PlayStation 5 (PS5) ön satış fiyatı ve özellikleri neler?

PlayStation 5 – PS5 ön satış fiyatı belli oldu! MediaMarkt’ın İsviçre sitesinde kazara paylaşılınca fiyatı ortaya çıktı! Merakla beklenen yeni oyun konsolu özellikleri neler olacak?

PlayStation 5 (PS5) ön satış fiyatı ve özellikleri neler?

Sony’nin üzerinde çalıştığı ve yakın zamanda kullanıcılara sunması beklenen yeni PlayStation modeli için oldukça önemli bir sızıntı yapıldı. Bu sızıntı, PlayStation modelini bekleyenleri hem sevindirdi hem de üzdü.

MediaMarkt’ın İsviçre web sitesinde yeni PlayStation 5 görüntülendi. Kazara paylaşılan satış sayfasında PlayStation 5, 9999 İsveç Kronu fiyat etiketine sahipti. Dolara çevirdiğimiz zaman yaklaşık 1050 dolar fiyat etiketi ile karşımıza çıkacak gibi duruyor.


PlayStation 5 modelinin NvidiaGeForce RTX 2070‘li bilgisayar performansı ile neredeyse eşit olması bekleniyor. Cihazın yine de fiyat etiketinin oldukça pahalı olmasından dolayı ilanın altına gelen yorumların ardından şirket, PS5 ile ilgili mevcut bilgilerin geçici olduğunu ve fiyat dahil olmak üzere piyasaya sürülmeden önce değiştirileceğini bildirdi.

PlayStation 4’ün 2013 yılının Kasım ayında tanıtıldığını düşünürsek, birçok oyunsever aslında PlayStation 5’in geleceğini zaten tahmin ediyordu. Gelişen teknoloji ve grafik motorları nedeniyle artık günümüzde oyunlar daha büyük donanım özelliklerine ihtiyaç duyuyor ve PlayStation 4 artık her zaman bu ihtiyacı karşılamıyor.

Bunun farkında olan Sony’nin CEO’su Kenichiro Yoshida, PS5 üzerinde çalıştıklarını ilk defa geçen yıl ekim ayında açıkladı.

Playstation 5 (PS5) teknik özellikleri

Sony, PS4’te bulunan yavaş HDD depolamanın yerine çok daha hızlı SSD depolaama birimleri kullanacak. Böylelikle oyunlar çok daha hızlı yüklenecek ve sistem çok daha hızlı bir şekilde çalışacak. Şirket ayrıca yeni nesil oyun konsolunun 120 Hz yenileme hızındaki 4K grafikleri de destekleyeceğini doğruladı. Ayrıca 8K çözünürlüğü de destekleyecek olan PS5, şimdiye kadarki en güçlü PlayStation olacak.

playstation 5 ps5 fiyatı özellikleri

PS5, serinin bir önceki konsollarıyla geri dönük uyumluluğa sahip olacak. Yani oyunseverler PS4’te oynadıkları oyunları PS5’te de oynayabilecek. AMD’nin Radeon donanımına dayanan bir grafik kartı ile gelecek PS5, işlemci olarak da yine  AMD’nin Ryzen çiplerine dayanan sekiz çekirdekli bir işlemciden gücünü alacak.

Son dönemlerin popüler özelliği ışın izlemeyi de destekleyecek PlayStation 5, sadece Sony’nin televizyonlarında ve hoparlörlerinde çalışan 3 boyutlu ses sistemine de sahip olacak.


Oyun yükleme süreleri tarih olabilir!

Oyuncuların en nefret ettiği durumlardan biri ise uzun süren oyun yükleme süreleri. Oyunlara ilk giriş yaptığınızda veya oyun esnasında farklı bir bölüme geçiş yaptığınızda uzun süren yükleme ekranları artık tarih olabilir. Yeni ortaya çıkan Sony’nin bir patenti, PS5’in oyun yükleme sürelerini tamamen ortadan kaldırabileceğini ileri sürüyor.

Oyunlardaki içeriği dinamik olarak yükleyen yeni yöntem sayesinde, oyuncunun yönü ve hareket alanı hesaplanarak oyundaki sınır ve bölgeler tespit ediliyor. Daha sonra ise yükleme sınırı geçildiğinde, oyun bu yükleme noktalarını otomatik olarak önbelleğe alarak oyuncuların karşılaştığı yükleme ekranlarını ortadan kaldırıyor.

Kısacası siz oyuna devam ederken bir sonraki yükleme ekranı otomatik olarak arkaplanda önbelleğe alınıyor ve böylelikle bekleme süreleri sıfıra iniyor.

Yeni nesil konsollarda kullanılacak bu özellik, özellikle açık dünya haritasına sahip oyunlarda kesintisiz bir deneyim sunacak. Ancak bu özelliğin PlayStation 5 ile karşımıza çıkıp çıkmayacağı henüz bilinmiyor.

Playstation 5 ne zaman çıkacak?

Playstation 5 ne zaman çıkacak?

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki tıpkı Xbox Scarlett’da olduğu gibi Sony PlayStation 5’in fiyatı hakkında doğrulanmış herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak Sony’ye yakınlığı ile bilinen Pelham Smithers, PlayStation 5’in fiyatının 400-500 dolar aralığında olacağını açıklanmıştı.

Özellikle Xbox ile büyük bir rekabete girmeye hazırlanan PS5, fiyatını da rakibine yakın tutmak zorunda çünkü yüksek fiyat Sony’nin yarışı kaybetmesine neden olabilir.


PlayStation 5’in tıpkı Xbox Scarlett gibi 2020 yılının ilk aylarında piyasaya çıkması bekleniyor. PS5 ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktığında sizlerle paylaşacağız. Bizi takip etmeye devam edin.

Uygun fiyata akıllı telefon nasıl alınır? Püf noktalar!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.