Dünyanın en az nüfuslu 10 ülkesi hangileri?

İstanbul’un nüfusu bile 15 milyonken dünya üzerinde nüfusu 100 bine yaklaşmayan birçok ülke mevcut. İşte dünyanın en az nüfuslu ülkeleri… Nauru, Montserrat, Saint Helena, Falkland, Niue, Tokelau, Vatikan, Pitcairn, Sealand.

Dünyanın en az nüfuslu 10 ülkesi hangileri? nauru
Nauru

Nauru

İlk sırada Nauru bulunmakta. Avustralya’nın kuzeydoğusunda bulunan bu ülkenin nüfusu ise 10 bin. Ne kadar huzurlu ve doğal ortamıyla dikkat çekse de Nauru’nun turistik bir yer olduğunu söyleyemeyiz. Ulaşım sıkıntısı bu konuda büyük bir etken.

Montserrat

Montserrat

İkinci sırada nüfusu 4000 ile 6000 arasında değişen Montserrat bulunmakta. Nüfusun değişmesinin nedeni ise çevrede bulunan volkanlar. Türkçede Sarp Dağ anlamına gelen Montserrat’ı 1492 yılında Kristof Kolomb keşfetmiş.


Saint Helena

Saint Helena dünyanın en az nüfuslu ülkeleri
Saint Helena

Sıradaki ülkemiz Saint Helena. Atlas Okyanusu’nun güneyinde bulunan bu volkanik tabanlı ada Birleşik Krallık’a bağlıdır. İlk kez 1502 yılında denizciler tarafından keşfedildiğinde Saint Helena’da hiçbir yaşam izine rastlanmamış.

En son 2008’de yapılan seçime göre nüfusu 4255’tir. Yüzyıllar boyunca denizciler için büyük önem taşıyan bu ada sürgün amacıyla da kullanılıyordu. Adaya sürgün edilen kişilerden en ünlüsü ise Napolyon’dur.

Falkland Adaları

Falkland Adaları dünyanın en az nüfuslu ülkeleri
Falkland Adaları

Güney Atlas Okyanusu’nda Patagonya’nın 480 km doğusunda bulunan Falkland takımadaları 776 küçük adadan meydana gelir. İçişlerinde serbest olsa da dışişlerinde ve savunmada Birleşik Krallık’a bağlı olan bu ülkenin nüfusu 2012’de yapılan tahmine göre 2932’dir. Halkın koyunculuk ve balık avcılığı ile uğraştığı bu ülkenin ilk kez 1600 yılı civarlarında Hollanda asıllı Sebald de Weert tarafında keşfedildiği söylenmektedir.

Niue

Niue
Niue

Güney Pasifik’te bulunan ve adalardan oluşan Niue, dünyanın en az nüfuslu ülkelerinden bir diğeri. Sahip olduğu doğal ortamıyla dikkat çeken Niue’ye ulaşım oldukça zor. Fakat Yeni Zelanda ya da Avustralya üzerinden aktarma yapmak mümkün. 2016’da yapılan tahminlere göre nüfusu 1624 olan Niue, 18. yüzyılın üçüncü çeyreğinde James Cook tarafından keşfedilmiş.


Tokelau

Tokelau
Tokelau

Sırada Tokelau var. Sadece 1411 kişilik nüfusa sahip olan Tokelau, Büyük Okyanus’ta Yeni Zellanda’ya bağımlı bir ada ülkesidir. 1948’de kurulan bu ülke Monarşi sistemiyle yönetilmektedir.

Vatikan

Vatikan
Vatikan

Hristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi olan Vatikan’ın ülke mi yoksa şehir mi olduğu konusunda birçok farklı fikir mevcut. Çünkü Vatikan aslında İtalya’nın Roma şehrinde bulunuyor. Nüfusu ise 500 civarındadır. Bu rakam turistler hesaba katıldığında 1500’ü bulmaktadır.

Pitcairn Adaları

Pitcairn Adaları
Pitcairn Adaları

Hawaii’ye 3500 km uzaklıkta olan Pitcairn Adaları, Pasifik Okyanusu’nda çok küçük bir topluluktan oluşuyor. En eski yerleşim izleri 11. yüzyılı gösteren Pitcairn’in nüfusu sadece 50! Bu da Pitcairn’i dünyanın en az nüfuslu ikinci ülkesi yapıyor.

Adada sadece korsanlar yaşarken 1808 yılında balina avcıları Pitcairn’e denk gelmişler ve bu küçük ada kıtalararası sefer yapan gemiler için bir liman haline dönüşmüş.

Sealand

selaland
Sealand

Sosyal medyada fotoğraflarına rastlamış olma olasılığının oldukça yüksek olan Sealand’in nüfusu ise sadece 27! 550 metrekarelik alana sahip olan Sealand, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman uçaklarını önlemek için İngiltere tarafından deniz kalesi olarak olarak inşa edilmiş. Resmi dili İngilizce olan Sealand’ın para birimi ise Sealand Doları’dır. Seland, dünyanın en az nüfuslu ülkesi olma rekorunu elinde tutuyor.

Dünyanın en iyi kahve yetiştiren ülkeleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.