İBB’nin yaptığı bina seçimden 3 gün önce Diyanet Vakfı’na devredilmiş

İBB tarafından 2016 yılında 11,5 milyon liraya yapılan Bahçelievler’deki binanın, Ekrem İmamoğlu göreve gelmeden 3 gün önce Diyanet Vakfı’na devredildiği ortaya çıktı.

İBB nin yaptığı bina seçimden 3 gün önce Diyanet Vakfı na devredilmiş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Ağustos 2016 tarihinde ihalesini yaparak inşa ettirdiği Bahçelievler’deki binanın Diyanet Vakfı’na devredildiği ortaya çıktı.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre; İBB tarafından Bahçelievler Kocasinan Gençlik Merkezi olarak duyurulan bina kız öğrenci yurdu olarak kullanılmaya başlandı. İBB’ye ait bina 22 yılığına ücretsiz olarak Diyanet Vakfına verildi.


İBB’nin açtığı ihaleyi AKP’li belediyelerin çok sayıda inşaat işini üstlenen Teknik Yapı kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde “İstanbul Kız Yurdu” olarak kullanılmaya başlanan binanın tanıtımı “toplam 180 kişi kapasiteli 62 odalı öğrenci yurdu, 70 kişilik konferans salonu, çalışma odaları ve yemekhane bulunuyor” diyerek yapıldı.

Açılışını Erdoğan yapmıştı

İBB’nin ihale bedeli 11 milyon TL olan ve Diyanet Vakfı’na devrettiği binanın açılışı, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçiminden üç gün önce yapıldı. Yurdu 20 Haziran’da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açtı.

Amacı dışında kullanıldı


Binanın Diyanet Vakfı’na verilmesini BirGün’e değerlendiren CHP’li İBB Meclis Üyesi Seyit Ali Aydoğmuş, “Teknik Yapı tarafından yapılan ve yaklaşık 12 milyon TL harcanan binanın Diyanet Vakfı tarafından kullanılmasını doğru bulmuyoruz. Diyanet Vakfı tarafından binanın karşılıksız olarak kullanılmasını da doğru bulmuyoruz. Burası gençlik merkezi olarak inşa edildi ve o amaçla kullanılmalı. Söz konusu bina eğer yurt olacak KYK tarafından işletilerek KYK Yurdu olarak kullanılmalıydı” dedi.

Erdoğan’ın önündeki 2 seçenek: Sistemde reform veya baskın seçim


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.