Okul müdürü, Beykoz Anadolu Lisesi’ni kiraya vermiş!

Beykoz Anadolu Lisesi’nin zemin katı, Okul Müdürü tarafından bir tekstil atölyesine kiraya verilmiş. Ancak bu sadece skandal dizisi olayların başlangıcı…

Okul müdürü, Beykoz Anadolu Lisesi ni kiraya vermiş!

İstanbul’un Beykoz ilçesi Çavuşbaşı mevkiinde bulunan Beykoz Anadolu Lisesi‘nin 2004 yılında dönemin müdürü Osman Bey tarafından kiraya verildiği ortaya çıktı.

8,5 ay okulun bodrum katında faaliyet gösterip okuldan ayrılan tekstil atölyesi ile yaşanan mahkeme sürecinin ardından kiracı firma, bugün İcra Dairesi çalışanları ile 600 öğrencili Beykoz Anadolu Lisesi’ne gelerek icra başlattı. Okulda öğrenim gören Yaz Okulu öğrencileri bahçenin dışına çıkarıldı.


AKP’nin bürokratı hiçbir şey yokmuş gibi hala görevde!

Yaşananlar hakkında “Tam Aziz Nesinlik bir hikaye daha” diyen CHP’li eski milletvekili Barış Yarkadaş, okulun bodrum katını tekstil atölyesine 5 yıllığına kiralayan Osman Bey’in, şu anda bir İmam Hatip lisesinde müdürlük yaptığını söyledi.

Adım adım neler yaşanmış?

Yarkadaş, Beykoz Anadolu Lisesi’nin AKP’li bürokratlar tarafından ticarethane gibi kullanılmasını şöyle anlattı;

1- Tam Aziz Nesinlik bir hikaye daha… Beykoz Çavuşbaşı’nda bulunan Anadolu Lisesi’nin zemin ve bodrum katı, 2004 yılında Okul Müdürü Osman Bey tarafından, bir tekstil atölyesine 5 yıllığına kiralanır. Şirket, okulun iki katında 8.5 ay faaliyet yürütür ve üretim yapar.

2- Ancak 8.5 ay sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kiracı firmaya ve okula bir ihtarname yollayarak ilgili alanların “okul birleştirmesi yapılacağı” gerekçesiyle boşaltılmasını ister. Konu yargıya taşınır. Yerel mahkeme, tekstil firmasına kiralanan alanı boşalttırır.


3- Kiracı firma Butik Konfeksiyon bunun üzerine temyize gider. Üst mahkeme, kiracıyı haklı bulur ve kiracının 8.5 milyon TL zarara uğradığını tespit eder. Okulun alt katını kiralayan Butik Konfeksiyon, hem zararın temini hem de eski yerine taşınmak için Milli Eğitim Bak. başvurur.

4- MEB, “Biz böyle bir parayı ödeyemeyiz, sorununuzu okul yönetimiyle çözün” deyince, firmanın sahibi tekrar mahkemeye giderek işlemleri başlatır. Ve az önce… Kiracı firma, saat 13.00’te İcra Dairesi çalışanları ile 600 öğrencili Beykoz Anadolu Lisesi’ne gelerek icra başlattı.

5- Okulda öğrenim gören Yaz Okulu öğrencileri de bahçenin dışına çıkarıldı. İcra Dairesi, tespitlerin ardından alt katların boşaltılmasına ilişkin kararı okul yönetimine tebliğ etti. Okul yönetimi bunu hemen yapmalarının mümkün olmadığını söyleyerek kiracı firmadan süre istedi.

6- Araya giren kişiler sayesinde, kiracı firma, okulun alt katının eski haline getirilmesi ve kendilerine teslim edilmesi için 6 gün süre tanıdı. Firma, iş kaybı olduğu gerekçesiyle günlük 6 bin TL de zarar temini talep etti. Okul yönetimi bu talebi de kabul etmek zorunda kaldı.


7- Saat 13.45 itibariyle, icra işlemi bitti. Okul yönetimi okulun alt katını tekstil atölyesine çevirmek için çalışmalara başladı. Okulu kiraya veren Osman Bey, şu an bir İmam Hatip’te müdür… Okulları ticarethane gibi gören AKP’nin bürokratı olarak hiçbir şey yokmuş gibi görevde.

Tek kişiye dayalı yönetsel rejimler sağlıklı ve güvenli değildir!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.