izleyebilirsiniz. Biliyoruz ki bu izleme tek seferle kalmayacak. Çünkü Game Of Thrones müptelaları tüm sezonların bütün bölümlerini ezbere biliyor. Defalarca izleseniz de hep yeni detaylar bulabileceğiniz bu harika kurgu size heyecan, macera ve aksiyon vaat ediyor.

Türkiye’de veya dünyanın herhangi bir yerinde legal olmayan yöntemlerle GOT dizisini izlemenizi kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Bu tür siteler bilgisayar korsanlarının mesken tuttuğu yerlerdir ve kişisel bilgilerinizi ele geçirip sizi büyük zararlara uğratabilirler. O yüzden legal olmayan ve güvenmediğiniz hiçbir yerden bu diziyi izlemeye çalışmamanız oldukça önemlidir.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.